Christelijke vakanties voor mensen met een handicap

Adios Reizen

ADIOS Reizen is een christelijke reisorganisatie met passie voor mensen met een verstandelijke beperking. Wij geloven dat ook zij onbezorgd op reis kunnen gaan. Daarom organiseren wij al ruim 10 jaar begeleide groepsreizen!  Steeds meer mensen ontdekken dat het reizen in kleine groepen het allerleukst is. ADIOS Reizen verzorgt met plezier deze reizen en heeft oog en oor voor iedere deelnemer door te kijken naar de behoefte van de reiziger, kortom: op maat gesneden. Meer weten over hoe de reizigers dit ervaren, lees hun eigen reisverhalen.

Onbezorgd op vakantie

Als vakantiespecialist weten wij als geen ander hoe je een reis onvergetelijk maakt. Lekker ontspannen of heerlijk actief en genieten met de mensen om je heen en de juiste begeleiding. Om onbezorgd op vakantie te kunnen is begeleiding nodig. Onze ervaren reisleiders zijn enthousiaste mensen die passie hebben voor mensen met een beperking. Samen met hen zorgen wij ervoor dat elke deelnemer onbezorgd zijn vakantie beleeft.

Onze naam ADIOS

De naam ADIOS betekent `met God´. Ook tijdens de vakantie nemen wij de tijd voor Bijbelverhalen, samen zingen en gebed. ADIOS Reizen is interkerkelijk, we beleven ons geloof in één God, ieder op een eigen manier. Geloven in Jezus verbindt ons met elkaar door de Geest van God. Samen geloven, ook tijdens de vakantie, dat is de kracht van ADIOS Reizen!

Onze kernwaarden

Christelijke identiteit

Geloven in Jezus verbindt ons met elkaar. Samen geloven, ook tijdens je vakantie, dat is de kracht van ADIOS Reizen! We nemen de tijd voor Bijbelverhalen, samen zingen en gebed.

Hart voor de doelgroep

Wij geloven in onbeperkt op reis gaan, met mensen met een verstandelijke beperking. Wij bieden jou een unieke reiservaring.

Persoonlijk contact

Met veel enthousiasme zorgen wij dat elke deelnemer bij de juiste reis terecht komt. Wij luisteren naar de wensen van de deelnemers en spelen in op hun vragen en behoeften.

Onbeperkt in activiteiten, onbegrensd in bestemmingen

Met reizen ligt de wereld aan je voeten, ver weg of dichtbij, actief of met meer zorg. Wij hebben altijd een reis ‘speciaal voor jou’.

Gratis ‘Ontmoetingsdag’ en ‘Reünie’

Voor je op vakantie gaat leer je jouw reisgenoten en begeleiders kennen tijdens onze Ontmoetingsdag. Zo ga je relaxter op vakantie. Na de reis kijken we samen terug op die heerlijke vakantie. Al die gezelligheid zit bij ons bij de prijs inbegrepen.

Reizen met kleine groepen

Door persoonlijke aandacht kom jij tot je recht. Je leert elkaar echt kennen als je met een groep van max. 15 personen op reis gaat. Tijdens vakanties ontstaan vaak nieuwe vriendschappen.

Betrokken en ervaren reisbegeleiders

Veel reisbegeleiders gaan al jaren met onze reizen mee. Zij kennen elkaar, de organisatie en vooral de deelnemers. Die ervaring en betrokkenheid kleurt de vakantie.

Iedere deelnemer een eigen begeleider

Weten wie je aan kunt spreken als je even ergens mee zit, maakt contact leggen nét even makkelijker. Onze reisbegeleiders zijn er speciaal voor jou!
Maak kennis met

Ons team

Jasper

Hij mag dan wel de directeur van het bedrijf zijn, voor groot publiek zul je hem zelden zien optreden. Op zijn eigen kantoor is hij echter alom aanwezig, en niet in de laatste plaats door zijn bulderende lach die het gebouw soms op haar grondvesten doet schudden. Ondernemend, innovatief en visionair zijn enkele eigenschappen van hem die het bedrijf gemaakt hebben tot wat het nu is. Als je hem niet op kantoor aantreft, is hij meestal te vinden in zijn Franse dorpje Cantignergues, op zoek naar zijn hart, dat hij daar ergens jaren geleden verloren heeft.

Rianne

Ik ben Rianne en speur het wereldwijde web af voor de leukste bestemmingen speciaal voor jou! Zo maak ik de draaiboeken en zorg ik dat alles geregeld is met de accommodaties en het vervoer. Met veel enthousiasme zorg ik dat jij bij de juiste reis terechtkomt. Mijn bureau ligt regelmatig vol met aanmeldingsformulieren en brieven. Want iedereen is welkom bij ADIOS Reizen.

Als ik even niet werk, ben ik graag buiten in de natuur. Lekker wandelen, fietsen of fotograferen. Thuis op de bank lees ik graag een boek. Ook eten koken is voor mij een hobby.

Het verschil tussen links en rechts is mij om het even en zonder koffie komt er weinig uit, maar dat maakt het plezier dat ik in mijn werk heb er niet minder op!

Isebrand

Hi! Mijn naam is Isebrand Kremer en je zou me kunnen kennen via de reizen van Amarant, waar ik de afgelopen jaar (2 jaar?) met veel plezier vakantiegangers een avontuurlijke vakantie heb weten te bezorgen.
Ik zet mij actief in om de avonturen binnen de reisorganisatie Adios Reizen voor jou onvergetelijk te maken. Het is elke dag een feest om op kantoor te komen. Ik krijg regelmatig belletjes van deelnemers en hun familie die mij doen schaterlachen om hun humoristische avonturen. Ik werk op de afdeling communicatie en marketing, ik houd mij bezig met de website, facebookpagina, promotiefilmpjes, interviews en het bedenken van leuke (promotie) acties. Hoewel ik dus veel achter de schermen werk, beleef ik zeker in gedachten zo'n hele reis mee. Waar je me wel in levende lijve tegen kunt komen, is op de start- en slotdag: Ik ben de man met de camera, dus ik heb de eer jouw plezier vast te mogen leggen op beeld. En dat maakt mijn werk zo leuk.

Maarten

Het is Wagenings bloed dat door de aderen van deze reislustige jongen stroomt. Met zijn liefde voor planten en zijn stokpaardje duurzaamheid, zit hij op ons landelijke kantoor in Groenekan wel op de juiste plek. Onder werktijd zorgt hij voor de werving van reisleiders en deelt hij iedereen in bij de juiste reis. Tijdens de lunch praat hij het liefst over eten, of probeert hij zijn collega’s over te halen voor een potje ultimate frisbee – tot dusver nog zonder succes. Aan zijn enthousiasme zal het niet liggen, want geen idee is hem te gek. Zelf omschrijft hij zich als ‘een beetje zo’n normaal type’, maar we hebben daar tot op heden weinig bewijs van gevonden.

Thirza

AIs Thirza op kantoor geweest, dan ziet alles er weer spik en span uit. Mokken afgewassen, werkplek gepoetst, rommeltjes weggewerkt… Deze opgeruimde koffieleut is een welkome aanwinst op kantoor. Ze is dagelijks bezig met het maken van draaiboeken, mailen van campings en het bedenken van een nieuw reisprogramma. De perfecte baan voor deze reislustige dame! Zie je haar wat dromerig voor zich uit staren, dan komt dat omdat ze met haar hoofd in Afrika zit. Onder werktijd hoor je vaak lieflijke Vivaldi-klanken uit haar speakers komen. Niet gek als je bedenkt dat ze al vanaf haar 7e viool speelt! Naast muziek wordt Thirza gelukkig van bloemen en frisse buitenlucht, van hardlopen en picknicken in het park.

Gerben

Deze jongeman is een wandelende woordgrap. Al in zijn proefperiode wist hij een collega weg te pesten met zijn overkill aan woordspelingen. Maar geen paniek, hij bedoelt het allemaal goed. Zijn werkplek is inmiddels versierd met touwen, helmen en klimgordels. Het is duidelijk: Gerben werkt voor onze buitensport-tak. Want naast reizen organiseren we – onder de vlag van Outline Travel – ook sportieve (bedrijfs)uitjes en outdooractiviteiten. Een lekker hectische baan, maar Gerben houdt het hoofd koel. Alsof hij er overdag nog niet genoeg mee bezig is, trekt hij in zijn vrije tijd ook graag de sportkleding aan, voor een rondje wielrennen of potje voetbal. Maar hij schijnt ook weleens op de bank te zitten. Naast z’n vrouw en zoontje, biertje in de hand en boek op schoot.

Siegurd

Hoe deze Italiaanse Hollander aan zo’n Scandinavische naam is gekomen is nog altijd een groot raadsel, maar een aanwinst voor het bedrijf is hij zeker. Siegurd is goed in ontelbaar veel dingen, wat hij zelf ook niet zal ontkennen.
’s Zomers laat hij huis en vrouw achter om als outdoor-instructeur (gehuld in VAUDE-uitrusting) extreme survivaltochten te maken (de Schotse Cairngorm mountains zijn zijn favoriet). ’s Winters ontwerpt hij prachtige websites en gidsen. En ook Italiaans koken kan hij ontzettend goed. Het enige waar hij minder getalenteerd in is, is stilzitten. Maar dat is bij onze dynamische organisatie natuurlijk geen enkel probleem.

Linda

Hoi! Mijn naam is Linda en ik heb het geluk dat ik bij deze leuke organisatie stage mag lopen. Wat ik zo leuk vind is het contact met de deelnemers en om van hen te horen dat ze een onvergetelijke vakantie bij ADIOS reizen hebben gehad, daar doe je het voor! Deze stage past mooi bij mijn opleiding Toerisme, omdat ik veel leer over het reilen en zeilen binnen een reisorganisatie. Buiten het feit dat ik op mijn stage bezig ben met reizen, houd ik zelf ook enorm van reizen en wil ik graag veel van de wereld zien. Zo grijp ik iedere vakantie dan ook aan om een andere plek te ontdekken. Ook houd ik erg van wandelen in de natuur, mooi weer en lekker meezingen met muziek.

Hanneke

Er zijn niet veel vrouwen op de wereld die zo geschikt zijn voor de outdoor als Hanneke. Deze stoere duizendpoot zal je niet snel stil zien zitten, behalve op een mountainbike dan. Op kantoor zie je haar over het algemeen in chille sportkleding verschijnen (waar de rest best eens jaloers op is) en om het geheel af te maken steekt er dan een fel paar Happy Socks onderuit. Naast actief de natuur in gaan, houdt Hanneke van zingen, piano spelen en natuurlijk ook van… reizen! En dan het liefst met een backpack. Wat je verder waarschijnlijk nog niet van haar weet is dat ze graag buitenlandse recepten kookt.