Bezorg mensen met een beperking een onvergetelijke vakantie

De deelnemers van ADIOS Reizen kunnen (net) niet zelfstandig op reis. Zij hebben jou als reisbegeleider nodig om een onvergetelijke vakantie te beleven! Vind jij het leuk om mee te gaan? Lees dan hieronder meer over ADIOS Reizen en wat het betekent om reisbegeleider te zijn.

ADIOS Reizen is een christelijke organisatie, vandaar dat het belangrijk is dat jij als vrijwilliger een persoonlijk geloof hebt in God en Jezus erkent als jouw Redder. Geloven in Jezus verbindt jou met God en de ander. Vanuit deze basis mag/kan jij mee om onze deelnemers een fijne vakantie te bezorgen.
We hebben niet één bepaald profiel van een reisbegeleider. Iedereen is uniek en omdat je samen in een team werkt, vul je elkaar aan en versterk je elkaar. Wat wij van iedere reisbegeleider verwachten is: flexibiliteit, je volledig in willen zetten, respect voor onze deelnemers, sociaal ingesteld en je wilt samenwerken in een team.

Ieder teamlid is buddy van twee tot vier deelnemers. Zo zorg je er samen voor dat iedereen de aandacht krijgt die hij/zij nodig heeft tijdens de reis. Alle andere taken om de reis goed voor te bereiden en uit te voeren worden verdeeld in het team:

  • Teamleider: heeft een coördinerende taak over het team, de deelnemers en de reis.
  • Kok: zorgt het weekmenu en de boodschappenlijst
  • Penningmeester: beheerder van het reisbudget.
  • Activiteiten begeleider: planner van excursies en activiteiten.
  • Chauffeurs: bestuurders van 8-persoonsbusjes (ADIOS reizen biedt je een gratis rijtraining aan)
  • Verzorgende: helpt de deelnemers zo nodig bij wassen, douchen en aankleden.
  • Iemand die de christelijke inhoud van de reis verzorgd.

Wanneer een deelnemer boekt die specifieke zorg nodig heeft, deelt ADIOS Reizen een verpleegkundige in bij het team. Hij/zij gaat dan ook als vrijwilliger mee met een reis. Ook zoekt ADIOS regelmatig begeleiders met een opleiding of werkervaring in de zorg.
ADIOS Reizen wil dat reisbegeleiders goed voorbereid op pad gaan. Daarom wordt het regelen van vervoer, verblijf en logistiek vrijwel geheel verzorgd door Outline Travel. Iedere reis krijgt zijn eigen draaiboek met reisinformatie, folders en ideeën voor excursies en activiteiten. Als team van reisbegeleiders stel je zelf een excursie-programma samen, afgestemd op de wensen en mogelijkheden van jouw deelnemers.
Op zaterdag 11 mei organiseert ADIOS Reizen de jaarlijkse Startdag met al haar reisbegeleiders. Op die dag vindt een training plaats, gaan de teams met elkaar kennismaken en wordt er een start gemaakt met de voorbereidingen van de reis. Vaak begint dan het eerste vakantieplezier!
Op zaterdag 15 juni wordt de Kennismakingsdag gehouden. Die dag ontmoet jij zowel je teamleden als de deelnemers van jouw reis. Het is belangrijk om bij deze dagen aanwezig te zijn.
De reisbegeleiders kunnen meestal gratis mee op reis, maar daarvoor ben je natuurlijk ook hard aan het werk! Uitzonderingen op deze regel zijn de vliegvakanties. Hiervoor vragen wij een eigen bijdrage van 15% van de reissom. Tevens kun je via ADIOS Reizen, wanneer je een reis naar het buitenland begeleidt, een gratis reisverzekering afsluiten. Geef dat tijdig door!
Ben je enthousiast geworden om reisbegeleider te worden? Meld je dan hieronder aan