20+
Leeftijd
2 t/m 9 aug
Reisdatum
96.23
Reisnummer

UITGESTREKTE HOOGVLAKTES, RUIGE ROTSPARTIJEN EN KOELE MEREN: HET ZUIDEN VAN NOORWEGEN IS WONDERLIJK MOOI. KRONKELENDE WEGGETJES VOEREN OVER VERSTILDE VLAKTES EN LANGS KLATERENDE WATERVALLEN. HOUD JE VAN WANDELEN? DAN WORDT DIT JOUW AVONTUUR! WANT IN NOORWEGEN GENIET JE VAN ELKE STAP.

Aan de voet van de hoogvlakte Hardangervidda ligt het plaatsje Rjukan. Het dorp rust in een smal dal, omringd door bergen, rivieren en watervallen. Op één van de omringende bergen staat onze vakantiewoning: een sfeervolle berghut met fantastisch uitzicht. Hier kun jij onbeperkt van de natuur genieten.

In de directe omgeving van de hut zijn veel wandelroutes te vinden. Trek je wandelschoenen maar aan. We kiezen paadjes die ons door een landschap van rotsen, mossen en meren voeren. Tussen de bergen liggen gletsjers met indrukwekkende ijsmassa’s. Met een beetje geluk spotten we nog rendieren.

De plaats Rjukan is een museum op zich. Je vindt hier oude fabrieken, spoorlijnen en arbeidershuizen van de antieke waterkrachtcentrale. Met de kabelbaan kunnen we omhoog naar de Gaustatoppen. Vanaf de top heb je een spectaculair uitzicht in alle richtingen. Wist je dat deze kabelbaan gebouwd werd voor de arbeiders zodat zij ook in de winter van de zon konden genieten?

Bij het houten kerkje van Eidsborg horen we verhalen over de spannende geschiedenis van deze kerk. De Noren koesteren hun tradities van volksmuziek en verhalen. Maar het mooiste verhaal wordt gevormd door de avonturen die we deze reis zullen beleven.

INCLUSIEF
Vliegticket Vervoer ter plaatse
Verblijf in vakantiehuis Overnachting in 2-persoonskamers
Maaltijden Begeleidingskosten €420,-
EXCLUSIEF  Boekingskosten € 23,-
 Vervoer van huis naar de luchthaven v.v.
 Bedlinnen en twee handdoeken €19,-
 Excursies € 90,-
 Reis- en/of annuleringsverzekering

Extra informatie

Handjes2
Aantal dagen8
LandNoorwegen

Deze reis is geschikt voor deelnemers die: 

 Veel willen zien en ondernemen
 Lange dagen kunnen reizen, bijv. met het vliegtuig
 Zonder hulp(middel) een bergwandeling kunnen maken
 Evt. toezicht bij de ADL nodig hebben
 Geen verpleegkundige hulp nodig hebben