20+
Leeftijd
10 t/m 17 jul
Reisdatum
06.04
Reisnummer

De Hardangervidda is een uitgestrekte hoogvlakte in het zuiden van Noorwegen. Slingerende wegen met scherpe bochten voeren je de hoogte in. Af en toe passeer je een klaterende waterval. Houd je van wandelen? Dan wordt dit jouw avontuur! Want in Noorwegen geniet je van elke stap.

Aan de voet van deze hoogvlakte ligt het plaatsje Rjukan. Een dorp in een smal dal, omringd door bergen, rivieren en watervallen. We rijden de berg op om bij onze vakantiewoning te komen. Een sfeervolle berghut met een fantastisch uitzicht. Hier kun jij onbeperkt van de natuur genieten.

In de directe omgeving zijn veel wandelroutes uitgezet, dus trek je wandelschoenen maar aan. We kiezen paadjes die ons door een landschap van rotsen, mossen en meren voeren. Tussen de bergen liggen gletsjers met indrukwekkende ijsmassa’s. Met een beetje geluk spotten we ook nog rendieren.

Het dorpje Rjukan is een museum op zich. Je vindt hier oude fabrieken, spoorlijnen en arbeidershuizen van de antieke waterkrachtcentrale. Met de kabelbaan kunnen we omhoog naar de Gaustatoppen. Vanaf deze top heb je op een heldere dag een spectaculair uitzicht in alle richtingen. Wist je dat deze kabelbaan gebouwd werd om in de winter op de bergtop toch van de zon te kunnen genieten?

Bij het houten kerkje van Eidsborg horen we verhalen over de spannende geschiedenis van deze kerk. De Noren houden van tradities, volksmuziek en verhalen. Maar het mooiste verhaal wordt gevormd door de avonturen die we deze reis zelf zullen beleven.

Bij de prijs inbegrepen: Vliegticket
Vervoer ter plaatse
Verblijf in vakantiehuis
Overnachting in 2-persoonskamers
Maaltijden
Begeleidingskosten €600,-
Niet bij de prijs inbegrepen: Boekingskosten €23,-
Vervoer van huis naar de luchthaven v.v.
 Bedlinnen en 2 handdoeken €20,-
Excursiekosten €90,-
 Reis- en/of annuleringsverzekering

Extra informatie

Aantal Begeleiders1 reisbegeleider voor 3 deelnemers
Handjes2
Aantal dagen8
LandNoorwegen

Deze reis is geschikt voor deelnemers die: 

 Toezicht bij de zelfzorg nodig hebben
Toezicht nodig hebben bij het innemen van medicijn(en)
 Een bergwandeling kunnen maken
 Lange dagen kunnen reizen