vanaf 18
Leeftijd
22 t/m 29 dec
Reisdatum
36.47
Reisnummer

De donkere dagen voor kerst worden heel gezellig in een oude boerderij in het Duitse Sauerland. Met lekker eten, een knisperend haardvuur en misschien wel sneeuw, beleven wij samen heerlijke Kerstdagen. We genieten van de rust in het kleine dorpje, of zoeken de drukte op bij een van de kerstmarkten. Vier jij het Kerstfeest met ons mee? 

Tijdens deze vakantie verblijven we in een vakwerkboerderij in een rustig dorpje. De woning is omgeven door bossen en heuvels, en heeft een grote tuin waar een beekje doorheen stroomt. Binnen vind je naast de keuken, slaapkamers en woonkamer ook een kamer met een pooltafel, een voetbaltafel en tafeltennistafel. Wie daag jij uit voor een wedstrijd?

In Duitsland weten ze als geen ander hoe ze van de winter een sprookje moeten maken. Met kerstmarkten en veel sfeerverlichting veranderen de dorpen en steden in schilderachtige taferelen. Als er sneeuw valt, maakt dit het plaatje helemaal af.

Neem je mooiste kleding mee, want aan de grote eettafel genieten we van een heerlijk kerstdiner. Rondom het haardvuur luisteren we met gloeiende wangen naar het eeuwenoude kerstverhaal over de geboorte van Jezus.

Hoe gezellig het binnen ook is, we zullen ook naar buiten gaan. Warm ingepakt wandelen we door de dichte bossen, langs stille meren en ruisende beekjes. Een bezoekje aan het dorpje Winterberg met haar schilderachtige straatjes en verlichte etalages mag zeker niet ontbreken. Dit wordt een kerstreis die nog lang in je herinnering zal nagloeien.

Bij de prijs inbegrepen: Vervoer vanaf de opstapplaats en ter plaatse
Verblijf in het vakantiehuis
Overnachting in 2-persoonskamers
Bedlinnen
Maaltijden
Begeleidingskosten €432,-
Niet bij de prijs inbegrepen: Reserveringskosten €28,-
Vervoer van huis naar de opstapplaats v.v.
Toeslag 1-persoonskamer €269,- (volgeboekt)
Excursies €100,-
Reis- en/of annuleringsverzekering

 

Extra informatie

Aantal Begeleiders1 reisbegeleider voor 2 of 3 deelnemers
Handjes3
Aantal dagen8
LandDuitsland

Deze reis is geschikt voor deelnemers die: 

Toezicht en ondersteuning bij de zelfzorg nodig hebben
Hulp nodig hebben bij het aanreiken/toedienen van medicijnen
Een redelijke wandeling kunnen maken (1 uur)