20-45 jaar
Leeftijd
27 juli t/m 3 aug
Reisdatum
3
Begeleiding

In het hart van Duitsland ligt het natuurgebied De Harz. Met zijn ruige natuur en eeuwenoude stadjes is dit de ideale plek om te genieten van een wandelvakantie.

Onze vakantievilla is vroeger een hotel, restaurant, biercafé en bejaardenhuis geweest. Inmiddels is het huis van alle gemakken voorzien, maar details – zoals oude tegeltjes – zijn bewaard gebleven. De woning is omgeven door veel bos en heeft een grote tuin die grenst aan het kabbelende riviertje de Oker.

De Hoch Harz is een geliefd gebergte voor wandelaars en natuurliefhebbers. Een uitgebreid netwerk van wandelpaden start aan de overkant van de weg voor ons huis. De natuur is hier puur en ongerept. Tussen de beboste hellingen hebben rivieren zich een weg gebaand en diepe valleien uitgesleten.

Vele jaren geleden ontdekten de bewoners dat er in de bergen erts, koper en zilver zat. Door de mijnbouw bloeiden de steden op, er ontstonden prachtige kastelen en burchten. Goslar is misschien wel de meest bijzondere stad van de Harz en zeker een bezoek waard. Of we nemen een kijkje onder de grond in één van de mijnen. Blijf je liever ver boven de grond, neem dan het bejaarde locomotiefje van de Brockenbahn. Al is hij oud, het blijft een echte krachtpatser, hij trekt de trein naar de top van de hoogste berg!

INCLUSIEF
Vervoer vanaf de opstapplaats en ter plaatse Verblijf in het vakantiehuis
Overnachting in 2- en 3-persoonskamers Bedlinnen
Begeleidingskosten € 252,- Maaltijden
EXCLUSIEF Boekingskosten € 23,-

Vervoer van huis naar de opstapplaats v.v.

Excursies € 90,-

Reis- en/of annuleringsverzekering

Extra informatie

Begeleiders1 reisbegeleider voor 3 deelnemers
Aantal dagen8
LandDuitsland
Reisnummer86.13

Deze reis is geschikt voor deelnemers die: 

Een redelijke wandeling van 1 tot 3 uur kunnen maken

Evt. toezicht of ondersteuning bij de ADL-verzorging nodig hebben

Geen verpleegkundige hulp nodig hebben