vanaf 18
Leeftijd
15 t/m 22 juli
Reisdatum
26.13
Reisnummer

Denk je aan Bretagne, dan denk je meestal eerst aan de populaire kust met stranden, baaien en rotseilanden. Maar het Bretonse binnenland heeft veel meer moois in petto. Ons vakantiehuis is een oude Franse gitê op een groot landgoed, verbouwd tot een rolstoeltoegankelijk vakantiehuis. De vele wandelpaden leiden je langs kleine dorpen met oude waterputten, als plaats om elkaar te ontmoeten. Bonjour is hier een veel gehoord en gesproken woord!

We verblijven deze reis in een traditionele Bretonse boerderij. De woning is helemaal gemoderniseerd en toegankelijk gemaakt voor rolstoelen. De oude details zoals natuurstenen muren en brede plafondbalken zijn goed bewaard gebleven. Ze geven het huis haar echte, authentieke sfeer.

In de directe omgeving liggen prachtige valleien, bossen en rivieren. Over de lange  wandelpaden kunnen we eindeloos genieten van groene heuvels, kabbelende rivieren en schilderachtige dorpen.

Sporen van vroeger vind je overal. Het eeuwenoude bos van Brocéliande ademt een sprookjesachtige sfeer. Niet zo vreemd dus, dat juist hier de beroemde legende over Koning Arthur is ontstaan. Geen legende, maar écht gebeurd, zijn de verhalen over dappere soldaten in de tweede wereldoorlog. In het oorlogsmuseum leer je hier alles over.

Op de lokale markt vind je allerlei Franse producten zoals brie, wijn en knoflook. Wie het durft kan Bretonse lekkernijen proeven, zoals mosselsoep of zeeslakken? Gelukkig zijn er overal ook crêpes te koop, een soort dunne pannenkoekjes met jam, chocolade of fruit. Op deze markten ontmoet je de lokale bevolking en de marktkoopman. Bonjour en ça va, reis jij met ons mee?

Bij de prijs inbegrepen:   Vervoer vanaf de opstapplaats
 Vervoer ter plaatse
 Verblijf in het vakantiehuis
 Overnachting in 2-persoonskamers
 Maaltijden
 Bedlinnen
Handdoeken
Begeleidingskosten €510,-
Niet bij de prijs inbegrepen: Reserveringskosten €28,-
Vervoer van huis naar de opstapplaats
Toeslag 1-persoonskamer €169,-
Excursies €90,-
Reis- en/of annuleringsverzekering

 

Extra informatie

Aantal Begeleiders1 reisbegeleider voor 2 of 3 deelnemers
Handjes4
Aantal dagen8
LandFrankrijk

Deze reis is geschikt voor deelnemers die: 

Hulp en overname bij de zelfzorg nodig hebben
 Basis verpleegkundige zorg nodig hebben
 Gebruik maken van een rollator of rolstoel

Op vakantie naar Zuid Frankrijk, Normandie, voor mensen met een handicap. Adios Reizen is een reisorganisatie voor mensen met een handicap die niet zelfstandig op vakantie kunnen.