20-45 jaar
Leeftijd
24 t/m 31 aug
Reisdatum
96.33
Reisnummer

WIE AAN BRETAGNE DENKT, DENKT MEESTAL EERST AAN DE POPULAIRE KUST MET STRANDEN, BAAIEN EN ROTSEILANDEN. MAAR BRETAGNE HEEFT NOG VEEL MEER MOOIS IN PETTO. TIJDENS DEZE VAKANTIE GAAN WE OP ZOEK NAAR DE MOOIE SCHATTEN VAN HET BRETONSE BINNENLAND.

We verblijven tijdens deze reis in een traditionele Franse gȋte, in hartje Bretagne. De woning is helemaal gemoderniseerd en toegankelijk gemaakt voor rolstoelen. De oude details, zoals natuurstenen muren en brede plafondbalken zijn goed bewaard gebleven. Ze geven het huis haar echte, authentieke sfeer.

In de directe omgeving liggen prachtige valleien, bossen en rivieren. Over de lange wandelpaden kunnen we eindeloos genieten van groene heuvels, kabbelende rivieren en schilderachtige dorpen. Wie wil, kan in de kano stappen om een eindje rustig te peddelen over het meer.

Sporen van vroeger vind je overal. De vele kastelen en kapelletjes langs de wegen brengen je in gedachten terug naar de middeleeuwen. Het eeuwenoude bos van Brocéliande ademt een sprookjesachtige sfeer. Niet zo vreemd dus dat juist hier de beroemde legende over Koning Arthur is ontstaan. Geen legende, maar écht gebeurd, zijn de verhalen over dappere soldaten in de Tweede Wereldoorlog. In het oorlogsmuseum leer je hier alles over.

Op de lokale markt vind je allerlei Franse producten, zoals brie, wijn en knoflook. Wie het durft kan Bretonse lekkernijen proeven, zoals mosselsoep of zeeslakken. Maar gelukkig zijn er ook crêpes te koop, een soort dunne pannenkoekjes met jam, chocolade of fruit. Om je vingers bij af te likken! ‘In het hart van Bretagne’ is een reis die smaakt naar meer!

INCLUSIEF
Vervoer vanaf opstapplaats + ter plaatse Verblijf in het vakantiehuis
Overnachting in 2-persoonskamers Maaltijden
Bedlinnen Begeleidingskosten €420,-
EXCLUSIEF  Boekingskosten € 23,-
 Vervoer naar de opstapplaats v.v.
 Overige excursies € 80,-
 Reis- en/of annuleringsverzekering

Extra informatie

Handjes4
Aantal dagen8
LandFrankrijk
Rolstoelen2

Deze reis is geschikt voor deelnemers die: 

 Veel willen zien en ondernemen
 Evt. gebruik maken van een (duw)rolstoel
 Evt. hulp of toezicht bij de ADL nodig hebben