vanaf 18
Leeftijd
28 aug t/m 4 sept
Reisdatum
16.40
Reisnummer

Macedonië wordt niet voor niets ‘de parel van het zuidoosten van Europa’ genoemd. In Ohrid zie je veel prachtige, oude gebouwen: het lijkt alsof de tijd hier heeft stilgestaan. We verblijven in een groepshotel in het centrum en op maar 50 meter lopen van het meer. Tijdens deze bijzondere reis maken we kennis met de gastvrijheid van de bevolking.

We verblijven in een klein hotel dicht bij het meer van Ohrid. Alle kamers zijn voor onze groep, we hebben een eigen keuken, maar kunnen ook genieten van heerlijke gerechten op een van de vele terrasjes.

Het water van het Meer van Ohrid is zo helder dat je tot wel 21 meter diepte kunt kijken. Je kunt de mooiste vissen aan je voorbij zien zwemmen, dus vergeet je duikbril niet! Wat zeker niet mag ontbreken, is een boottocht over het meer. Vanaf het water zie je pas écht hoe groot het meer is en geniet je volop van de fraaie omgeving.

Natuurlijk gaan we ook de stad Ohrid verkennen. We slenteren over de kade, nemen een kijkje bij de vissershaven en laten ons verrassen door de bijzondere bouwkunst.

Onze dagen vullen zich met bijzondere excursies. Zo bezoeken we een aantal bergdorpjes en maken we kennis met de vriendelijke boeren. Na een tijdje kijk je niet eens meer op van passerende ezelskarren. Misschien gaan wij ook met de ezels op pad wanneer we op bezoek zijn in het dorp Elsani.

Na een actieve dag strijken we ’s avonds neer bij een restaurantje. Durf jij een typisch Macedonisch gerecht te proeven? Een vakantie in Macedonië is één groot avontuur.

.

Bij de prijs inbegrepen: Vliegticket en vervoer ter plaatse
 Verblijf in het vakantiehuis
Overnachting in 2- en 3-persoonskamers
 Maaltijden
Bedlinnen en handdoeken
Begeleidingskosten €528,-
Niet bij de prijs inbegrepen: Boekingskosten €28,-
Vervoer van huis naar de luchthaven v.v.
Overige excursies €90,-
 Reis- en/of annuleringsverzekering

Extra informatie

Handjes3
Aantal dagen8
LandMacedonië

Deze reis is geschikt voor deelnemers die: 

Zich zelfstandig kunnen wassen en aankleden
Toezicht nodig hebben bij het innemen van medicijnen
Een redelijke wandeling kunnen maken (1 uur)
Goed tegen warmte kunnen