50 jaar en ouder
Leeftijd
9 t/m 13 juli
Reisdatum
4
Begeleiding

Jouw vakantie begint zodra de boot de haven verlaat. Je voelt de motor onder je brommen en langzaam varen we door de vaargeul naar Ameland. De meeuwen vliegen nog een eindje met ons mee. In de verte zie je de vuurtoren al op het eiland staan.

Ameland is een heerlijk eiland om te genieten van rust en luxe. We hebben een eigen ruimte bij een groepshotel, waar we genieten van de luxe van het halfpension. Zowel het ontbijt als het diner wordt verzorgd door een hotel kok. Dat wordt smullen!

Ameland is een aanrader voor stille genieters van rust en ruimte. Tijdens deze midweek kunnen we een kop koffie drinken bij een terrasje aan zee of in één van de dorpjes op Ameland.
De Waddenzee is uniek: als het eb is, kan je de zeehonden zien zonnen op de grote zandplaten die dan droogvallen. Wanneer de vloed opkomt, verdwijnen de meeste zandplaten onder water. Opgewarmd door de zon, zwemmen de zeehonden dan weer verder.

Wanneer het stormt, kan het ‘spoken’ op zee. Als er een schip in nood is, vaart de reddingsboot uit. Vroeger werd deze boot door tien sterke paarden over het strand voortgetrokken en in zee gebracht. Tegenwoordig heeft de reddingsboot haar eigen PK’s aan boord. Wij zien hoe de reddingsboot uitrukt op één van de oefendagen.

Kom genieten van rust en ruimte op Ameland.

INCLUSIEF
Vervoer vanaf de opstapplaats en ter plaatse Overtocht naar Ameland
Verblijf in het vakantiehuis Overnachting in 2- en 3-persoonskamers
Maaltijden Begeleidingskosten € 270,-
EXCLUSIEF
Boekingskosten € 23,-
Vervoer van huis naar de opstapplaats v.v.
Excursies € 50,-
Reis- en/of annuleringsverzekering

Extra informatie

Begeleiders2
Aantal dagen5
LandNederland
Reisnummer86.05
Rolstoelen1

Deze reis is geschikt voor deelnemers die: 

Een korte wandeling kunnen maken

Evt. binnen- en buitenshuis gebruik maken van een rolstoel of rollator

Bij de ADL-verzorging hulp nodig hebben

Evt. verpleegkundige hulp nodig hebben

Excursies willen maken afgewisseld met een dag(deel) rust