vanaf 18
Leeftijd
28 juli t/m 4 aug
Reisdatum
36.20
Reisnummer

Nog plek voor 1 vrouw op een tweepersoonskamer.

We gaan op avontuur in Noorwegen. We verblijven in een houten, echt Noors, vakantiehuis aan de voet van de Hardangervidda; een bergplateau in het zuiden van Noorwegen. Slingerende wegen met scherpe bochten voeren je de hoogte in. Af en toe passeer je een klaterende waterval. Houd je van wandelen? Dan wordt dit jouw avontuur! Want in Noorwegen geniet je van elke stap.

Bij het plaatsje Rjukan rijden we de berg op om bij ons vakantiehuis te komen. Een grote sfeervolle berghut met een fantastisch uitzicht. Hier kun jij onbeperkt van de natuur genieten.

Het dorpje Rjukan is een museum op zich. Je vindt hier oude fabrieken, spoorlijnen en arbeidershuizen van de antieke waterkrachtcentrale. In de directe omgeving zijn veel wandelroutes uitgezet, dus trek je wandelschoenen maar aan. We kiezen paadjes die ons door een landschap van rotsen, mossen en meren voeren.

Met de kabelbaan kunnen we omhoog naar de Gaustatoppen. Vanaf deze top heb je op een heldere dag een spectaculair uitzicht in alle richtingen. Wist je dat deze kabelbaan gebouwd werd om in de winter op de bergtop toch van de zon te kunnen genieten? Tussen de bergen liggen gletsjers met indrukwekkende ijsmassa’s. Met een beetje geluk spotten we ook nog rendieren.

Bij het houten kerkje van Eidsborg horen we verhalen over de spannende geschiedenis van deze kerk. De Noren houden van tradities, volksmuziek en verhalen. Maar het mooiste verhaal wordt gevormd door de avonturen die we deze reis zelf zullen beleven.

Bij de prijs inbegrepen: Vliegticket
Verblijf in vakantiehuis
Bed- en badlinnen
Maaltijden
Begeleidingskosten €504,-
Niet bij de prijs inbegrepen: Reserveringskosten €28,-
Vervoer van huis naar de luchthaven v.v.
Toeslag 1-persoonskamer €229,- (niet meer beschikbaar)
Excursies €110,-
Reis- en/of annuleringsverzekering

 

Extra informatie

Aantal Begeleiders1 reisbegeleider voor 3 tot 4 deelnemers
Handjes2
Aantal dagen8
LandNoorwegen

Deze reis is geschikt voor deelnemers die: 

Zich zelfstandig kunnen wassen en aankleden
Toezicht nodig hebben bij het innemen van medicijnen
Een bergwandeling kunnen maken
Lange dagen kunnen reizen

Gehandicapten reizen 2023 Noorwegen 2
Gehandicapten reizen 2023 Noorwegen 4
Gehandicapten reizen 2023 Noorwegen 7
Gehandicapten reizen 2023 Noorwegen 6
Gehandicapten reizen 2023 Noorwegen 5