18 tot 40
Leeftijd
19 t/m 26 aug
Reisdatum
36.41
Reisnummer

Normandië is een mooie streek aan de Franse westkust. Bekend is de kustlijn met de kenmerkende witte krijtrotsen en de invasiestranden uit de Tweede Wereldoorlog. Ook bekend is de prachtige abdij op het eiland Mont Saint-Michel. Wanneer we het binnenland inrijden zien we goudgele graanvelden en groene valleien. Geniet je mee; we nemen een baguette met lekkere Franse kaas. Kom mee en ontdek de veelzijdigheid van Normandië.

Onze vakantiewoning is een watermolen uit 1870, die gerestaureerd is tot een sfeervol vakantiehuis. De muren zijn van natuursteen en het heeft nog de originele houten plafondbalken.

Overnachten in dit prachtige huis is al een hoogtepunt op zich. De omgeving biedt veel mogelijkheden voor leuke activiteiten. Ga mee hout sprokkelen en maak je eigen kampvuur om een broodje te bakken aan een stok. Want we zijn in Frankrijk, het land van de baguettes, wat letterlijk stokjes betekent.

Wanneer we eropuit trekken, rijden we door een glooiend landschap met bossen en graanvelden. Aan de kust gaan de groene heuvels over in steile krijtrotsen en witte stranden. Zo vredig als het er nu uitziet is het niet altijd geweest. Diverse monumenten herinneren ons aan de indrukwekkende gevechten van de Tweede Wereldoorlog.

Op het eiland Mont Saint-Michel staat een prachtige abdij op een rots. In het verleden was het eiland alleen bereikbaar met een boot, of bij eb lopend over het wad. Tegenwoordig verbindt een brug het eiland met het vaste land.

Kom en ontdek het zelf tijdens deze veelzijdige vakantie.

Bij de prijs inbegrepen: Vervoer vanaf de opstapplaats en ter plaatse
Verblijf in vakantiehuis
Maaltijden
Bedlinnen
Begeleidingskosten €384,-
Niet bij de prijs inbegrepen: Reserveringskosten €28,-
Vervoer van huis naar de opstapplek v.v.
Toeslag 1-persoonskamer €269,-
Excursies €100,-
Reis- en/of annuleringsverzekering

 

Extra informatie

Aantal Begeleiders1 reisbegeleider voor 4 deelnemers
Handjes2
Aantal dagen8
LandFrankrijk

Deze reis is geschikt voor deelnemers die: 

Toezicht en ondersteuning bij de zelfzorg nodig hebben
Toezicht nodig hebben bij het innemen van medicijnen
Een redelijke wandeling kunnen maken (1 uur)

Normandie 2020 10 min
Gehandicapten reizen 2023 Normandie 14
Gehandicapten reizen 2023 Normandie 11
Gehandicapten reizen 2023 Normandie 9
Gehandicapten reizen 2023 Normandie 4