20+
Leeftijd
15 t/m 27 okt
Reisdatum
86.33
Reisnummer

Zuid-Afrika moet je voelen, ruiken, horen en beleven. In het Krugerpark sta je oog in oog met een neushoorn, of zie je verbaasd een gazelle voorbij razen. ‘s Avonds hoor je de leeuwen brullen en het kraken van takken. Dit vertelt dat de natuur nog lang niet gaat slapen. Ga mee op safari in het prachtige Zuid-Afrika!

Na een lange vliegreis overnachten we in Johannesburg. De volgende dag neemt onze Nederlandse gids ons mee naar het Krugerpark, het grootste wildpark ter wereld. Ons vakantiehuis staat aan de rand van het park, midden in de bush. Overal om je heen zijn geluiden: het ruisen van de wind, de beat van een drum, het geritsel van dieren. Afrika leeft!

Met een jeep gaan we op ontdekkingstocht. De uitgestrekte savanne herbergt allerlei dieren, zoals zebra’s, giraffes en olifanten. Als je gelukt hebt spot jij als eerste de Big Five: de vijf grootste dieren van Afrika. ’s Avonds strijken we neer bij het kampvuur en vertellen elkaar onze belevenissen.
Van woestijn en jungle tot bergen en moeras; het landschap van Zuid-Afrika is overweldigend. Dwars door het binnenland reizen we naar de Drakensbergen. Dit is Afrikaans Zwitserland! Bij zonsondergang verwonderen we ons over de kleurenpracht van dit bijzondere land. Zuid-Afrika is één groot avontuur!

INCLUSIEF Vliegticket

Vervoer ter plaatse

Verblijf in het vakantiehuis

Overnachting in 2-persoonskamers

Bedlinnen en handdoeken

Maaltijden

Excursies volgens programma

Begeleidingskosten € 810,-

EXCLUSIEF Boekingskosten € 23,-
Vervoer van huis naar de luchthaven v.v.
Toeslag 1-persoonskamer (op aanvraag)
Overige excursies € 70,-
Reis- en/of annuleringsverzekering

Extra informatie

Aantal Begeleiders1 reisbegeleider voor 4 deelnemers
Aantal dagen13
LandZuid-Afrika
Begeleiding2

Deze reis is geschikt voor deelnemers die: 

Zonder hulp(middel) kunnen wandelen

Evt. toezicht bij de ADL nodig hebben

Geen verpleegkundige hulp nodig hebben

Veel willen zien en ondernemen

Goed tegen de warmte kunnen

Lange dagen kunnen reizen, bijv. met het vliegtuig

DAGPROGRAMMA 

Dag 1 Een lange reisdag vanaf Schiphol naar Johannesburg OR TAMBO International. We overnachten in een Guesthouse in Johannesburg.

Dag 2 Na het ontbijt vertrek je langzaam richting het oosten van Zuid-Afrika. Het einddoel van deze dag is een Privé reservaat in het zuiden van het Greater Krugerpark aan de rand van het Nationale Park. Alleen Gescheiden door de Crocodile River. Hier zul jij voor de komende nachten verblijven in een bush vakantie Huis. In de vroege avond gaan jij de directe omgeving verkennen tijdens een begeleide bushwalk en op zoek naar de eerste dieren van Afrika. Een mooiere start van jouw Safari avontuur kun jij haast niet hebben.

Dag 3 Vandaag is een relatief relaxte dag zodat je een beetje kunt wennen aan het leven in de Afrikaanse bush. Na een vliegreis en een gedeeltelijke reisdag is het heerlijk om bij te komen in deze droom omgeving. In de middag maken we een open auto safari om de Afrikaanse bush te verkennen. Op zoek naar de Big Five.

We sluiten de dag af met een barbecue en kampvuur en genieten van de geluiden van de bush.

Dag 4 Een bijzondere dag vol afwisseling. We bezoeken een rehabilitatie centrum voor wilde dieren. Hier worden de dieren van Afrika opgevangen dieDoor menselijke oorzaak in de problemen zijn geraakt. Je kunt hier verder kennismaken met onder andere een Cheetah en grote roofvogels.

In de middag bezoeken we een township om kennis te maken met de bewoners van Afrika. Je zult gastvrij en op z´n Afrikaans ontvangen worden. Tradities en cultuur gaan hand in hand.

Dag 5 De hele dag gaan wij op safari door het Krugerpark. Vroeg in de ochtend wordt je opgehaald en aan het einde van de dag weer thuis gebracht. Zo heb je de kans om de hele Big Five te spotten.

Moe maar voldaan nagenietend van het beroemdste en grootste wildpark ter wereld. Wanneer we thuis het kampvuur nog opsteken, kan jij in de verte de leeuwen nog horen brullen.

Dag 6 De dag om uit te slapen, nagenieten van de lange safari van gisteren. Maar wel blijven niet helemaal stil zitten. Aan het begin van de middag gaan wel naar Nelspruit, is een voor Afrikaanse begrippen een grote stad. Tijd om te winkelen en souvenirs te kopen. In de middag bezoeken we het Jane Goodall Chimpansee centrum. Chimpansees komen van nature niet voor in Zuid Afrika, maar in dit centrum worden chimpansees van over de hele wereld opgevangen. Hier genieten zij van hun oude dag, een soort van Chimpansee bejaardenhuis dus.

Dag 7 Het is vandaag zondag, een rustdag, waarop we een locale kerkgemeenschap bezoeken en de kerkdienst samen bijwonen. De mix van het Christelijk geloof en de Afrikaanse cultuur is een indrukwekkende beleving.

Dag 8 Dit is onze laatste dag in de Afrikaanse bush. De dag om de laatste wensen te vervullen, nog één keer een safari te maken of om speciale wensen te vervullen.

Dag 9 Vandaag is een lange reisdag naar BergVille. We gaan het binnenland in en verblijven bij het Royal Natal Nationaal Park en de hooglanden van Zuid-Afrika. Hier bevinden zich de hoogste bergen van Zuid-Afrika tot ruim 3000 meter hoogte, de Drakensbergen. De naam is bijna net zo indrukwekkend als de omgeving. Niet voor niets wordt dit wel het Zwitserland van Afrika genoemd.

Dag 10 We bezoeken het Amphi Theater, een wereld natuurwonder, een rotsmuur van 500 meter hoogte en kilometers breedte die het landschap bepaald. Als je kunt en wilt kun je een wandeling maken door de directe omgeving. We staan vlakbij bij de grens met het onafhankelijke bergstaatje Lesotho. De rust, de ruimte, de schone lucht en het fabelachtige landschap zorgen ervoor dat je je als herboren gaat voelen. 

Dag 11 Wij gaan een erg mooie tocht maken door het Nationale Park De Golden Gate Highlands. Deze tocht voert jou door een landschap wat jij nergens anders kunt vinden. Het heeft wel iets weg van een maanlandschap. Vele diersoorten hebben zich aan deze hoogtes aangepast en de uitzichten zijn spectaculair. Wij rijden dwars door het Nationale park en maken voor de lunch een stop in het dorpje Clarens waar jij heerlijk kunt gaan lunchen en een beetje relaxen op de leuke terrasjes. En voor de dames onder ons, heerlijk shoppen in de leuke winkeltjes en boetiekjes die jij hier allemaal kunt vinden.

Dag 12 Onze laatste dag in Zuid-Afrika is aangebroken en we verlaten het gebied Drakensbergen.  Vandaag maken we de lange reis via de binnenlanden van Zuid-Afrika naar de luchthaven van Johannesburg en dan terug naar Nederland. Daar zullen we in morgen ochtend aankomen. Een heel nacht reizen we met het vliegtuig, dromend en nagenietend van ons Zuid-Afrika avontuur.

(Dit dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen, we hebben een flexibel dagprogramma zodat we kunnen inspelen op de behoeften van de groep en de mogelijkheden ter plaatse)