20+
Leeftijd
14 t/m 21 aug
Reisdatum
06.33
Reisnummer

Het Duitse Zwarte Woud is eigenlijk niet zwart maar vooral heel groen. Dichte dennenbossen bedekken de glooiende heuvels. Hier en daar vinden we ook helderblauwe meren, witte vakwerkhuizen en donkerrode kersen. Het Zwarte Woud is kleurrijker dan je denkt.

Eén van de mooiste bergmeren van het Zwarte Woud is de Titisee. Dit meer ligt op 1000 meter hoogte. Vlak bij het meer ligt de camping waar we onze tenten opzetten. Omringd door water, bossen en frisse berglucht kom je helemaal tot rust. Maar uiteraard is er ook van alles te beleven in de omgeving.

Na een ontbijt met verse kaiserbroodjes trekken we erop uit om te genieten van de prachtige natuur. We trekken de wandelschoenen aan en lopen langs het meer en door de bossen. De donkere naaldbomen geven het landschap een mysterieuze sfeer. Het is dan ook begrijpelijk dat in dit gebied veel beroemde sprookjes zijn ontstaan. Vanaf de uitkijktoren op de berg Hoch hebben we een schitterend uitzicht over de omgeving.

Natuurlijk mag een bezoek aan één van de middeleeuwse stadjes niet ontbreken. In Titisee-Neustadt vind je tal van leuke winkeltjes vol souvenirs en snuisterijen. Op een terras aan het water smaakt de Schwarzwalder Kirsch Torte het allerlekkerst. Het kraakheldere meer is ideaal voor een verfrissende duik, maar ook heel geschikt voor een ontspannen boottocht.

Ontdek de kleuren van het Zwarte Woud tijdens deze heerlijke actieve vakantie in de natuur!

Bij de prijs inbegrepen: Vervoer vanaf de opstapplaats en ter plaatse
Verblijf op een camping
Overnachting in een 2-persoonstent
Maaltijden
 Begeleidingskosten €312 ,-
Niet bij de prijs inbegrepen: Boekingskosten € 23,-
Vervoer van huis naar de opstapplaats v.v.
Toeslag 1-persoonstent €89 ,-
Excursies €90,-
Reis- en/of annuleringsverzekering

Extra informatie

Aantal Begeleiders1 begeleider op 3 deelnemers
Handjes2
Aantal dagen8
LandDuitsland

Deze reis is geschikt voor deelnemers die: 

 Zich zelfstandig kunnen wassen en aankleden
 Toezicht nodig hebben bij het innemen van medicijn(en)
 Houden van een actieve vakantie