Is reizen in coronatijd veilig?

De verwachting is dat we ook komend reisseizoen te maken zullen hebben met corona. Inmiddels zijn veel mensen gevaccineerd. Ook is er steeds meer bekend over corona en kunnen we goede maatregelen nemen om toch te kunnen reizen. Wij laten de reizen alleen doorgaan als het veilig en verantwoord is om op reis te gaan. Zo zijn wij er het afgelopen jaar ook mee omgegaan en konden er toch heel wat reizen doorgaan. Wij houden daarbij het reisadvies van de Ministerie van Buitenlandse Zaken aan (www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen). Bij code groen en geel is het veilig genoeg om te reizen. Bij code oranje en rood reizen wij niet.

Bij het maken van keuzes houden wij het beleid en de adviezen van de ANVR, SGR, Nederlandse overheid, Europese Commissie en buitenlandse regeringsbesluiten nauwlettend in de gaten.

 

Welke voorzorgsmaatregelen nemen wij?

We gaan als groep op reis en als groep creëren we onze corona-bubbel. Dit wil zeggen dat wij er alles aan doen om zoveel mogelijk contacten te vermijden met mensen buiten onze groep.

Voorbeelden van voorzorgsmaatregelen tijdens de reis:

  • Op de vliegreizen na zal het vervoer exclusief zijn voor Adios deelnemers. In de minibusjes gaat niemand anders mee.
  • We nemen de voorschriften in acht op het gebied van het dragen van mondkapjes.
  • De vakantiehuizen hebben we helemaal voor onszelf. Hierdoor kunnen we maximaal gebruik maken van de ruimtes en proberen we alle deelnemers zoveel als mogelijk uit elkaar te houden.
  • In de vakantiehuizen slapen we op losse bedden.

Moet ik gevaccineerd zijn om te kunnen reizen?

Inmiddels is het digitaal coronabewijs in werking gesteld voor reizen naar het buitenland. Hiermee kan een reiziger aantonen gevaccineerd te zijn, hersteld te zijn van corona of een negatieve test te hebben afgelegd. Voor elk land gelden andere inreisvoorschriften. Op www.nederlandwereldwijd.nl is meer informatie te vinden over de vereisten per land.

 

Kunnen we tijdens een reis aan alle activiteiten deelnemen?

Voor elke reis hebben we heel wat verschillende activiteiten bedacht, dus er valt genoeg te kiezen. Als een activiteit tijdens de reis niet door kan gaan, zorgen we altijd voor een goed alternatief. We houden ons aan de maatregelen die ter plekke gelden. Afgelopen zomer bleek dat voor sommige activiteiten in binnen- en buitenland een negatieve testuitslag of vaccinatiebewijs vereist waren. Ben je niet gevaccineerd? Dan kunnen we er in overleg met de reisbegeleiders voor zorgen dat je ter plekke een test afneemt. De eventuele kosten hiervan zijn voor eigen rekening.

 

Is het beter om nog even te wachten met boeken?

Een voordeel van nu boeken is dat je verzekerd bent van een plekje in de reisgroep van de reis naar jouw keuze. We merken dat veel mensen op vakantie willen. Wacht je af, dan heb je minder keuze en kan het zijn dat de reis al vol zit. Natuurlijk kun je niet alles uitsluiten. Toch doen wij er alles aan om zo veilig mogelijk op reis te kunnen. Zo kun je genieten van een welverdiende vakantie. Je mag ervan uitgaan dat wij alles goed regelen en dat wij alleen reizen als het veilig en verantwoord is.

 

Kan ik mijn reis omboeken naar een andere reis?

Heb je al een reis geboekt, maar wil je omboeken naar een andere reis? Dat is in veel gevallen mogelijk. Als je besluit op eigen initiatief om te boeken naar een andere vertrekdatum dan wel een andere reis, dan worden de annuleringsvoorwaarden gehanteerd met dien verstande dat de verzekeringen kunnen worden meegenomen naar de nieuwe reis, waarvoor wordt gekozen (annuleringskosten zijn exclusief administratiekosten €28).

Wat als mijn reis naar het buitenland niet door kan gaan?

Wij reizen alleen naar landen met de kleurcodes groen en geel. Krijgt je bestemming kort voor vertrek de kleurcode oranje of rood? Dan annuleren wij de reis kosteloos en kun je bij ons kiezen uit omboeken of je geld terug krijgen.

 

Wat zijn jullie annuleringsvoorwaarden?

Onze annuleringsvoorwaarden kun je vinden op onze website onder het kopje veel gestelde vragen. Ga naar Algemene Voorwaarden.

Waar kan ik advies krijgen over reisvaccinaties?

Bij de GGD, regionale vaccinatiebureau’s of bij de huisarts.

 

Gaat de Kennismakingsdag in juni door?

We hebben goede hoop dat de Kennismakingsdag op 11 juni 2022 door kan gaan. Meer informatie daarover volgt medio april.

Tot slot!

Als Adios Reizen proberen we weloverwogen beslissingen te nemen. Heb je verder nog vragen? Voor een overzicht van veel gestelde vragen verwijzen we je naar de website van de ANVR. 

Mail ons gerust op [email protected] of bel ons op 0346-445012 als een antwoord op jouw vraag niet op de site van de ANVR staat.