MAATREGELEN RONDOM REIZEN EN COVID-19.

We hebben van de ANVR een handreiking ontvangen voor aangepaste vakanties daaruit voortvloeiend ons eigen protocol rondom reizen en de Covid-19 maatregelen  opgesteld voor onze deelnemers en reisbegeleiders. Zo hopen wij op een verantwoorde manier op reis te gaan.

Naast de algemene regels, gelden in het kort de volgende afspraken bij onze reizen:

MAATREGELEN BIJ VERVOER

 • Deelnemers komen zelf naar de accommodatie bij reizen in Nederland. Opstapplaatsen bieden we op dit moment nog niet aan.
 • Bij reizen buiten Nederland hebben we wél een opstapplaats deze wordt twee weken van te voren bekend gemaakt. Bij deze opstapplaats houden we onderling afstand van elkaar. Tot we elkaar uitzwaaien en in het busje stappen.
 • We maken tijdens de reis gebruik van minibusjes, we mogen daar nu max. 7 personen in vervoeren naast de chauffeur, een van onze reisbegeleiders.
 • In het busje dragen zowel de deelnemers als de chauffeur een mondkapje. Zolang dit nog verplicht is in het openbaar vervoer, dan ook bij ons vakantievervoer. Mondkapjes worden aangeschaft door Adios Reizen.

MAATREGELEN TIJDENS VERBLIJF

 • Binnenlandse reizen – Je wordt buiten bij de accommodatie opgewacht door een van onze reisbegeleiders.
 • Degene die je brengt komt houdt 1,5 meter afstand van de anderen – Je mag na een korte kennismaking met de groep en reisbegeleiders afscheid nemen.
 • We vragen bij aankomst naar de gezondheid van jou als deelnemer. Zo nodig nemen we je lichaamstemperatuur op. Bij verschijnselen van koorts en verkoudheid kan je niet deelnemen aan onze groepsreis, je moet de reis dan zelf annuleren.
 • We delen max. 2 tot 3 deelnemer in per slaapkamer, zo kunnen we de 1,5 meter in huis zoveel mogelijk waarborgen.
 • In (persoonlijke) zorg- en begeleidingssituaties is de 1,5 meter maatregel niet altijd mogelijk. De reisbegeleiders maken zo nodig gebruik van beschermingsmiddelen zoals handschoenen en een mondkapje.
 • In de keuken en in de busjes zijn schoonmaakmiddelen aanwezig. We reinigen de gebruiksoppervlakten regelmatig met alcoholhoudende middelen.
 • Wordt een deelnemer of reisbegeleider ziek en is er een vermoeden van Corona, dan wordt er direct contact opgenomen met de plaatselijke GGD en met het thuisfront van de betreffende persoon. Na dit contact volgen wij als organisatie het advies op van de plaatselijke GGD.

MAATREGELEN RONDOM EXCURSIES

We hebben deze reis uitgezet met in ons reisprogramma een aantal excursies. Afhankelijk van de op dat moment geldende maatregelen wordt ons excursieprogramma aangepast, dit mogen we doen op basis van artikel 10 uit onze algemene voorwaarden.
De Corona maatregelen zijn onvoorziene omstandigheden die ons creatief laten nadenken. I.p.v. uit eten kunnen we bijv. een BBQ huren of pizza’s bakken bij ons vakantiehuis.

Ons doel is op een verantwoorde manier samen ontspannen op vakantie zijn. We nemen geen onnodige risico’s en bieden jou een unieke vakantiebeleving.  Met deze afspraken en aanpassingen in ons programma gaan we samen op vakantie.

WAT VOOR INVLOED HEEFT HET CORONAVIRUS OP DE DOOR MIJ GEBOEKTE REIS? 

Op dit moment bepalen de maatregelen rondom het Coronavirus een groot deel van onze dagelijkse activiteiten. De maatregelen worden wel steeds verder versoepeld en dat beidt weer perspectief en geeft hoop. We houden de ontwikkelingen goed in de gaten.
We hebben het hele reisprogramma doorgelopen en bepaald welke reizen er door kunnen gaan. Deelnemers hebben hierover bericht ontvangen.

WANNEER GAAT EEN REIS WEL OF NIET DOOR?

Omdat we nog niet weten hoe het Corona-virus zich verder zal ontwikkelen, kunnen we alleen aangeven dat reizen in principe doorgaan. Ons actuele reisprogramma staat nu op de website. Steeds proberen we uiterlijk een maand voor vertrek duidelijkheid te geven over jouw vakantie. Het is spannend om zo te werken, maar  de gezondheid van onze deelnemers, reisbegeleiders en onszelf staat voorop.

WAT DOET ADIOS REIZEN WANNEER ER EEN NEGATIEF REISADVIES WORDT GEGEVEN?

Om beslissingen te kunnen nemen over het wel of niet laten doorgaan van onze begeleide vakanties zijn volgen wij de adviezen en besluiten op van de overheid en van het RIVM. Daarbij kijken we ook naar adviezen vanuit de gehandicaptenzorg zelf.

Op dit moment zijn veel grenzen weer open, mogen we met meerdere huishoudens op één locatie verblijven en  worden de maatregelen steeds verder versoepeld.  Wil je weten wat het reisadvies voor het land van jouw bestemming is? Kijk dan op de reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Steeds meer landen komen met maatregelen en eisen die ze stellen aan reizigers die hun land binnen willen komen. Hier vind je meer informatie over de maatregelen per land.

Is er een negatief reisadvies afgegeven door het ministerie van Buitenlandse Zaken voor een land dan heet dit code rood of oranje (alleen noodzakelijke reizen) De reis kan dan niet doorgaan!
Adios Reizen annuleert dan de reis naar dat land of die regio. Moeten wij jouw reis annuleren omdat er een rood of oranje reisadvies geldt, dan ontvang je van ons een tegoedbon (voucher) ter waarde van het bedrag dat je aan ons hebt betaald voor de reis, als tegoed houdt voor een volgende vakantie. Met de uitgifte van deze vouchers volgen we het advies op van de SGR. wij zijn als reisorganisatie aangesloten bij de SGR, een garantiefonds voor mensen die bij ons een pakketreis geboekt hebben. Meer informatie over de SGR en het voucher lees je hier.

De voucher kun je gebruiken voor de betaling van een nieuwe reis. Deze voucher heeft een geldigheid van 1 jaar vanaf het moment van uitgifte en kan gebruikt worden voor alle reizen uit het reisprogramma van Adios Reizen. Kan je binnen de gestelde termijn geen passende reis boeken neem dan na november 2020 contact met ons op.

IK WIL NIET OP REIS DOOR HET CORONAVIRUS. KRIJG IK EEN VERGOEDING?

Zolang er geen rood of oranje reisadvies is afgegeven door het Ministerie van Buitenlandse Zaken, kan jouw reis nu in principe doorgaan. Er zijn) geen aangepaste omboekings- en/of annuleringsregelingen. Dit houdt in dat als je op dit moment je reis wil omboeken of annuleren, de kosten voor eigen rekening zullen zijn, zoals beschreven staat in onze algemene voorwaarden. Neem contact met ons op als je overweegt om te annuleren, zodat we de mogelijkheden voor je kunnen bekijken.

IK GA PAS OVER EEN PAAR MAANDEN OP REIS WAT KAN IK NU DOEN?

We zouden graag in de toekomst willen kijken om te zien hoe het Coronavirus zich gaat ontwikkelen. Wat betreft reizen die op langere termijn vertrekken; de veiligheid van onze deelnemers en reisbegeleiders vinden we natuurlijk het allerbelangrijkst. We houden daarom de recente ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Voor nu blijven we de hoop houden dat deze reizen wel door kunnen gaan.

Wij geloven dat God ons leven in handen houdt. We vertrouwen op Hem en bidden om bescherming. Meer kunnen we niet doen als het om de reizen gaat die over een paar maanden vertrekken. Bid jij met ons mee?

TOT SLOT!

Niemand had rekening gehouden met een situatie als deze. Als Adios reizen proberen we weloverwogen beslissingen te nemen. Heb je verder nog vragen? Voor een overzicht van veel gestelde vragen verwijzen we je naar de website van de ANVR. 

Mail ons gerust op [email protected] of bel ons op 0346-212897 als een antwoord op jouw vraag niet op de site van de ANVR staat.