WAT VOOR INVLOED HEEFT HET CORONAVIRUS OP DE DOOR MIJ GEBOEKTE REIS? 

Op dit moment bepalen de maatregelen rondom het Coronavirus een nog steeds groot deel van onze dagelijkse activiteiten. We houden de ontwikkelingen goed in de gaten en blijven flexibel in het aanpassen van ons reis en activiteiten programma. De eerste reizen die in de planning staan zijn voorjaarsreizen eind Maart en in Mei en onze dagjes uit. Het dagje uit naar de Orchideeënhoeve van 13 februari wordt verplaatst naar een andere mogelijke datum. We weten nu nog niet wanneer.

WANNEER GAAT EEN REIS WEL OF NIET DOOR?

Omdat we niet weten hoe het Coronavirus zich de komende maanden ‘gedraagt’ kunnen we alleen aangeven dat we mooie reizen bedacht hebben voor 2021. Met evenveel enthousiasme en deskundigheid samengesteld als andere jaren. Ons actuele reisprogramma staat nu op de website. Wijzigingen in ons programma houden we ook hier bij. Zo hebben we de reis Heel Ommen Bakt verplaatst naar eind mei.
Al onze reizen kan je gerust boeken, en als je nog een voucher van ons hebt is dit de gelegenheid om deze te gebruiken. We zullen steeds uiterlijk een maand voor vertrek duidelijkheid te geven over het doorgaan van de door ons geplande reizen. Het is spannend om zo te werken, maar de gezondheid van onze deelnemers, reisbegeleiders en onszelf staat voorop.
Enkele reizen zijn al volgeboekt – wacht dus niet te lang met het maken van je keuze.
Als er voldoende deelnemers geboekt hebben om een reis in principe door te laten gaan, dan krijgt deze reis het label gegarandeerd vertrek. In de huidige omstandigheden betekent dit dat we de reis alleen nog annuleren als we niet op reis kunnen/ mogen door maatregelen vanuit de overheid. 

WAT DOET ADIOS REIZEN WANNEER ER EEN NEGATIEF REISADVIES WORDT GEGEVEN?

Om beslissingen te kunnen nemen over het wel of niet laten doorgaan van onze begeleide vakanties, volgen wij de adviezen en besluiten op van de overheid en van het RIVM. Daarbij kijken we ook naar adviezen vanuit de gehandicaptenzorg zelf. Wil je weten wat het reisadvies voor het land van jouw bestemming is? Kijk dan op de reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Steeds meer landen komen met maatregelen en eisen die ze stellen aan reizigers die hun land binnen willen komen. Hier vind je meer informatie over de maatregelen per land.

Is er een negatief reisadvies afgegeven door het ministerie van Buitenlandse Zaken voor een land dan heet dit code rood of oranje (alleen noodzakelijke reizen). De reis kan dan niet doorgaan! Adios Reizen annuleert dan de reis naar dat land of die regio. Moeten wij jouw reis annuleren omdat er een rood of oranje reisadvies geldt, dan ontvang je van ons een tegoedbon (voucher) ter waarde van het bedrag dat je aan ons hebt betaald voor de reis. Deze geldt als tegoed voor een volgende vakantie. Met de uitgifte van deze vouchers volgen we het advies op van de SGR. Wij zijn als reisorganisatie aangesloten bij de SGR, een garantiefonds voor mensen die bij ons een pakketreis geboekt hebben. Meer informatie over de SGR en de voucher lees je hier.

De voucher kun je gebruiken voor de betaling van een nieuwe reis. Deze voucher heeft een geldigheid van 1 jaar vanaf het moment van uitgifte en kan gebruikt worden voor alle reizen uit het reisprogramma van Adios Reizen.

IK WIL NIET OP REIS DOOR HET CORONAVIRUS. KRIJG IK EEN VERGOEDING?

Zolang er rood of oranje reisadvies is afgegeven door het Ministerie van Buitenlandse Zaken, kan jouw reis nu niet doorgaan. We verwachten en hopen dat dit de komende wel weer zal veranderen, die hoop zien we ook bij onze deelnemers die ervoor kiezen om hun reis voor de zomer van 2021 bij ons te boeken. Zolang code rood of oranje geldt, kunnen we niet op reis en ontvangen deelnemers bij annulering door Adios Reizen een voucher. Adios Reizen beslist uiterlijk 4 weken voor vertrek of een reis wel of niet kan doorgaan en stelt de deelnemers daarvan op de hoogte.

Wanneer je zelf besluit een geboekte reis te annuleren, dan gelden onze annuleringsvoorwaarden.

IK GA PAS OVER EEN PAAR MAANDEN OP REIS, WAT KAN IK NU DOEN?

We zouden graag in de toekomst willen kijken om te zien hoe het Coronavirus zich gaat ontwikkelen. Wat betreft reizen die op langere termijn vertrekken; de veiligheid van onze deelnemers en reisbegeleiders vinden we natuurlijk het allerbelangrijkst. We houden daarom de recente ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Voor nu blijven we de hoop houden dat deze reizen wel door kunnen gaan.

Wij geloven dat God ons leven in handen houdt. We vertrouwen op Hem en bidden om bescherming. Meer kunnen we niet doen als het om de reizen gaat die over een paar maanden vertrekken. Bid jij met ons mee?

Een reis boeken met een voucher, hoe gaat dat? 
Als jij in verband met corona een voucher hebt ontvangen van Adios Reizen dan kun je deze nu gebruiken om een vakantie voor 2021 mee te boeken en betalen.

Het bedrag op jouw voucher is het bedrag dat je sowieso meeneemt naar je nieuwe boeking. We rekenen zelfs geen extra boekingskosten als je nu een nieuwe reis boekt. Daarnaast hebben we goed nieuws voor mensen die via ons een reis- of annuleringsverzekering hebben afgesloten bij Allianz Global Assistance voor hun geannuleerde reis. Deze verzekering(en) mag je tot 31 maart 2021 ook meenemen naar je nieuwe boeking. Je hoeft dus geen nieuwe verzekering af te sluiten, maar boek dan wel voor 31 maart jouw reis. Hiermee bedoelen we dan dat wij voor 31 maart de hele boeking in orde hebben gemaakt, met volledig ingevuld aanmeldformulier, en boekingsbevestiging vanuit Adios Reizen. Alleen dan kunnen wij als reisorganisatie voor jou aanspraak maken op de coulance regeling van Allianz Assistance.

Als jouw nieuwe reis goedkoper is dan het bedrag van je voucher, (en verzekeringen) dan betalen wij dit aan je terug binnen 14 dagen nadat je de factuur van ons hebt ontvangen. Is de door jou gekozen reis duurder dan dit bedrag dan verwachten wij dat je dit binnen 14 dagen aan ons betaald.

TOT SLOT!

Niemand had rekening gehouden met een situatie als deze. Als Adios Reizen proberen we weloverwogen beslissingen te nemen. Heb je verder nog vragen? Voor een overzicht van veel gestelde vragen verwijzen we je naar de website van de ANVR. 

Mail ons gerust op [email protected] of bel ons op 0346-445012 als een antwoord op jouw vraag niet op de site van de ANVR staat.