We leven in heftige tijden die voorlopig, zo lijkt het, ook nog niet over zijn. We hebben diep respect voor iedereen die in de directe zorg werkt en gaan onze gedachten vaak uit naar alle deelnemers van Adios Reizen, die op wat voor manier ook begeleiding nodig hebben in het dagelijks leven. Ook voor jullie verandert er nu heel veel.

Voor ons als reisorganisatie zijn het spannende tijden. We voelen ons onzeker  over wat de komende maanden er allemaal gaat gebeuren. Net als jij vragen wij ons af, wat voor gevolgen deze maatregelen rondom het Corona virus voor onze reizen en dagactiviteiten hebben.

We hebben de deelnemers aan onze dagjes uit inmiddels laten weten dat we deze activiteiten verplaatsen naar het najaar. Maar hoe zal het gaan met de vakanties deze zomer?  Gaat jouw reis wel door, ook als deze later in juli of augustus pas vertrekt? Allemaal vragen… Dat snappen we, het zijn spannende en onzekere tijden. Daarom houden we je graag op de hoogte van de manier waarop en de periode waarin wij beslissingen gaan nemen. We willen laten weten dat wij hier serieus en professioneel mee om gaan.

WAT VOOR INVLOED HEEFT HET CORONAVIRUS OP DE DOOR MIJ GEBOEKTE REIS? 

Op dit moment bepalen de maatregelen rondom het Coronavirus een groot deel van onze dagelijkse activiteiten. De regels veranderen en worden aangepast op alles wat er gebeurt. Hoe dit zich in de komende weken en maanden gaat ontwikkelen weten wij (nog) niet. En dat is best moeilijk!

WANNEER GAAT EEN REIS WEL OF NIET DOOR?

Omdat we niet weten hoe het Corona-virus zich zal ontwikkelen, kunnen we alleen informatie geven over de reizen die op korte termijn zullen vertrekken (d.w.z. een maand voor vertrek).
Onze drie reizen in juni hebben we intussen kunnen verplaatsen naar een later moment dit jaar. De deelnemers die deze reizen hebben geboekt besluiten (bijna) allemaal om samen met ons uit te kijken naar de mogelijkheden later dit jaar.

Omdat de maatregelen nu stap voor stap versoepeld worden kunnen we niet heel ver vooruit kijken. We gaan dan ook pas eind mei besluiten nemen over de volgende reizen. Steeds proberen we uiterlijk een maand voor vertrek duidelijkheid te geven over jouw vakantie. Het is spannend om zo te werken, maar  de gezondheid van onze deelnemers, reisbegeleiders en onszelf staat voorop.

Als we over jouw reis een besluit hebben genomen zullen we je daarover contact met je opnemen via e-mail, brief of telefoon.  Hoor je niks van ons? Dan hebben wij nog geen besluit kunnen nemen, omdat we afhankelijk zijn van de maatregelen vanuit de overheid.

WAT DOET ADIOS REIZEN WANNEER ER EEN NEGATIEF REISADVIES WORDT GEGEVEN?

Om beslissingen te kunnen nemen over het wel of niet laten doorgaan van onze begeleide vakanties zijn volgen wij de adviezen en besluiten op van de overheid en van het RIVM. Daarbij kijken we ook naar adviezen vanuit de gehandicaptenzorg zelf.

Op dit moment houden veel van onze vakantielanden de grenzen gesloten. Maar we verwachten en hopen dat dit de komende weken weer zal veranderen. Wil je weten wat het reisadvies voor het land van jouw bestemming is? Kijk dan op de reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Steeds meer landen komen met maatregelen en eisen die ze stellen aan reizigers die hun land binnen willen komen. Hier vind je meer informatie over de maatregelen per land.

Is er een negatief reisadvies afgegeven door het ministerie van Buitenlandse Zaken voor een land dan heet dit code rood. De reis kan dan niet doorgaan! Adios Reizen annuleert dan de reis naar dat land of die regio. Moeten wij jouw reis annuleren omdat er een negatief reisadvies geldt, dan ontvang je van ons een tegoedbon (voucher) ter waarde van het bedrag dat je aan ons hebt betaald voor de reis, als tegoed houdt voor een volgende vakantie. Met de uitgifte van deze vouchers volgen we het advies op van de SGR. wij zijn als reisorganisatie aangesloten bij de SGR, een garantiefonds voor mensen die bij ons een pakketreis geboekt hebben. Meer informatie over de SGR en het voucher lees je hier.

De voucher kun je gebruiken voor de betaling van een nieuwe reis. Deze voucher heeft een geldigheid van 1 jaar vanaf het moment van uitgifte en kan gebruikt worden voor alle reizen uit het reisprogramma van Adios Reizen. Kan je binnen de gestelde termijn geen passende reis boeken neem dan na november 2020 contact met ons op.

IK WIL NIET OP REIS DOOR HET CORONAVIRUS. KRIJG IK EEN VERGOEDING?

Zolang er geen negatief reisadvies is afgegeven door het Ministerie van Buitenlandse Zaken, zijn er (nog) geen aangepaste omboekings- en/of annuleringsregelingen. Dit houdt in dat als je op dit moment je reis wil omboeken of annuleren, de kosten voor eigen rekening zullen zijn, zoals beschreven staat in onze algemene voorwaarden. Neem contact met ons op als je overweegt om te annuleren, zodat we de mogelijkheden voor je kunnen bekijken.

IK GA PAS OVER EEN PAAR MAANDEN OP REIS WAT KAN IK NU DOEN?

We zouden graag in de toekomst willen kijken om te zien hoe het Coronavirus zich gaat ontwikkelen. Wat betreft reizen die op langere termijn vertrekken; de veiligheid van onze deelnemers en reisbegeleiders vinden we natuurlijk het allerbelangrijkst. We houden daarom de recente ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Voor nu blijven we de hoop houden dat deze reizen wel door kunnen gaan.

Wij geloven dat God ons leven in handen houdt. We vertrouwen op Hem en bidden om bescherming. Meer kunnen we niet doen als het om de reizen gaat die over een paar maanden vertrekken. Bid jij met ons mee?

TOT SLOT!

Niemand had rekening gehouden met een situatie als deze. Als Adios reizen proberen we weloverwogen beslissingen te nemen. Heb je verder nog vragen? Voor een overzicht van veel gestelde vragen verwijzen we je naar de website van de ANVR. 

Mail ons gerust op [email protected] of bel ons op 0346-212897 als een antwoord op jouw vraag niet op de site van de ANVR staat.