Is reizen in Coronatijd veilig?

Ook dit jaar zullen we tijdens onze reizen nog steeds te maken hebben met Corona. Inmiddels zijn veel mensen gevaccineerd. Ook is er steeds meer bekend over Corona en kunnen we goede maatregelen nemen om toch te kunnen reizen. Wij laten de reizen alleen doorgaan als het veilig en verantwoord is om op reis te gaan. Zo zijn wij er het afgelopen jaar ook mee omgegaan en konden er toch heel wat reizen doorgaan. Wij houden daarbij het reisadvies van de Ministerie van Buitenlandse Zaken aan (www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen). Bij code groen en geel is het veilig om te reizen. Bij code oranje en rood reizen wij niet.

Ook houden wij ons aan het beleid van de ANVR, SGR, Nederlandse overheid, Europese Commissie en buitenlandse regeringsbesluiten. Deze organisaties werken samen en zij zijn hierin leidend.

 

Welke voorzorgsmaatregelen nemen wij?

We gaan als groep op reis en als groep creëren we onze Corona-bubbel. Dit wil zeggen dat wij er alles aan doen om zoveel mogelijk contacten te vermijden met mensen buiten onze groep.

Voorbeelden van voorzorgsmaatregelen tijdens de reis:

  • Op de vliegreizen na zal het vervoer exclusief zijn voor Adios deelnemers. In de minibusjes gaat niemand anders mee
  • We nemen de voorschriften in acht op het gebied van het dragen van mondkapjes
  • De vakantiehuizen hebben we helemaal voor onszelf. Hierdoor kunnen we maximaal gebruik maken van de ruimtes en proberen we alle deelnemers zoveel als mogelijk uit elkaar te houden
  • In de vakantiehuizen slapen we op losse bedden

Enzovoort….

Moet ik gevaccineerd zijn om te kunnen reizen?

De Europese Commissie is bezig met een voorstel voor een digitaal vaccinatiepaspoort dat reizen binnen de EU mogelijk moet maken. Hiermee kan een reiziger aantonen gevaccineerd te zijn, hersteld te zijn van Corona of een negatieve test te hebben afgelegd. Zodra hier meer over bekend is kunnen we jullie daarover informeren.

 

Kunnen we tijdens een reis aan alle activiteiten deelnemen?

Voor elke reis hebben we heel wat verschillende activiteiten bedacht, dus er valt genoeg te kiezen. Als een activiteit tijdens de reis niet door kan gaan zorgen we altijd voor een goed alternatief. We houden ons aan de maatregelen die ter plekke gelden.

 

Is het beter om nog even te wachten met boeken?

Een voordeel van nu boeken is dat je echt op vakantie kunt. We merken dat er veel mensen toch op vakantie willen. Wacht je af, dan heb je minder keuze en kan het zijn dat de reis al vol zit. Natuurlijk kun je niet alles uitsluiten. Toch doen wij er alles aan om zo veilig mogelijk op reis te kunnen. Zo kun je genieten van een welverdiende vakantie. Je mag ervan uitgaan dat wij alles goed regelen en dat wij alleen reizen als het veilig en verantwoord is.

 

Kan ik mijn reis omboeken naar een andere reis?

Heb je al een reis geboekt, maar wil je omboeken naar een andere reis? Dat is in veel gevallen mogelijk. Als je besluit op eigen initiatief om te boeken naar een andere vertrekdatum dan wel een andere reis, dan worden de annuleringsvoorwaarden gehanteerd met dien verstande dat de verzekeringen kunnen worden meegenomen naar de nieuwe reis, waarvoor wordt gekozen (annuleringskosten zijn exclusief administratiekosten €28).

Wat als mijn reis naar het buitenland niet door kan gaan?

Vanaf 15 mei zal er per gebied een reisadvies gegeven worden door het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Krijgt je bestemming kort voor vertrek de kleurcode oranje of rood? Dan annuleren wij de reis kosteloos en kun je bij ons kiezen uit omboeken of je geld terug krijgen.

 

Ik wil een vakantie boeken met een voucher, hoe gaat dat?

Als jij in verband met Corona een voucher hebt ontvangen van Adios Reizen dan kun je deze nu gebruiken om een vakantie voor 2021 te boeken. Geef dat dan duidelijk aan op je aanmeldformulier. Het bedrag op jouw voucher is het bedrag dat je meeneemt naar je nieuwe boeking. We rekenen geen extra boekingskosten. Als je via ons een reis- of annuleringsverzekering hebt afgesloten bij Allianz Global Assistance mag je die ook meenemen naar je nieuwe boeking.

 

Kan ik met mij voucher ook gebruiken voor een vakantie in 2022?

Wij hebben ons programma voor 2022 pas online staan nadat het voucher al is verlopen. Het is wel mogelijk om het voucher om te zetten in een tegoedbon. Deze tegoedbon is dan ook weer een jaar geldig en kan ingezet worden op een reis in 2022. Deze tegoedbon valt niet onder dekking van de SGR.

 

Wat zijn jullie annuleringsvoorwaarden?

Onze annuleringsvoorwaarden kun je vinden op onze website onder het kopje veel gestelde vragen. Ga naar Algemene Voorwaarden.

Hoe lang is de voucher geldig?

De geldigheid van de voucher is maximaal 1 jaar na uitgifte. Binnen dat jaar moet je de voucher inzetten, daarna valt de voucher niet meer onder SGR-dekking. Je kan de voucher gebruiken voor de zomerreizen in 2021. Als je de voucher niet gebruikt voor een nieuwe reis zal Adios Reizen de waarde van de voucher terugstorten op jouw rekening vóór het verlopen van de uiterste geldigheidsdatum.

 

Waar kan ik advies krijgen over reisvaccinaties?

Bij de GGD, regionale vaccinatiebureau ’s of bij de huisarts.

 

Gaat de Kennismakingsdag door?

Nee, vanwege de huidige Coronamaatregelen is het bij elkaar komen met een grote groep helaas nog niet mogelijk. Vorig jaar hebben we hier ook een alternatief voor bedacht. Zodra hier meer over bekend is, hoor je van ons.

TOT SLOT!

Niemand had rekening gehouden met een situatie als deze. Als Adios Reizen proberen we weloverwogen beslissingen te nemen. Heb je verder nog vragen? Voor een overzicht van veel gestelde vragen verwijzen we je naar de website van de ANVR. 

Mail ons gerust op [email protected] of bel ons op 0346-445012 als een antwoord op jouw vraag niet op de site van de ANVR staat.