Je wilt op reis, maar kan dat in deze tijd wel? Wat gebeurt er als ik de reis moet annuleren vanwege corona en hoe gaat Adios reizen om met vaccinatieplicht? Allemaal vragen die wij ons goed kunnen voorstellen. Hieronder vind je een aantal antwoorden op vragen. Heb je een vraag die er niet bij staat, bel of mail ons gerust!

Is het verstandig om nu een reis te boeken?
Al onze reizen gaan in principe door. Wij houden daarbij het reisadvies van de Ministerie van Buitenlandse Zaken aan (www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen). Hoe de coronamaatregelen er rond de zomer uitzien, dat kan niemand zeggen. Wat we wel weten is dát we op reis gaan als de maatregelen het toelaten. Wij werken bovendien met 5 zekerheden waar jij vanuit kunt gaan. Lees ze hier!
Heb ik een (extra) verzekering nodig en hoe zit het met annuleren?
Zodra wij jouw reis hebben gefactureerd, is deze definitief. Wil je toch niet meer op reis vanwege de reisregels of omdat je het spannend vindt? Dan gelden de algemene reis- en annuleringsvoorwaarden. Onze annuleringsvoorwaarden kun je vinden op onze website onder het kopje Veelgestelde vragen > Algemene Voorwaarden. Je betaalt annuleringskosten die afhankelijk zijn van het tijdstip van annulering. Niet meer willen reizen omdat er corona is, is voor de verzekeringsmaatschappij geen geldige reden om te annuleren.

Is reizen naar de bestemming die jij geboekt hebt vanwege corona niet mogelijk? Dan annuleert Adios Reizen de reis en heb je recht op volledige teruggave van de betaalde reissom. Ondanks dat doen wij er alles aan om ervoor te zorgen dat jij alsnog op reis kunt. Bijvoorbeeld door de reis naar een andere locatie met dezelfde groep te organiseren of je kunt kosteloos omboeken naar een andere reis in (bijna) dezelfde periode. Dit gebeurt altijd in overleg.

Ik ben niet volledig gevaccineerd en heb geen booster, mag ik mee op reis?
In verschillende landen wordt gevraagd om volledige vaccinatie (én booster) en geldt de 2G-regel. Dit houdt in dat je alleen een QR-code krijgt wanneer je volledig bent gevaccineerd of bent genezen van corona. Heb je geen vaccinatie en/of booster? Dan is dit geen geldige reden om te annuleren. Ook niet als het land de inreisregels aanpast na je boeking. De verzekeringsmaatschappij zal in dat geval helaas niets vergoeden.

Vraagt een land dus om volledige vaccinatie, een booster, een herstelbewijs of een negatieve PCR- of antigeentest, dan ben je verplicht hieraan te voldoen. In het buitenland is testen om een restaurant, café, museum of attractie binnen te komen (in de meeste gevallen) niet meer gratis. De kosten van het testen zijn voor jou zelf. Onze reisbegeleiders helpen je altijd op weg naar de testlocatie.

Wat zijn de maatregelen van Adios Reizen tijdens een reis?
Om op reis te kunnen, werken we met een corona-bubbel. Wij vermijden contact met mensen buiten onze groep zoveel mogelijk. We houden daarbij de 1,5 meter als richtlijn aan. Binnen de groep zal dit niet mogelijk zijn, denk hierbij aan de eettafels, busjes, vliegtuigen, slaapkamers, enz.

Goed om te weten:

  • Neem zelf voldoende handgel, zelftests en mondkapjes mee. Een mondkapje dragen in onze busjes is niet verplicht.
  • Zorg voor een officieel vaccinatiebewijs of een negatieve PCR-, antigeen of hersteltestbewijs en een QR-code (op je smartphone of een geprinte versie). Het land van jouw bestemming bepaalt welke inreisdocumenten je moet hebben.
  • Bij hun reisinformatie ontvangen alle deelnemers een gezondheidsverklaring. Lever deze bij aanvang van de reis in bij de reisbegeleiders.

Tot slot!

Wij willen niets liever dan dat jij lekker op vakantie kan. We weten hoe belangrijk een vakantie voor je is. Wij doen er dan ook alles aan om iedereen een welverdiende vakantie te bezorgen. Wij denken in mogelijkheden, jij ook? Meld je dan aan voor één van onze reizen!