Kan ik een deel van de reissom uit mijn PGB betalen?

Een aantal deelnemers kan, omdat zij een persoonsgeboden budget (PGB) hebben, een deel van de reissom betalen vanuit dit PGB. Meestal gaat dit om de extra kosten die je maakt omdat er een begeleider met jou mee op reis gaat. Deze kosten noemen wij begeleidingskosten. Bij het boeken van jouw vakantie, kun je aangeven dat je een deel van de reissom uit PGB wilt betalen. Je ontvangt dan in mei 2024 een gespecificeerde factuur, een zorgovereenkomst en een begeleidende mail van Adios Reizen.

Ook wanneer je verwacht dat je een deel van de reissom uit het PGB kunt laten betalen gelden onze betalingsvoorwaarden (zie alg.vw 3). Acht weken voor vertrek dient de totale reissom aan ons betaald te zijn.

De regel bij de SVB is dat zij de begeleidingskosten pas na de vakantie aan Adios Reizen uitbetalen. Dit betekent dat wij van budgethouders verwachten dat zij de begeleidingskosten eerst aan Adios Reizen voorschieten. Wanneer de SVB overgaat tot het betalen van jouw begeleidingskosten, krijg jij binnen 10 werkdagen het teveel betaalde bedrag van ons terug.

Het is niet mogelijk om, in afwachting van een betaling uit het PGB, uitstel van betaling van de reissom te krijgen. Wanneer de SVB besluit om geen PGB-geld uit te keren is dit geen geldige reden voor annulering en zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.