ADIOS REIZEN EN HET KOMPAS 

De reizen van “Het Kompas” zijn al vele jaren een begrip in Ede en wijde omgeving. Vakantiereizen voor mensen met een verstandelijke beperking vanaf 20 jaar. Vanaf de zomer van 2017 heeft het bestuur van “Het Kompas” besloten om in het vervolg haar reizen onder te brengen bij de reisorganisatie ADIOS Reizen. “Het Kompas“ en ADIOS Reizen werken vanuit dezelfde passie met Christelijk geloof als basis. We nemen in de vakantie tijd voor Bijbelverhalen, samen zingen en gebed. Op deze website vind jullie de vertrouwde reizen van “Het Kompas” in het nieuwe jasje van ADIOS Reizen. Samen staan wij garant voor begeleide vakanties voor mensen met een verstandelijke beperking.  Aanmelden voor deze vakanties kan zoals altijd bij de vrijwilligers van “Het Kompas”. Op de reizen zijn de algemene voorwaarden van onze reisorganisatie van toepassing.

Deelnemers aan de reizen van “Het Kompas” zijn ook van harte welkom op de Kennismakingsdag op zaterdag 26 mei in Barneveld.
Voor alle vakantieweken van “Het Kompas” geldt als vertrek- en aankomstplaats:
Nieuwe Kerk, Verlengde Maanderweg 33, Ede.

Met de reizen van “Het Kompas” zullen de deelnemers en vrijwilligers meegaan die jij afgelopen jaren bij de Kompas Reizen hebt mogen ontmoeten.

Overrijssel is een provincie waar we rust nemen en actief zijn gemakkelijk kunnen afwisselen. Kom tot rust in ons heerlijke vakantiehuis bij Hellendoorn! De schitterende heidevelden bieden de mogelijkheid om een heerlijke wandeling te maken en wie daar geen zin in heeft, die gaat gewoon lekker een eindje “kuieren”.  We verblijven op een vakantiepark bij Hellendoorn. Op het park is een overdekt zwembad aanwezig voor een frisse duik. We kunnen ook een potje bowlen of midgetgolfen. Vanuit Hellendoorn zijn er veel mogelijkheden voor gezellige uitstapjes. We kunnen een bezoek brengen aan de klompenmaker van Luttenberg, of aan het bakkerij- en ijsmuseum. Ook het Natuurdiorama met de grootste collectie Europese diersoorten of een dagje de naar het dierenpark in Emmen behoort tot de mogelijkheden. Een dagje Deventer sluiten wij natuurlijk af met een kopje koffie en een sneetje echte Deventer koek. Dan proef je pas echt de gezelligheid van het Twentse land!

Reisnummer: 86.93
8 deelnemers en 4 reisbegeleiders Bij de prijs inbegrepen:
20 jaar en ouder Verblijf in het vakantiehuis
14 t/m 18 mei 2018 Bedlinnen
Reissom: €564,-  Excursies t.w.v. €50,-
Niet bij de prijs inbegrepen: Vervoer vanaf de opstapplaats en ter plaatse
Reis- en/of annuleringsverzekering Overnachting in 2-persoonskamers
Boekingskosten € 23,- Maaltijden

In hartje Brabant ligt de gezellige stad Oosterhout. Hier verblijven wij op een vakantiepark aan het randje van de stad. Vanaf het park kunnen we zoveel activiteiten ondernemen dat er bijna geen ruimte is om stil te zitten. We verblijven in een groot vakantiehuis. In de ruime woonkamer kunnen we allemaal op de bank neerploffen,  terwijl er heerlijke etensgeuren opstijgen vanuit de open keuken. Zowel op de begane grond als op de eerste verdieping zijn er slaapkamers. Dit is de perfecte uitvalsbasis voor onze activiteiten. De Oosterhouters zijn trots op hun stad en dat is terecht want het heeft een heel gezellig centrum. De lijfspreuk hier is: “Eerst eten!”
Wat dacht je van een bezoek aan HET LAND van OOIT, varen in de Biesbosch of een dagje op Safari bij Beekse Bergen? Op ons vakantiepark kunnen we lekker dollen in het zwembad, dat is top ontspanning. Kies je voor Oosterhout dan kies je voor een heerlijke actieve, ontspannen week.

Reisnummer: 86.95
8 deelnemers en 4 reisbegeleiders Bij de prijs inbegrepen:
20 jaar en ouder Verblijf in het vakantiehuis
6 t/m 13 juli 2018 Bedlinnen
Reissom: €714-  Excursies t.w.v. €70,-
Niet bij de prijs inbegrepen: Vervoer vanaf de opstapplaats en ter plaatse
Reis- en/of annuleringsverzekering Overnachting in 2-persoonskamers
Boekingskosten € 23,- Maaltijden

In het centrum van het groen hart liggen de Reeuwijkse Plassen. Dit is dit een bijzonder stukje Nederland en een waar paradijs voor vogels. Tussen de meren door loop je over smalle boerenweggetjes met houtkaden en dijken. Hollandser kan het niet! We verblijven op een vakantiepark direct aan het water. Gelukkig houden wij onze voeten droog op het ruime terras bij ons huis. Dit wordt een week lang genieten op en langs het water. Maar wil je een dagje wat anders dan ligt de Randstad dichtbij. Gouda is de stad van de wereldberoemde Goudse kaas. Dat kunnen we lekker gaan proeven. Ook het stadhuis op het plein en de prachtige Sint-Janskerk zijn een bezoekje waard. In het vogelpark van Avifauna kunnen we honderden vogels bewonderen in alle kleuren van de regenboog.
Aan de Reeuwijkse Plassen is het goed toeven!

Reisnummer: 86.96
8 deelnemers en 4 reisbegeleiders Bij de prijs inbegrepen:
20 jaar en ouder Verblijf in het vakantiehuis
27 juli t/m 3 augustus 2018 Bedlinnen
 Reissom: €784,- Excursies t.w.v. €70,-
Niet bij de prijs inbegrepen: Vervoer vanaf de opstapplaats en ter plaatse
Reis- en/of annuleringsverzekering Overnachting in 2-persoonskamers
Boekingskosten € 23,- Maaltijden

De Moezel slingert zicht als een glinsterend lint door het landschap. Deze rivier is omgeven door groene en glooiende heuvels, vol met bloeiende wijngaarden en gezellige plaatsjes. Een prachtige plek om een heerlijke vakantie te beleven!
Met de Moezel en de wijngaarden aan onze voeten is het genieten op het vakantiepark Mont Royal. Dit hooggelegen park geeft een prachtig uitzicht op de Moezel. Hier kan je koninklijk genieten! Door het warme en aangename klimaat is dit dal heel geschikt voor de druivenoogst. Van dat klimaat zullen wij heerlijk gaan genieten! Natuurlijk krijgen de liefhebbers de mogelijkheid om een heerlijk glas moezelwijn te proeven.
Het Moezel dal staat ook bekend om ‘de witte vloot’. De Moezelhoogte paden lopen tussen de wijngaarden door. Trek je wandelschoenen maar aan en laten we eens bekijken of we nog een bergroute aankunnen met onze voeten. Trier is de oudste stad van Duitsland, deze stad heeft de best bewaarde Romeinse stadspoort. Deze Porta Nigra moet je in het echt hebben gezien! Natuurlijk slaan we een bezoek aan een wijnkelder in een gemütlich wijndorpje ook niet over. Er is veel te beleven in dit prachtige deel van Duitsland We zullen er niet eens allemaal aan toe komen. Moe maar voldaan zullen we na een week weer naar huis toe gaan.

Reisnummer: 86.97
7 deelnemers en 3 reisbegeleiders Bij de prijs inbegrepen:
20 jaar en ouder Verblijf in het vakantiehuis
24  t/m 31 augustus 2018 Bedlinnen
 Reissom: €764,- Excursies t.w.v. €70,-
Niet bij de prijs inbegrepen: Vervoer vanaf de opstapplaats en ter plaatse
Reis- en/of annuleringsverzekering Overnachting in 2-persoonskamers
Boekingskosten € 23,- Maaltijden

Stap op zaterdag 12 mei 2018 om 12.00 uur met ons aan boord van een rondvaartboot en geniet van een heerlijk uitgebreid warm en koud buffet. We verzamelen bij De nieuwe Kerk in Ede rond 10.30 uur. Dan vertrekken we met busjes en auto’s naar Leerdam. Daar stappen we aan boord van een van de salonschepen van Rederij Leerdam. Deze schepen zijn rolstoel toegankelijk. De trossen worden losgemaakt en wij worden uitgezwaaid. We gaan varen! We leren Nederland kennen vanaf het water en genieten van het landschap dat aan ons voorbij trekt. Bij Asperen passeren we een smalle sluis van De Hollandse Waterlinie. De 14de -eeuwse basiliek is vanaf het dek goed te zien. De boomgaarden en uiterwaarden zijn een geliefd jachtterrein van reigers, ooievaars en ijsvogels. Als we ze niet zien dan zullen we zeker de wilde ganzen kunnen horen!
Onze boot heeft twee dekken, bij mooi weer kan je dus heerlijk buiten zitten. Als we trek krijgen gaan we naar de salon en genieten we van een warm- en koud buffet. Na een prachtige tocht meren we na ongeveer drie uur varen aan bij de Veerkade van Leerdam. Nog een uurtje rijden en we zijn weer thuis in Ede.

Reisnummer: 86.98
Maximaal 30 deelnemers  Bij de prijs inbegrepen:
20 jaar en ouder Vervoer vanaf Ede naar Leerdam v.v.
12 mei 2018 buffetcruise 
 Reissom: 57,50 3 Consumpties

Wil je met een van deze reizen mee, vul dan hieronder het contactformulier in.