Als een vis in het water

Op m’n gemakje rijd ik met m’n autootje door de kronkelende straten van Zwammerdam, een klein dorpje in Zuid-Holland. Ik ben onderweg naar Esmeralda, een jonge vrouw en inmiddels bekende ADIOS’er, al acht keer is zij mee geweest met ADIOS Reizen en de negende reis is ook al geboekt.

De deurbel kondigd mijn komst aan en al snel komt een enthousiaste Esmeralda me tegemoet. Samen lopen we naar haar eigen kamer op de eerste verdieping. Esmeralda deelt haar huis met een aantal andere bewoners. En haar kamer, tsja die deelt ze met een enorm aquarium. Kleurige visjes zwemmen kriskras door elkaar. Ik probeer ze te volgen, maar ze zwemmen zo snel dat ik ze niet uit elkaar kan houden.

Esmeralda vertelt over al haar vakanties met ADIOS reizen. De reis naar Turkije heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten, daar heeft ze met echte dolfijnen gezwommen. Wat een bijzondere dieren! Het liefst zou ze veel vaker met dolfijnen willen zwemmen, maar haar aquarium is iets te klein voor een dolfijn.
Het jaar daarna trok een reis naar het Texelse eiland haar aandacht. Samen met de groep deden ze de laarzen aan en gingen wadlopen. Esmeralda houdt dan van zwemmen met dolfijnen, maar van krabben moest ze niets hebben. De grote krab beet haar nog net niet in de tenen, maar zorgde er wel voor dat ze in no-time weer terug op het strand was. Het Noorderlijk gelegen Texel heeft ze uiteindelijk ingeruild voor een reis richting het zuiden, naar de Belgische Ardennen. In één woord: Luxueus! Er was zelfs een jacuzzi. Esmeralda heeft de mazzel gehad dat ze op één dag er twee keer in mocht. Ze kon die dag niet mee met een wandeling, dus mocht ze heerlijk relaxen in de jacuzzi. Terwijl de groep buiten in de regen verdwaalde. De beheerder van het huisje heeft uiteindelijk de groep weer opgehaald en om allemaal te relaxen ging opnieuw de jaccuzi aan.  

 

Esmeralda droomt af en toe wel van een mooie vliegreis naar een ver land, maar vanwege haar spierziekte kon dat een tijdje niet. Esmeralda heeft haar dromen niet opgegeven, heeft de telefoon gepakt en Rianne van het ADIOS-kantoor gebeld. Samen hebben ze gekeken of het mogelijk zou zijn om te gaan vliegen en je raad het al: HET KAN! En niet zomaar een vliegreis, Esmerlada gaat naar Kroatië. Het belooft een zonnige en rustige vakantie te worden, met allemaal deelnemers die Esmeralda al kent van andere reizen, dus dat zit wel snor.

Esmeralda kwam terecht bij ADIOS reizen door haar bezoek aan de Slotdag samen met een oud bewoner van haar woongroep. Elly en Rikkert kwamen toen optreden! Esmeralda genoot van de liedjes en het samenzijn met de vakantiegangers van ADIOS Reizen en dacht: Hier moet ik bij zijn! Ze kreeg de reisgids mee naar huis en koos op haar gemakje haar ADIOS vakantie uit, de eerste van nu alweer acht reizen. Tijdens die eerste reis heeft ze zelf mogen ervaren dat ADIOS christelijk is. Esmeralda is zelf niet zo bekend met het geloof, maar leert iedere vakantie weer iets nieuws. Er is tijdens elke reis wel een moment waarop ze een glimp van God ziet. In iedere reiziger, in ieder plezier dat ze beleeft en in de kleuren van de natuur waar ze doorheen loopt of fietst. En komend jaar zal ze de grote, kleurrijke schepping zelfs vanuit de lucht mogen bewonderen.

Mijn gedachten gaan even terug naar het aquarium tegenover het bed. Eigenlijk voelt Esmeralda zich bij ADIOS als een kleurrijke vis in het water. We hopen dat je van de reis naar Kroatië volop kunt genieten, Esmeralda! En vergeet vooral niet uit het vliegtuigraampje te kijken naar de mooi schepping. Tot gauw!