ADIOS Reizen is een Christelijke reisorganisatie met passie voor mensen met een verstandelijke beperking. Een vakantie met ADIOS Reizen staat voor: samen op reis, onbeperkt in activiteiten, onbegrensd in bestemmingen, actieve vakanties en betrokken reisbegeleiders.

Rianne is onze productmanager, zij speurt het wereldwijde web af voor de leukste bestemmingen. Waar gaan we heen, wat gaan we daar doen en hoe komen we op onze bestemming? Zo maakt zij de draaiboeken zorgt dat alles geregeld is voor vertrek. Daarnaast ligt haar bureau regelmatig bedekt met aanmeldingsformulieren en stroomt de mailbox vol met vragen. Met veel enthousiasme zorgt zij ervoor dat jij bij de juiste reis terechtkomt.

Sanne is degene die zorgt voor de werving en selectie van onze reisbegeleiders. Een reis kan pas écht vertrekken als ook het begeleidende team compleet is. Een uitdagende klus om alle poppetjes op de juiste plaatsen te krijgen. We hebben ieder jaar een startdag waarop de reisleiders een training krijgen. In de voorbereidingen voor iedere reis en elk team is Sanne de contactpersoon, vraagbaak en het luisterend oor.

Natuurlijk worden we bij al onze werkzaamheden ondersteun door een leuk team van collega’s die werkzaam zijn bij Amarant Reizen of Outline Travel.

De doelgroep van Adios Reizen kunnen we beschrijven als deelnemers met een (lichte) verstandelijke beperking en/ of vorm van autisme. Een aantal deelnemers maakt gebruik van een rolstoel of rollator om zich te kunnen verplaatsen. De leeftijden van de deelnemers zijn tussen de 20 en 75 jaar.
Onze deelnemers wonen thuis bij hun ouders, zelfstandig met een aantal uren begeleiding per week of ontvangen begeleiding in een 24-uurs woonvoorziening. Zij hebben begeleiding nodig bij de invulling van hun dagen, de structuur van de dag. Ze hebben moeite met het leggen en onderhouden van contacten, het oriënteren in een vreemde omgeving en het beheren van geld en/of medicatie. Daarnaast hebben ze aansturing, toezicht of ondersteuning nodig bij lichamelijke verzorging. Door hen structuur, activiteiten en excursies aan te bieden kunnen zij net als anderen genieten van een vakantie in binnen- of buitenland.

Verstandelijke beperkingen en autisme komt voor in heel veel verschillende niveau’s. Binnen de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking worden mensen geïndiceerd op basis van hun mogelijkheden en beperkingen, of te wel hun zorg- en begeleidingsvraag. Die indicaties worden weergegeven in zorgprofiel. Deelnemers van Adios Reizen hebben allemaal en zorgprofiel verstandelijke beperking. Over het algemeen kunnen deelnemers met een indicatie t/m VG 4 goed met Adios reizen mee. Een indicatie van VG 5- 6 komt zelden voor en alleen in goed overleg kunnen we dan bekijken of deze persoon inderdaad met een reis mee kan.

Bij een klein aantal reizen is de accommodatie aangepast voor deelnemers die een rolstoel of een ander hulpmiddel gebruiken. Deze reizen herken je aan het pictogram met de rolstoel. Voor deze reizen geldt dat je zelfstandig transfers moet kunnen maken.

Weet je niet zeker of de reizen van ADIOS geschikt voor jou zijn? Dan kun je contact met ons opnemen.

Via onze website, per e-mail of telefoon, kun je een plekje reserveren voor een reis. Wij houden deze plaats dan 14 dagen voor jou gereserveerd en sturen je een aanmeldingsformulier toe.

Het aanmeldingsformulier bestaat uit veel vragen over jouw mogelijkheden en beperkingen. Wij raden aan om het formulier samen met je ouders en/of begeleiders in te vullen. Als je te weinig ruimte hebt om te beschrijven hoe wij jou het beste kunnen begeleiden, schrijf dit dan op een los blaadje en voeg dit toe aan het aanmeldingsformulier.

Wij verwachten dat jij binnen 14 dagen het ingevulde aanmeldingsformulier aan ons terug stuurt. Anders komt je reservering te vervallen.

ADIOS Reizen hanteert verschillende leeftijdscategorieën:

 • 20 jaar en ouder
  Iedereen van 20 jaar of ouder mag deze reis boeken.
 • 20-45 jaar
  Als je tussen de 20 en 45 jaar bent mag jij je voor deze reis aanmelden. Ben je (iets) jonger dan 20 overleg dan met ons of je toch mee kunt. Ben je boven 45 jaar, kies dan voor een 20+ of 40+ reis.
 • 40 jaar en ouder
  Iedereen van 40 jaar en ouder mag deze reis boeken.
 • 50 jaar en ouder
  Iedereen van 50 jaar en ouder mag deze reis boeken. Deze reizen zijn voor mensen die vaak extra zorg nodig hebben. Ben je (iets) jonger dan 50 jaar, maar heb je wel zorg nodig, overleg dan met ons of je mee kunt.

Op iedere reisbestemming zijn er verschillende mogelijkheden voor excursies, met elk hun eigen prijs. Daarom wordt het bedrag voor de excursies per reis bepaald. Bij iedere reis staan de verwachtte excursiekosten vermeld, de bedragen liggen tussen de €70 en de €100. Omdat onze reisbegeleiders in overleg met hun groep bepalen waar zij naartoe gaan is het per reis verschillend hoeveel er uitgegeven wordt aan excursies. Als er geld overblijft van de excursiepot, krijg je dat aan het einde van de vakantie terug.

Ongeveer zes weken voor vertrek ontvang je als deelnemer een boekje met reisinformatie. In dit boekje staat beschreven waar je naartoe gaat en welke activiteiten je daar kunt doen, je leest er meer over welke bagage je mee kunt nemen en of er bijzonderheden zijn in het land van bestemming. Bij de reisinformatie ontvang je van ons twee kofferlabels en een grote overdracht envelop die je meeneemt op reis. Zo ga je goed voorbereid op pad.

Ongeveer vier weken voor vertrek ontvang je een brief van de reisbegeleiders. In die brief staat onder andere waar je met de groep verzamelt en hoe laat je daar wordt verwacht. Ook ontvang je dan een deelnemerslijst, daarop kun je zien wie er met jou mee op reis gaan.

Als je op vakantie gaat, is het verstandig om je goed te verzekeren. Als agent voor Allianz Global Assistance kunnen wij dat bij je boeking direct in orde maken. Je kunt kiezen uit de volgende mogelijkheden:

Adios Reizen is een christelijke reisorganisatie met passie voor mensen met een verstandelijke beperking. Het woord ‘Dios’ betekent: ‘God´.  Adios Reizen is interkerkelijk, wij beleven ons geloof in één God, ieder op een eigen manier. Geloven in Jezus verbindt ons met elkaar door de Geest van God.
Tijdens de vakantie bezoeken we op zondag vaak een kerkdienst in directe omgeving van ons vakantiehuis. Bij reizen in het buitenland houden we vaak een eigen samenkomst met de groep. Zodat we dit in onze eigen taal kunnen volgen. Ook tijdens de vakantie nemen wij de tijd voor Bijbelverhalen, samen zingen en gebed.
Bij onze reizen is iedereen welkom, of je nu gelooft of niet, we vragen wel van je dat je onze gewoonten en gebruiken respecteert.

Adios Reizen zorgt voor vervoer tijdens de reis. De meeste reizen worden gemaakt met minibusjes voor acht personen.

Reizen in Nederland
Voor de reizen in Nederland spreken we in principe af op de plaats van bestemming. Van de reisbegeleiders krijg je een aantal weken van te voren te horen hoe laat je bij het vakantiehuis verwacht wordt. Meestal is dit aan het einde van de middag.

Als het mogelijk is wordt er een opstapplaats voor deelnemers afgesproken. De opstapplaatsen zijn één of twee centrale plaatsen in Nederland die op de route liggen. Deze opstapplaatsen worden bekend gemaakt in de reisleidersbrief die je vier weken voor vertrek ontvangt.

Reizen naar het buitenland
Voor de reizen met minibusjes naar het buitenland wordt er altijd een opstapplaats voor deelnemers afgesproken. Meestal is dit op één of twee centrale plaatsen in Nederland die op de route liggen. Deze opstapplaatsen worden bekend gemaakt in de reisleidersbrief die je vier weken voor vertrek ontvangt. Vanaf de opstapplaats(en) reizen we door naar onze bestemming in het buitenland.

Voor de vliegreizen verzamelen we op de luchthaven, meestal is dit Schiphol. Ook voor deze reizen ontvang je meer informaite over de tijd en plaats van verzamelen, omgeveer vier weken voor vertrek.

Het blijft bij ADIOS reizen mogelijk om een deel van de reissom uit het PGB te betalen, mits de persoon een indicatie heeft voor begeleiding, zorg of kortdurend verblijf. Bij iedere reisbeschrijving staat aangegeven hoeveel de begeleidingskosten bedragen, dit bedrag is bij de reissom inbegrepen.
Bij boeking kun je aangeven dat de reissom deels uit PGB betaald wordt. Je ontvangt dan in april 2019 van ons een gespecificeerde factuur en een zorgovereenkomst die ingevuld mag worden. Wij verwachten ook van deelnemers met een PGB dat de betaling van de gehele reissom is voldaan voor vertrek van de reis. Meer hierover leest u in onze algemene voorwaarden.