ADIOS Reizen is een Christelijke reisorganisatie met passie voor mensen met een verstandelijke beperking. Een vakantie met ADIOS Reizen staat voor: samen op reis, onbeperkt in activiteiten, onbegrensd in bestemmingen, actieve vakanties en betrokken reisbegeleiders.

Rianne is onze productmanager, zij speurt het wereldwijde web af voor de leukste bestemmingen. Waar gaan we heen, wat gaan we daar doen en hoe komen we op onze bestemming? Zo maakt zij de draaiboeken zorgt dat alles geregeld is voor vertrek. Daarnaast ligt haar bureau regelmatig bedekt met aanmeldingsformulieren en stroomt de mailbox vol met vragen. Met veel enthousiasme zorgt zij ervoor dat jij bij de juiste reis terechtkomt.

Sanne is degene die zorgt voor de werving en selectie van onze reisbegeleiders. Een reis kan pas écht vertrekken als ook het begeleidende team compleet is. Een uitdagende klus om alle poppetjes op de juiste plaatsen te krijgen. We hebben ieder jaar een startdag waarop de reisleiders een training krijgen. In de voorbereidingen voor iedere reis en elk team is Sanne de contactpersoon, vraagbaak en het luisterend oor.

Natuurlijk worden we bij al onze werkzaamheden ondersteun door een leuk team van collega’s die werkzaam zijn bij Amarant Reizen of Outline Travel.

Onze reizen zijn bedoeld voor mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking vanaf 18 jaar. Voor hen is het moeilijk of onmogelijk om zelfstandig op vakantie te gaan. Zij hebben behoefte aan structuur in hun dagelijks leven, als die duidelijk is komen zij tot hun recht. Zij hebben net dat extra zetje nodig om nieuwe contacten te leggen of zich opgenomen te weten in de groep. Wij begeleiden onze deelnemers hierbij en helpen hen bij oriënteren op de vakantiebestemming. Wij kunnen hen begeleiden in het besteden van hun zakgeld, wanneer zij souvenirs of ansichtkaarten willen kopen. Wanneer zij medicijnen gebruiken kunnen wij deze voor hen beheren, zodat ze op de juiste tijd ingenomen worden.  Maar voor alle begeleiding geldt dat onze deelnemers wanneer zij het zelf kunnen het ook zelf mogen doen.

Bij de reizen waar extra reisbegeleider meegaan, kunnen wij onze deelnemers ook helpen bij de dagelijkse verzorging. De begeleiding die wij aan deelnemers kunnen bieden is maximaal 1 begeleider voor 2 deelnemers. Wanneer je meer verzorging, begeleiding of sturing op het gebied van gedrag nodig hebt dan dit, dan is ADIOS Reizen niet geschikt voor jou.

Bij een klein aantal reizen is de accommodatie aangepast voor deelnemers die een rolstoel of een ander hulpmiddel gebruiken. Deze reizen herken je aan het pictogram met de rolstoel. Voor deze reizen geldt dat je zelfstandig transfers moet kunnen maken.

Weet je niet zeker of de reizen van ADIOS geschikt voor jou zijn? Dan kun je contact met ons opnemen.

Via onze website, per e-mail of telefoon, kun je een plekje reserveren voor een reis. Wij houden deze plaats dan 14 dagen voor jou gereserveerd en sturen je een aanmeldingsformulier toe.

Het aanmeldingsformulier bestaat uit veel vragen over jouw mogelijkheden en beperkingen. Wij raden aan om het formulier samen met je ouders en/of begeleiders in te vullen. Als je te weinig ruimte hebt om te beschrijven hoe wij jou het beste kunnen begeleiden, schrijf dit dan op een los blaadje en voeg dit toe aan het aanmeldingsformulier.

Wij verwachten dat jij binnen 14 dagen het ingevulde aanmeldingsformulier aan ons terug stuurt. Anders komt je reservering te vervallen.

De hoogte van de korting hangt af van de reissom.

 • Bij reizen van €500,- tot en met €749,- krijg je €30,- korting
 • Bij reizen van €750,- tot en met €999,- krijg je €40,- korting
 • Bij reizen van €1000,- tot en met €1249,- krijg je €50,- korting
 • Bij reizen vanaf €1250,- krijg je €60,- korting

Voorwaarden om gebruik te maken van de actieprijs zijn:

 • Boek je reis voor 1 februari 2018. Onder het boeken van jouw reis verstaan wij dat jouw aanmeldingsformulier op 1 februari 2018 volledig ingevuld bij ons op kantoor is.
 • Betaal de volledige reissom in 1 x binnen 14 dagen na het ontvangen van je boekingsbevestiging.

ADIOS Reizen hanteert verschillende leeftijdscategorieën:

 • 20 jaar en ouder
  Iedereen van 20 jaar of ouder mag deze reis boeken.
 • 20-45 jaar
  Als je tussen de 20 en 45 jaar bent mag jij je voor deze reis aanmelden. Ben je (iets) jonger dan 20 overleg dan met ons of je toch mee kunt. Ben je boven 45 jaar, kies dan voor een 20+ of 40+ reis.
 • 40 jaar en ouder
  Iedereen van 40 jaar en ouder mag deze reis boeken.
 • 50 jaar en ouder
  Iedereen van 50 jaar en ouder mag deze reis boeken. Deze reizen zijn voor mensen die vaak extra zorg nodig hebben. Ben je (iets) jonger dan 50 jaar, maar heb je wel zorg nodig, overleg dan met ons of je mee kunt.

Op iedere reisbestemming zijn er verschillende mogelijkheden voor excursies, met elk hun eigen prijs. Daarom wordt het bedrag voor de excursies per reis bepaald. Bij iedere reis staan de verwachtte excursiekosten vermeld, de bedragen liggen tussen de €70 en de €100. Omdat onze reisbegeleiders in overleg met hun groep bepalen waar zij naartoe gaan is het per reis verschillend hoeveel er uitgegeven wordt aan excursies. Als er geld overblijft van de excursiepot, krijg je dat aan het einde van de vakantie terug.

Voor de reizen in Nederland spreken we in principe af op de plaats van bestemming. ADIOS Reizen zorgt voor vervoer tijdens de reis, meestal met 8-persoonsbusjes. Gezien de bagageruimte in onze busjes is het niet altijd mogelijk om mee te rijden naar het vakantiehuis. Als het wel mogelijk is wordt er bij een reis een opstapplaats voor deelnemers afgesproken. Meer informatie over de reis naar jouw vakantiehuis en de opstapplaats lees je in de brief van de reisleiders die je vier weken voor vertrek ontvangt.

Ongeveer zes weken voor vertrek ontvang je als deelnemer een boekje met reisinformatie. In dit boekje staat beschreven waar je naartoe gaat en welke activiteiten je daar kunt doen, je leest er meer over welke bagage je mee kunt nemen en of er bijzonderheden zijn in het land van bestemming. Bij de reisinformatie ontvang je van ons twee kofferlabels en een grote overdracht envelop die je meeneemt op reis. Zo ga je goed voorbereid op pad.

Ongeveer vier weken voor vertrek ontvang je een brief van de reisbegeleiders. In die brief staat onder andere waar je met de groep verzamelt en hoe laat je daar wordt verwacht. Ook ontvang je dan een deelnemerslijst, daarop kun je zien wie er met jou mee op reis gaan.

Als je op vakantie gaat, is het verstandig om je goed te verzekeren. Als agent voor Allianz Global Assistance kunnen wij dat bij je boeking direct in orde maken. Je kunt kiezen uit de volgende mogelijkheden: