Adios Reizen is een christelijke reisorganisatie met passie voor mensen met een verstandelijke beperking. Wij geloven dat ook zij onbezorgd op vakantie kunnen gaan. Adios Reizen staat voor: samen op reis, onbeperkt in activiteiten, onbegrensd in bestemmingen, actieve vakanties en betrokken reisbegeleiders.

Ilse is onze productmanager, zij speurt het wereldwijde web af voor de leukste bestemmingen. Waar gaan we heen, wat gaan we daar doen en hoe komen we op onze bestemming? Zij maakt de draaiboeken en zorgt dat alles geregeld is voor vertrek.

Hanneke en Lisanne regelen het vervoer voor alle reizen. Daarnaast verwerken ze alle aanmeldingsformulieren en stroomt de mailbox vol met vragen. Met veel enthousiasme zorgen zij ervoor dat jij bij de juiste reis terechtkomt.

Daan is degene die zorgt voor de werving en selectie van onze reisbegeleiders. Een reis kan pas écht vertrekken als ook het begeleidende team compleet is. Een uitdagende klus om alle poppetjes op de juiste plaatsen te krijgen. We hebben ieder jaar een startdag waarop de reisleiders een training krijgen. In de voorbereidingen voor iedere reis en elk team is Daan de contactpersoon, vraagbaak en het luisterend oor.

Natuurlijk worden we bij al onze werkzaamheden ondersteund door een leuk team van collega’s die werkzaam zijn bij Amarant Reizen of Outline Travel.

Adios Reizen is een christelijke reisorganisatie met passie voor mensen met een verstandelijke beperking. Het woord ‘Dios’ betekent: ‘God´. Adios Reizen is interkerkelijk, wij beleven ons geloof in één God, ieder op een eigen manier. Geloven in Jezus verbindt ons met elkaar door de Geest van God.

Ook tijdens de vakantie nemen wij de tijd voor Bijbelverhalen, samen zingen en gebed. We bezoeken op zondag vaak een kerkdienst in directe omgeving van ons vakantiehuis. Bij reizen in het buitenland houden we meestal een eigen samenkomst met de groep. Zodat we dit in onze eigen taal kunnen volgen. Samen geloven, ook tijdens de vakantie, dat is de kracht van Adios Reizen!
Bij onze reizen is iedereen welkom, of je gelooft in God of niet. We vragen wel van je dat je onze gewoonten en gebruiken respecteert. We gaan respectvol met elkaar om en Gods namen als stopwoord of vloek  gebruiken wordt niet geaccepteerd.

Adios Reizen verzorgt begeleide groepsreizen voor mensen met een (verstandelijke) beperking en/of autisme. Soms is er een combinatie van verschillende diagnoses. Verstandelijke beperkingen en autisme komen voor in veel verschillende niveaus en variaties. Lees hier meer over wie er mee gaan met de begeleide vakanties van Adios Reizen.

Via onze website, e-mail of per telefoon kun je een plaats reserveren bij één reis. We houden die plaats maximaal 14 dagen voor je vrij.

Per e-mail sturen wij je het aanmeldingsformulier toe. Dit formulier bestaat uit veel vragen. Er worden vragen gesteld over jouw mogelijkheden en beperkingen. En ook over medicijngebruik en jouw behoefte aan begeleiding. Wij raden je aan om het formulier samen met je ouder(s) en/of begeleider(s) in te vullen. Als je te weinig ruimte hebt om goed te beschrijven hoe wij jou het beste kunnen begeleiden tijdens de vakantie, schrijf dit dan op een los blaadje en voeg dit toe aan het aanmeldingsformulier. Natuurlijk willen wij graag dat het hele formulier duidelijk en naar waarheid wordt ingevuld.

Adios Reizen hanteert verschillende leeftijdscategorieën:

  • 18 jaar en ouder
    Iedereen van 18 jaar of ouder mag deze reis boeken.
  • 18-40 jaar
    Als je tussen de 18 en 40 jaar bent mag jij je voor deze reis aanmelden. Ben je (iets) jonger dan 20 overleg dan met ons of je toch mee kunt. Ben je boven 40 jaar, kies dan voor een 18+ of 40+ reis.
  • 40 jaar en ouder
    Iedereen van 40 jaar en ouder mag deze reis boeken. Deze reizen zijn voor mensen die vaak extra zorg nodig hebben. Ben je (iets) jonger dan 40 jaar, maar heb je wel zorg nodig, overleg dan met ons of je mee kunt.

Bij alle reizen op de website staat een vanaf prijs vermeld.  Dit zijn de kosten van de reis, inclusief een actiekorting waar je gebruik van kunt maken. Met deze korting maken wij het voor jou nog aantrekkelijker om met Adios Reizen op vakantie te gaan.

Voorwaarden voor het ontvangen van deze korting zijn:
(1) Jouw aanmeldingsformulier ligt op 1 februari 2024 volledig ingevuld bij ons op kantoor en
(2) Wanneer je de factuur hebt ontvangen verwachten wij dat de gehele reissom binnen 14 dagen aan ons is betaald.

Je kunt alleen gebruik maken van de actiekorting als je voldoet aan deze voorwaarden.

Wil je gebruik maken van onze actieprijs? Geef dit dan bij je boeking aan op het aanmeldingsformulier.

Kies je ervoor om geen gebruik te maken van de actieprijs, dan betaal je een hoger bedrag. Je krijgt dan de mogelijkheid om de factuur in twee termijnen te voldoen, zoals beschreven in onze algemene voorwaarden.

Naast de vastgestelde reissom zijn er extra kosten. Vaste kosten zijn bijvoorbeeld de boekingskosten van €30,00 en excursiekosten die per reis verschillend zijn. Soms zijn er extra services die je bij jouw reis kunt boeken. Meer informatie over deze kosten staan per reis vermeld op onze website.

Een aantal deelnemers kan, omdat zij een persoonsgeboden budget (PGB) hebben, een deel van de reissom betalen vanuit dit PGB. Meestal gaat dit om de extra kosten die je maakt omdat er een begeleider met jou mee op reis gaat. Deze kosten noemen wij begeleidingskosten. Bij het boeken van jouw vakantie, kun je aangeven dat je een deel van de reissom uit PGB wilt betalen. Je ontvangt dan in mei 2024 een gespecificeerde factuur, een zorgovereenkomst en een begeleidende mail van Adios Reizen.

Ook wanneer je verwacht dat je een deel van de reissom uit het PGB kunt laten betalen gelden onze betalingsvoorwaarden (zie alg.vw 3). Acht weken voor vertrek dient de totale reissom aan ons betaald te zijn.

De regel bij de SVB is dat zij de begeleidingskosten pas na de vakantie aan Adios Reizen uitbetalen. Dit betekent dat wij van budgethouders verwachten dat zij de begeleidingskosten eerst aan Adios Reizen voorschieten. Wanneer de SVB overgaat tot het betalen van jouw begeleidingskosten, krijg jij binnen 10 werkdagen het teveel betaalde bedrag van ons terug.

Het is niet mogelijk om, in afwachting van een betaling uit het PGB, uitstel van betaling van de reissom te krijgen. Wanneer de SVB besluit om geen PGB-geld uit te keren is dit geen geldige reden voor annulering en zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Als je op vakantie gaat, is het verstandig om je goed te verzekeren. Direct bij het boeken van jouw vakantie kan je aangeven of je al een reis- en/of annuleringsverzekering hebt, of dat je deze via Adios Reizen wilt afsluiten. Als agent voor Allianz Global Assistance kunnen wij bij jouw boeking ook een reis- en/ of annuleringsverzekering in orde maken. Voorwaarde is wel dat je inwoner bent van Nederland. Je kunt kiezen uit de volgende mogelijkheden:

Op iedere reisbestemming zijn er verschillende mogelijkheden voor excursies, met elk hun eigen prijs. Daarom wordt het bedrag voor de excursies per reis bepaald. Bij iedere reis staan de verwachtte excursiekosten vermeld, de bedragen liggen tussen de €50 en de €200. Om deel te kunnen nemen aan de excursies moet je het bedrag, wat van tevoren is vastgesteld, aan Adios Reizen overmaken. Dit bedrag wordt apart op je factuur vermeld. Omdat onze reisbegeleiders in overleg met hun groep bepalen waar zij naartoe gaan is het per reis verschillend hoeveel er uitgegeven wordt aan excursies. Als er geld overblijft van de excursiepot, krijg je dat aan het einde van de vakantie terug.

Voor de reizen in Nederland spreken we in principe af op de plaats van bestemming. Van de reisbegeleiders krijg je een aantal weken van te voren te horen hoe laat je bij het vakantiehuis verwacht wordt. Meestal is dit aan het einde van de middag.

Als het mogelijk is wordt er een opstapplaats voor deelnemers afgesproken. De opstapplaatsen zijn één of twee centrale plaatsen in Nederland die op de route liggen. Deze opstapplaatsen worden bekend gemaakt in de reisleidersbrief. Gezien de (bagage)ruimte in onze busjes is het niet altijd mogelijk dat iedereen vanaf de opstapplaats met het busje mee kan rijden.

Voor de reizen met minibusjes naar het buitenland wordt er altijd een opstapplaats voor deelnemers afgesproken. Meestal is dit op één of twee centrale plaatsen in Nederland die op de route liggen. Vanaf dit opstappunt is het vervoer bij de prijs inbegrepen.

Meer informatie over de reis naar jouw vakantiehuis en de opstapplaats lees je in de brief van de reisleiders die je vier weken voor vertrek ontvangt.

Ongeveer acht weken voor vertrek ontvang je als deelnemer informatie over jouw reis. Deze ontvang je van ons per post en per mail. In deze reisinformatie staat beschreven waar je naartoe gaat en welke activiteiten je daar kunt doen. In deze reisinformatie staat ook een algemene bagagelijst.
Bij de reisinformatie zitten ook twee kofferlabels, een medicatieoverzicht en een grote overdracht-envelop die je (in)gevuld meeneemt op reis. Zo ga je goed voorbereid op pad.

Ongeveer acht weken voor vertrek ontvang je per mail een brief van de reisbegeleiders. In die brief staat onder andere waar je met de groep verzamelt en hoe laat je daar wordt verwacht. Ook ontvang je dan een deelnemerslijst, daarop kun je zien wie er met jou mee op reis gaan. Bij aanmelding kan jij aangeven of jouw postadres en telefoonnummer vermeld mogen worden op de deelnemerslijst.

Adios Reizen zorgt voor vervoer tijdens de reis. De meeste reizen worden gemaakt met minibusjes voor acht personen. Voor de reizen in Nederland spreken we in principe af op de plaats van bestemming. Als het mogelijk is wordt er een opstapplaats voor deelnemers afgesproken. De opstapplaatsen zijn één of twee centrale plaatsen in Nederland die op de route liggen. Deze opstapplaatsen worden bekend gemaakt in de reisleidersbrief die je acht weken voor vertrek ontvangt.

Voor de reizen met minibusjes naar het buitenland wordt er altijd een opstapplaats voor deelnemers afgesproken. Meestal is dit op één of twee centrale plaatsen in Nederland die op de route liggen. Deze opstapplaatsen worden bekend gemaakt in de reisleidersbrief die je acht weken voor vertrek ontvangt. Vanaf de opstapplaats(en) reizen we door naar onze bestemming in het buitenland.

Voor de vliegreizen verzamelen we op de luchthaven, meestal is dit Schiphol. Voor de treinreis naar Berlijn spreken we af op Amersfoort Centraal Station. Ook voor deze reizen ontvang je meer informatie over de tijd en plaats van verzamelen, ongeveer acht weken voor vertrek.

We kunnen als organisatie niet zonder enthousiaste vrijwilligers. Daarom zoeken wij actief naar vrijwilligers die ervaring en een opleiding hebben in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Maar ook zonder zorgachtergrond ben je als vrijwillige reisbegeleider van harte welkom bij onze reizen. Ook jij kunt onze deelnemers een onvergetelijke vakantie bieden door hen aandacht te geven, ondersteuning te bieden, een heerlijke maaltijd te koken en/of hen als chauffeur van A naar B te brengen.

Ga jij in 2024 op reis met mensen met een verstandelijke beperking? Hou je van organiseren en is zorgen voor een ander jou niet vreemd? Dan komen wij graag met je in contact via [email protected] of 0346-445012.