Bezorg jij mensen met een beperking een onvergetelijke vakantie?

De deelnemers van Adios Reizen zijn verstandelijk beperkt en kunnen (net) niet zelfstandig op reis. Zij hebben jou als reisbegeleider nodig om een onvergetelijke vakantie te beleven!

Profiel reisbegeleider

Bij Adios Reizen leid je een reis samen met meestal 2 of 3 teamgenoten. Wij verwachten van iedere reisbegeleider dat hij of zij: een hart heeft voor onze doelgroep, een christelijk geloof heeft, zich volledig in wil zetten, van aanpakken weet en wil samenwerken in een team. Voordat je met ons op reis gaat, vragen wij een VOG voor je aan en vragen we je onze vrijwilligersovereenkomst te ondertekenen en in te stemmen met onze gedragscode.

Taken

Ieder teamlid is een persoonlijk aanspreekpunt voor 2 of 3 deelnemers. Zo zorg je er samen voor dat iedereen de zorg en begeleiding krijgt die hij of zij nodig heeft tijdens de reis. Alle andere taken om de reis goed voor te bereiden en uit te voeren worden verdeeld binnen het team (soms pak je een taak ook samen op):

  • Teamleider: heeft een coördinerende taak over het team, de deelnemers en de reis
  • Kookliefhebber: verzorgt het weekmenu en de boodschappenlijst
  • Penningmeester: is de beheerder van het reisbudget
  • Coördinator van de activiteiten: houdt het overzicht over het activiteitenprogramma
  • Coördinator christelijk inhoudelijk programma: draagt zorg voor het christelijke karakter van de reis
  • Chauffeurs: bestuurders van 8-persoonsbusjes (Adios Reizen biedt je een gratis rijtraining aan)
  • Zorgtaken: ieder teamlid helpt de deelnemers waar hij/zij buddy van is zo nodig bij de algemene dagelijkse zorg

Begeleiding vanuit Adios Reizen

Adios Reizen wil dat reisbegeleiders goed voorbereid op pad gaan. Elk team krijgt zijn eigen draaiboek met reisinformatie en ideeën voor excursies. Als team van reisbegeleiders stel je aan de hand daarvan zelf een excursie-programma samen, afgestemd op de wensen en mogelijkheden van de deelnemers. Adios Reizen regelt het vervoer, het verblijf en alle andere logistieke zaken. Uiteraard voorzien we je van uitgebreide informatie over de deelnemers, zodat je als persoonlijk begeleider de zorg en begeleiding kunt bieden die jouw deelnemers nodig hebben.

Op zaterdag 20 april 2024 zal de reisleiders plaatsvinden. Op deze dag komen onze reisleiders bijeen en hebben ook de mogelijkheid om als team bij elkaar te komen voor overleg.

Op zaterdag 1 juni 2024 wordt de Kennismakingsdag gehouden. Die dag ontmoet jij zowel je teamleden als de deelnemers van jouw reis. Het is belangrijk om bij deze dag aanwezig te zijn.

Op zaterdag 5 oktober 2024 vindt het Slotfeest plaats. Dit is de jaarlijks terugkerende vakantiereünie, een geweldig weerzien met alle begeleiders en reizigers. Er treedt altijd een artiest of theatergroep op en we kijken samen foto’s en filmpjes terug.

Kosten en verzekering

De reisbegeleiders kunnen gratis mee op reis, maar daarvoor ben je natuurlijk ook hard aan het werk! Tevens kun je via Adios Reizen, wanneer je een reis naar het buitenland begeleidt, een gratis reisverzekering afsluiten. Geef dat tijdig door!

Hoe meld ik me aan?

Ben je enthousiast geworden om reisbegeleider te worden? Meld je dan hieronder aan en we nemen contact met je op!