Bezorg mensen met een beperking een onvergetelijke vakantie

De deelnemers van Adios Reizen kunnen (net) niet zelfstandig op reis. Zij hebben jou als reisbegeleider nodig om een onvergetelijke vakantie te beleven! Vind jij het leuk om mee te gaan? Lees dan hieronder meer over Adios Reizen en wat het betekent om reisbegeleider te zijn.

Adios Reizen is een christelijke organisatie, vandaar dat het belangrijk is dat jij als vrijwilliger een persoonlijk geloof hebt in God en Jezus erkent als jouw Redder. Geloven in Jezus verbindt jou met God en de ander. Vanuit deze basis help jij mee om onze deelnemers een fijne vakantie te bezorgen.
Iedereen is uniek. Bij Adios Reizen leid je een reis samen met 2 of 3 en soms zelfs 4 andere teamgenoten. Omdat je samen in een team werkt, vul je elkaar aan en versterk je elkaar. Wat wij van iedere reisbegeleider verwachten is: dat zij flexibel zijn, zich volledig in willen zetten, respect voor onze deelnemers hebben, sociaal ingesteld zijn en willen samenwerken in een team. Voordat je met ons op reis gaat, vragen wij een VOG voor je aan. Dit is verplicht.

Ieder teamlid is buddy van 2 of 3 deelnemers. Zo zorg je er samen voor dat iedereen de aandacht krijgt die hij of zij nodig heeft tijdens de reis. Alle andere taken om de reis goed voor te bereiden en uit te voeren worden verdeeld binnen het team:

  • Teamleider: heeft een coördinerende taak over het team, de deelnemers en de reis
  • Kookliefhebber: zorgt het weekmenu en de boodschappenlijst
  • Penningmeester: beheerder van het reisbudget
  • Coördinator van de activiteiten: houdt het overzicht over het activiteitenprogramma
  • Coördinator christelijk inhoudelijk programma: draagt zorg voor het christelijke karakter van de reis
  • Chauffeurs: bestuurders van 8-persoonsbusjes (Adios Reizen biedt je een gratis rijtraining aan)
  • Zorgtaken: ieder teamlid helpt de deelnemers waar hij/zij buddy van is zo nodig bij de algemene dagelijkse zorg

Wanneer een deelnemer boekt die specifieke zorg nodig heeft, deelt Adios Reizen een verpleegkundige in bij het team. Hij of zij gaat dan ook als vrijwilliger mee met een reis. Ook zoekt Adios regelmatig begeleiders met een opleiding of werkervaring in de zorg.
Adios Reizen wil dat reisbegeleiders goed voorbereid op pad gaan. Daarom wordt het regelen van vervoer, verblijf en logistiek vrijwel geheel verzorgd door Outline Travel. Iedere reis krijgt zijn eigen draaiboek met reisinformatie, folders en ideeën voor excursies en activiteiten. Als team van reisbegeleiders stel je zelf een excursie-programma samen, afgestemd op de wensen en mogelijkheden van jouw deelnemers. Op zaterdag 25 april 2020 organiseert Adios Reizen de jaarlijkse Startdag met al haar reisbegeleiders. Op die dag vindt een training plaats, gaan de teams met elkaar kennismaken en wordt er een start gemaakt met de voorbereidingen van de reis. Vaak begint dan het eerste vakantieplezier! Op zaterdag 6 juni 2020 wordt de Ontmoetingsdag gehouden. Die dag ontmoet jij zowel je teamleden als de deelnemers van jouw reis. Het is belangrijk om bij deze dagen aanwezig te zijn.
De reisbegeleiders kunnen meestal gratis mee op reis, maar daarvoor ben je natuurlijk ook hard aan het werk! Uitzonderingen op deze regel zijn de vliegvakanties. Hiervoor vragen wij een eigen bijdrage van 15% van de reissom. Tevens kun je via Adios Reizen, wanneer je een reis naar het buitenland begeleidt, een gratis reisverzekering afsluiten. Geef dat tijdig door!
Ben je enthousiast geworden om reisbegeleider te worden? Meld je dan hieronder aan