Christelijke vakanties voor mensen met een handicap

Adios Reizen

ADIOS Reizen is een christelijke reisorganisatie met passie voor mensen met een verstandelijke beperking. Wij geloven dat ook zij onbezorgd op reis kunnen gaan. Daarom organiseren wij al ruim 10 jaar begeleide groepsreizen!  Steeds meer mensen ontdekken dat het reizen in kleine groepen het allerleukst is. ADIOS Reizen verzorgt met plezier deze reizen en heeft oog en oor voor iedere deelnemer door te kijken naar de behoefte van de reiziger, kortom: op maat gesneden. Meer weten over hoe de reizigers dit ervaren, lees hun eigen reisverhalen.

Onbezorgd op vakantie

Als vakantiespecialist weten wij als geen ander hoe je een reis onvergetelijk maakt. Lekker ontspannen of heerlijk actief en genieten met de mensen om je heen en de juiste begeleiding. Om onbezorgd op vakantie te kunnen is begeleiding nodig. Onze ervaren reisleiders zijn enthousiaste mensen die passie hebben voor mensen met een beperking. Samen met hen zorgen wij ervoor dat elke deelnemer onbezorgd zijn vakantie beleeft.

Onze naam ADIOS

De naam ADIOS betekent `met God´. Ook tijdens de vakantie nemen wij de tijd voor Bijbelverhalen, samen zingen en gebed. ADIOS Reizen is interkerkelijk, we beleven ons geloof in één God, ieder op een eigen manier. Geloven in Jezus verbindt ons met elkaar door de Geest van God. Samen geloven, ook tijdens de vakantie, dat is de kracht van ADIOS Reizen!

Onze kernwaarden

Christelijke identiteit

Geloven in Jezus verbindt ons met elkaar. Samen geloven, ook tijdens je vakantie, dat is de kracht van ADIOS Reizen! We nemen de tijd voor Bijbelverhalen, samen zingen en gebed.

Hart voor de doelgroep

Wij geloven in onbeperkt op reis gaan, met mensen met een verstandelijke beperking. Wij bieden jou een unieke reiservaring.

Persoonlijk contact

Met veel enthousiasme zorgen wij dat elke deelnemer bij de juiste reis terecht komt. Wij luisteren naar de wensen van de deelnemers en spelen in op hun vragen en behoeften.

Onbeperkt in activiteiten, onbegrensd in bestemmingen

Met reizen ligt de wereld aan je voeten, ver weg of dichtbij, actief of met meer zorg. Wij hebben altijd een reis ‘speciaal voor jou’.

Gratis ‘Kennismakingsdag’ en ‘Reünie’

Voor je op vakantie gaat leer je jouw reisgenoten en begeleiders kennen tijdens onze Kennismakingsdag op zaterdag 6 juni. Zo ga je relaxter op vakantie.
Na de reis kijken we samen terug op leuke reisbelevenissen, met de reünie op zaterdag 5 oktober. Al die gezelligheid zit bij ons bij de prijs inbegrepen.

Reizen met kleine groepen

Door persoonlijke aandacht kom jij tot je recht. Je leert elkaar echt kennen als je met een groep van max. 15 personen op reis gaat. Tijdens vakanties ontstaan vaak nieuwe vriendschappen.

Betrokken en ervaren reisbegeleiders

Veel reisbegeleiders gaan al jaren met onze reizen mee. Zij kennen elkaar, de organisatie en vooral de deelnemers. Die ervaring en betrokkenheid kleurt de vakantie.

Iedere deelnemer een eigen begeleider

Weten wie je aan kunt spreken als je even ergens mee zit, maakt contact leggen nét even makkelijker. Onze reisbegeleiders zijn er speciaal voor jou!
Maak kennis met

Ons team

Rianne

Ik ben Rianne en speur het wereldwijde web af voor de leukste bestemmingen speciaal voor jou! Zo maak ik de draaiboeken en zorg ik dat alles geregeld is met de accommodaties en het vervoer. Met veel enthousiasme zorg ik dat jij bij de juiste reis terechtkomt. Mijn bureau ligt regelmatig vol met aanmeldingsformulieren en brieven. Want iedereen is welkom bij ADIOS Reizen.

Als ik even niet werk, ben ik graag buiten in de natuur. Lekker wandelen, fietsen of fotograferen. Thuis op de bank lees ik graag een boek. Ook eten koken is voor mij een hobby.

Het verschil tussen links en rechts is mij om het even en zonder koffie komt er weinig uit, maar dat maakt het plezier dat ik in mijn werk heb er niet minder op!

Willeke

Vanaf november 2018 is Willeke het Adios team komen versterken. Er zijn maar weinig mensen zo creatief als zij. Zij draagt zorg voor het vinden en binden van vrijwilligers aan onze reisorganisatie. Daar kan zij haar creativiteit wel in kwijt. Ze houdt van simpelheid: waarom moeilijk doen als ‘t makkelijk kan?! Willeke droomt ervan ooit een hutje in the middle of nowhere in te richten tot een gezellig plekje om gasten te verwelkomen. Zou die droom misschien ontstaan zijn langs de route naar Santiago de Compostella, toen ze maanden van huis was om zorg te dragen voor pelgrims? Hoe dan ook; hoewel ze ervan houdt contact te hebben met andere culturen, leeftijden en achtergronden, heeft ze een groot hart voor het ‘kippendorp’ Barneveld. Omgeven door familie en vrienden is ze daar op haar best.

Sterre

Vanaf september tot en met januari is Sterre de stagiaire bij Adios Reizen. Zij woont in een gezellig studentenhuis Nijmegen samen met Boris; een balvormig, plantaardig huisdier, opgebouwd uit mos, dat zou kunnen bewegen. Maar van enige beweging is bij hem nog geen sprake. We vertrouwen erop dat dit goed komt, want Sterre doet de opleiding Sport- en Bewegingseducatie. Sterre houdt van dieren en natuur, een uitje naar de Intratuin of (kinder)boerderij is voor haar dan ook een avontuur. Kijken en niets kopen, maar wel genieten van alles wat groeit, bloeit én beweegt. Al voor 7 uur ‘s ochtends vertrekt zij van huis om naar het Adios kantoor te reizen. Maar als fan van micro avonturen, maakt zij heel wat mee onderweg in de trein. Zij zit dus wel op haar plek bij onze avontuurlijke reisorganisatie.

Adee

Met de komst van Adee komen er Zuid-Afrikaanse invloeden ons kantoor binnen waaien. Ze brengt levens- en reiservaring mee uit verschillende landen en culturen.
Adee heeft de schone taak om Adios Reizen steeds meer bekend te maken bij onze doelgroep en nieuwe klanten. Reizen doet ze graag en gunt dat een ander ook. Met haar enthousiasme steekt ze anderen aan om ook mee op reis te gaan. Er zijn nog zoveel mogelijkheden voor mensen met een verstandelijke beperking die op reis willen gaan!
Ook van kleine dingen kan ze genieten, zoals een lekker kopje cappuccino, een wandel- of fietstocht of een mooi boek.

Jasper

Hij mag dan wel de directeur van het bedrijf zijn, voor groot publiek zul je hem zelden zien optreden. Op zijn eigen kantoor is hij echter alom aanwezig, en niet in de laatste plaats door zijn bulderende lach die het gebouw soms op haar grondvesten doet schudden. Ondernemend, innovatief en visionair zijn enkele eigenschappen van hem die het bedrijf gemaakt hebben tot wat het nu is. Als je hem niet op kantoor aantreft, is hij meestal te vinden in zijn Franse dorpje Cantignergues, op zoek naar zijn hart, dat hij daar ergens jaren geleden verloren heeft.

Isebrand

Hi! Mijn naam is Isebrand Kremer en je zou me kunnen kennen via de reizen van Amarant, waar ik de afgelopen jaar (2 jaar?) met veel plezier vakantiegangers een avontuurlijke vakantie heb weten te bezorgen.
Ik zet mij actief in om de avonturen binnen de reisorganisatie Adios Reizen voor jou onvergetelijk te maken. Het is elke dag een feest om op kantoor te komen. Ik krijg regelmatig belletjes van deelnemers en hun familie die mij doen schaterlachen om hun humoristische avonturen. Ik werk op de afdeling communicatie en marketing, ik houd mij bezig met de website, facebookpagina, promotiefilmpjes, interviews en het bedenken van leuke (promotie) acties. Hoewel ik dus veel achter de schermen werk, beleef ik zeker in gedachten zo'n hele reis mee. Waar je me wel in levende lijve tegen kunt komen, is op de start- en slotdag: Ik ben de man met de camera, dus ik heb de eer jouw plezier vast te mogen leggen op beeld. En dat maakt mijn werk zo leuk.

Maarten

Het is Wagenings bloed dat door de aderen van deze reislustige jongen stroomt. Met zijn liefde voor planten en zijn stokpaardje duurzaamheid, zit hij op ons landelijke kantoor in Groenekan wel op de juiste plek. Onder werktijd zorgt hij voor de werving van reisleiders en deelt hij iedereen in bij de juiste reis. Tijdens de lunch praat hij het liefst over eten, of probeert hij zijn collega’s over te halen voor een potje ultimate frisbee – tot dusver nog zonder succes. Aan zijn enthousiasme zal het niet liggen, want geen idee is hem te gek. Zelf omschrijft hij zich als ‘een beetje zo’n normaal type’, maar we hebben daar tot op heden weinig bewijs van gevonden.

Gerben

Deze jongeman is een wandelende woordgrap. Al in zijn proefperiode wist hij een collega weg te pesten met zijn overkill aan woordspelingen. Maar geen paniek, hij bedoelt het allemaal goed. Zijn werkplek is inmiddels versierd met touwen, helmen en klimgordels. Het is duidelijk: Gerben werkt voor onze buitensport-tak. Want naast reizen organiseren we – onder de vlag van Outline Travel – ook sportieve (bedrijfs)uitjes en outdooractiviteiten. Een lekker hectische baan, maar Gerben houdt het hoofd koel. Alsof hij er overdag nog niet genoeg mee bezig is, trekt hij in zijn vrije tijd ook graag de sportkleding aan, voor een rondje wielrennen of potje voetbal. Maar hij schijnt ook weleens op de bank te zitten. Naast z’n vrouw en zoontje, biertje in de hand en boek op schoot.

Siegurd

Hoe deze Italiaanse Hollander aan zo’n Scandinavische naam is gekomen is nog altijd een groot raadsel, maar een aanwinst voor het bedrijf is hij zeker. Siegurd is goed in ontelbaar veel dingen, wat hij zelf ook niet zal ontkennen.
’s Zomers laat hij huis en vrouw achter om als outdoor-instructeur (gehuld in VAUDE-uitrusting) extreme survivaltochten te maken (de Schotse Cairngorm mountains zijn zijn favoriet). ’s Winters ontwerpt hij prachtige websites en gidsen. En ook Italiaans koken kan hij ontzettend goed. Het enige waar hij minder getalenteerd in is, is stilzitten. Maar dat is bij onze dynamische organisatie natuurlijk geen enkel probleem.

Mirthe

Zoals je verwacht van iemand die bij een reisorganisatie werkt, houdt ook Mirthe enorm van reizen en nieuwe culturen ontdekken. Een zwak heeft ze ook: Zuid-Amerika, en dan nog iets specifieker: Peru. Niet zo gek als je bedenkt dat ze daar zo ongeveer jaarlijks naar toe gaat om haar familie op te zoeken. Een bijkomend voordeel hiervan is dat er ook vrij gemakkelijk een woordje Spaans uit haar mond komt. Zodra er dan ook ‘Buenos días’ aan de andere kant van de lijn klinkt, roept de zenuwachtige collega in kwestie direct Mirthe erbij. Dat is nog ’s goed geregeld! In haar vrije tijd wil Mirthe – nu ze in dienst is van een actieve organisatie – zelf ook graag wat sportiever zijn; maar dat is in de praktijk tot nu toe bij een goed voornemen gebleven.

Hanneke

Er zijn niet veel vrouwen op de wereld die zo geschikt zijn voor de outdoor als Hanneke. Deze stoere duizendpoot zal je niet snel stil zien zitten, behalve op een mountainbike dan. Op kantoor zie je haar over het algemeen in chille sportkleding verschijnen (waar de rest best eens jaloers op is) en om het geheel af te maken steekt er dan een fel paar Happy Socks onderuit. Naast actief de natuur in gaan, houdt Hanneke van zingen, piano spelen en natuurlijk ook van… reizen! En dan het liefst met een backpack. Wat je verder waarschijnlijk nog niet van haar weet is dat ze graag buitenlandse recepten kookt.