‘Bij Adios merk je dat de mensen van God houden’ 

vakanties-voor-mensen-met-een-handicap

In gesprek met ADIOS deelnemer Roelof Praamsma

Passie

Staat Roelof niet op het veld, dan kun je hem vinden in de winkel van Dirk van den Broek. Daar is hij één van de vaste medewerkers in een hecht team. Hier geniet hij volop van het contact met het winkelend publiek. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met gezelschapspellen, de Play Station of zijn favoriete ploeg PSV. Maar het allerliefst is Roelof in de kerk, om voor God te zingen en Hem te eren. Dat is zijn passie, die hij graag deelt met de mensen die hij ontmoet.

Gods liefde

Ook tijdens de vakantie wil Roelof deze passie delen. Daarom kiest hij elk jaar voor Adios Reizen, een reisorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking, zoals Roelof. “Ik vind het belangrijk dat er tijdens de vakantie dagelijks aandacht is voor het geloof. Ik ben ook wel eens met een andere organisatie mee geweest maar dan is er toch wel verschil. Bij Adios merk je dat de mensen van God houden en dat ze Gods liefde doorstralen naar de medereizigers.”

Zwemmen in de regen

Roelof heeft inmiddels samen met Adios Reizen al heel wat van de wereld gezien. Zo reisde hij naar Spanje, Griekenland, Turkije en Israël. Vooral Israël was heel bijzonder. Met veertien deelnemers en vier begeleiders traden ze in de voetsporen van Jezus. “We bezochten de plaatsen waar Jezus ook is geweest, zoals Bethlehem, Jeruzalem en het meer van Tiberias.” Afgelopen zomer ging Roelof met Adios naar Turkije. “Turkije is een mooi land. We hadden een leuke en gezellige groep. We hebben veel gezien en gedaan. Zo zijn we naar een waterpretpark geweest en hebben we het stadje van Sint Nicolaas gezien. Maar ik heb ook met dolfijnen gezwommen!” Een groot pluspunt was het heerlijke klimaat. “We hebben maar één keer regen gehad, maar dat kon de pret niet drukken. We zijn gewoon buiten gaan zwemmen in de regen.” Tijdens de reizen heeft Roelof niet alleen genoten van het land en het klimaat, maar ook van de gezellige medereizigers. In Israël leerde hij Jan-Paul kennen en in Spanje sloot hij vriendschap met Douwe, die hem tevens vergezelde op de reis naar Turkije.

Noorwegen

Hoewel de zomer nog maar net voorbij is, denkt Roelof alweer na over welke reis hij volgend jaar gaat doen. “Misschien Noorwegen, dat lijkt me wel wat. Ik hoop dat Douwe en Jan-Paul dan ook meekunnen. Dat zou leuk zijn!” Over de organisatie hoeft hij niet te twijfelen: “Ik ga elke zomer met Adios op reis. Ik wil ook nog een keer familie in Canada opzoeken. Dan kan ik één jaartje niet met Adios mee. Dat is wel jammer, maar dan ga ik gewoon het jaar daarna weer mee.” Dat Roelof telkens weer bij Adios terugkomt, is voor hem vanzelfsprekend: “Tijdens de reizen voel ik mij nooit alleen, want steeds is er een reisleider in de buurt die je begrijpt en naar je omziet.”