Blij met Adios

Interview Selina Rootlieb – Ardennen

Blij met Adios

Aan het goede adres
Selina is erg blij met Adios reizen. Selina was namelijk op zoek naar een Christelijke reisorganisatie die vakanties aanbiedt voor mensen met een verstandelijke beperking en waarbij het mogelijk is dat ze met haar rolstoel meekan. Dan is ze bij Adios precies aan het goede adres! De meeste reisorganisaties hebben slechts het één of het ander, maar wat Adios zo uniek maakt, is dat het deze twee dingen combineert.

Leren over het geloof
Voor Selina was de reis naar de Ardennen haar eerste Christelijke reis. Ze vertelt dat het Christelijke aspect een bepaalde rust geeft en zorgt voor  een goed gevoel als je met zijn allen gelovig bent. Ze heeft op vakantie veel kunnen leren over het geloof, omdat ze veel vragen heeft gesteld over de Bijbelverhalen. Naast een hele leuke reis, was het dus ook een leerzame reis voor haar!

De bonte avond
Wat voor Selina de reis ook erg leuk maakte, was de bonte avond. Op deze avond voerden de deelnemers en reisleiders korte optredens uit. Samen met twee andere deelnemers had Selina een stukje bedacht die ze ging opvoeren. In het dagelijks leven is Selina ook veel bezig met optredens. Ze werkt namelijk bij een theatergroep, wat ze erg leuk vindt om te doen. Ze treedt op, gaat op tournees en geeft workshops aan mensen met en zonder beperking. Ook geeft ze workshops aan MBO- en HBO-scholen in de zorgsector.

Stunts met de rolstoel
Daarnaast heeft Selina op de bonte avond ook nog stunts laten zien die ze met haar rolstoel kan doen. Dankzij een vaardigheidstraining is ze namelijk erg handig geworden met haar rolstoel. Ze kan op de achterwielen van haar rolstoel rondjes draaien, wat knap hè?! Hoewel ze dus erg handig is met haar rolstoel, waren sommige paadjes in de Ardennen wel lastig toegankelijk voor haar rolstoel. Selina vertelt dat de begeleiding erg behulpzaam was en de rolstoel optilde op plekken waar het niet rolstoelvriendelijk was. Wat fijn dat ze zo behulpzaam zijn! Selina viel op dat de reisleiders zowel jong als oud waren. Dankzij de variatie in het team vond Selina de groep reisleiders erg leuk. Wij zijn blij om te horen dat zij goed met de begeleiders overweg kon!