Even de batterij opladen

Als je Anja vraagt naar haar belevenissen met Adios Reizen, moet je er echt even voor gaan zitten. Ze heeft al veel reizen met Adios gemaakt en kan daar heerlijk over vertellen. Aan de hand van souvenirs en fotoboeken komen de verhalen los. “Mijn eerste reis was in 2007 naar Winterberg in Sauerland, dat is al heel lang geleden. We zijn er in een mooi wildpark geweest”, vertelt Anja opgetogen. Ook in 2013 is Anja weer van de partij en gaat ze mee op wandelvakantie. Verder was de reis ‘Oet in Twente’ erg gezellig, met een picknick en een huifkartocht. Haar andere reizen gingen naar de Pyreneeën, de Jura en Fuerteventura. Wanneer er foto’s van de fjorden in Noorwegen tevoorschijn komen, wordt Anja helemaal enthousiast. “Als ik die foto’s zie, krijg ik gewoon weer heimwee. Het was er zó mooi!”

Geen verplichtingen

Maar wat is er nu zo fijn aan vakantie? Daar hoeft Anja niet lang over na te denken. ”Ik vind het heerlijk dat je dan even geen verplichtingen hebt. Dat er iemand is die voor je zorgt, met een kopje koffie of thee.” Anja noemt dat: “Even de batterij opladen.” Het leven is voor Anja druk genoeg. Ze vindt het fijn om tijdens de reizen van Adios andere mensen te leren kennen en leuke uitstapjes te doen. Anja vertelt dat ze met één van de reisbegeleiders nog steeds contact heeft. “Ik ga zo af en toe bij haar op bezoek op de boerderij, heel leuk.”

Uit haar vakantieverhalen blijkt dat Anja een echte natuurliefhebber is. “In mijn vrije tijd ben ik veel buiten te vinden. Ik wandel regelmatig met een gemeentelid van de kerk. Ook doe ik elk jaar mee met de Apeldoornse Vierdaagse, de groenste Vierdaagse van Nederland”, vertelt ze trots. Anja glundert als ze praat over de mooie route die ze dan loopt, door de bossen bij Kootwijk en Hoog-Soeren. Ze heeft tijdens deze wandeltocht ook een keer een reisleider van Adios Reizen ontmoet!

Post en gezelligheid

Buiten de vakanties om is Anja een bezige vrouw. “Ik werk in de postkamer bij ’s-Heerenloo waar ik postzakken controleer. En ik werk als vrijwilliger bij Stichting Bartiméus. Ik help er mensen met handwerkjes en zorg voor gezelligheid. Ik schenk koffie en thee in voor de mensen.” Verder vindt ze het fijn om zo af en toe bij haar familie te logeren. Ze maken er dan een paar gezellige dagen van en gaan winkelen en uit eten in een restaurant. “Ja, van lekker eten houd ik ook hoor!” roept ze vrolijk. Als je een adresje zoekt voor een goed restaurant, dan kan Anja je zo een heleboel tips geven!

Haken voor het goede doel

Over haar hobby’s raakt Anja niet uitgepraat. “Ik maak 3D-kaarten en doe veel kruiswoordpuzzels. Verder luister ik muziek, en dan vooral orgel- en pianomuziek. Ik zing graag psalmen”, somt ze haar bezigheden op. Veel plezier heeft ze bij de sjoelclub. Elke maandagavond kan ze meerijden vanuit Putten, met iemand die ook gaat sjoelen. Haken doet Anja voor het goede doel. “Ik haak lapjes voor een grote sprei. Ik breng de lapjes bij een mevrouw en die maakt er een mooie sprei van”, legt ze uit. Maar haar grootste hobby is borduren. Dat kun je overal in haar appartement wel zien. Er hangen prachtige kunstwerken! Anja heeft zelfs van het schilderij ‘Het laatste avondmaal’ een borduurwerk gemaakt. Daarvoor heeft ze zelf de kleuren van het garen uitgezocht. Echt supermooi.

Anja, wat ben je een bezige bij en een levensgenieter. We hopen dat je bij Adios Reizen nog vaak je batterij komt opladen!