De reis naar de Moezel

Interview Johan van Genderen– reis naar de Moezel

De reis naar de Moezel

Lekker bezig
In het dagelijks leven is Johan echt aan aanpakker. Hij werkt op de boerderij en is iedere dag bezig met klusjes uitvoeren op de boerderij of met het helpen melken. Zijn dagen zijn lang; ’s middags gaat hij om 12:30 aan de slag en hij komt pas rond 19:30/19:45 thuis. Maar hij vindt het fijn om bezig te zijn, dus deze lange dagen zijn voor hem geen probleem.
Ook op vakantie is Johan lekker bezig geweest. Tijdens de vakantie gingen ze iedere dag ’s ochtends al weg om iets te doen. Zo zijn ze een keer naar een pretpark geweest, hebben ze een keer een dierentuin bezocht en hebben ze stadjes bekeken. En met zo’n mooie omgeving als in de Moezel is er genoeg te zien, je komt bijna ogen tekort!

Tijd voor jezelf
Maar na zo’n drukke dag is er niets zo fijn als even tijd voor jezelf. Johan geeft dan ook aan dat hij het zo fijn vond dat er op zijn reis tijd was om zich af en toe even terug te trekken. Het was fijn om de keuze te hebben of hij ergens aan mee wilde doen of even rust wilde.
Johan is al zes of zeven keer mee geweest met een Adios reis. Zo is hij al eens naar Texel en Duitsland geweest met Adios reizen. Het moge duidelijk zijn dat deze reizen hem goed bevallen. Hij heeft dit jaar voor de Moezel gekozen, omdat de groep klein was en er veel begeleiding bij de reis aanwezig is. Dit geeft mooi de kernwaarden van Adios weer, namelijk dat er veel persoonlijk contact is door de kleine groepen en dat iedere deelnemer een eigen reisbegeleider krijgt toegewezen.

Met de Bijbel bezig zijn
Wat Johan ook fijn vindt aan reizen met Adios is dat zij met de bijbel bezig zijn op vakantie. Dit past bij de kernwaarde dat Adios reizen een christelijke identiteit heeft. Dat geloven in Jezus mensen verbindt, is ook gebleken op de reis naar de Moezel. Johan vond het erg leuk om kennis te maken met anderen en hij ziet de vakantie dan ook als een mooie manier om contact te leggen met anderen. Wat fijn dat een vakantie bij Adios dit mogelijk maakt!