Dit is Dik, onze avonturier

Adios-Reizen

Dit is ‘onze’ avonturier Dik Treurniet! Hij is dan wel 62 jaar, maar heeft het uithoudingsvermogen van een jonge man. Van tokkelen tot zwemmen: bij Dik kan het niet sportief genoeg zijn.

In het dagelijkse leven werkt Dik erg hard: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag én vrijdag (ja, dat zijn alle dagen van de week!) werkt Dik in Het Zonnehuis in Vlaardingen. Dit is een verzorgingstehuis en Dik werkt hier hele stapels afwas weg. Dik heeft heel veel plezier in zijn werk, dat zal vast ook komen door de lieve (vrouwelijke) collega’s die maar wat graag de STERKE Dik aan het werk zien 🙂

Tussen het harde werken door verdient Dik natuurlijk ook een heerlijke vakantie. Hij gaat elk jaar op vakantie en heeft al veel plekken gezien. Zo is hij al eerder in Frankrijk geweest samen met zijn broer en schoonzus, maar dit wordt de eerste vakantie met ADIOS Reizen. Toch wel even spannend, met een groep vreemde mensen. Gelijk al in het vliegtuig zag hij iets wat hij nog nooit eerder tijdens zijn vakanties gezien had: de cockpit. Wat een toestand! Zoveel knopjes, zoveel lichtjes, zoveel kleine radartjes! Als dat maar goed komt…. De man die al die knopjes bediende, bleek natuurlijk een ervaren piloot en heeft Dik gelukkig heelhuids in Frankrijk afgezet.

Eenmaal in het dorpje Cantignergues kijkt Dik zijn ogen uit. Als ze samen allerlei activiteiten gaan ondernemen wordt de groep vreemde mensen al snel vertrouwd. Zo gaat de groep samen tokkelen. Terwijl Dik aan dat dunne touwtje bungelt (ja, je moet het maar durven..) geniet hij met volle teugen van de wind langs zijn haren en het gevoel van vrijheid als hij naar beneden suist. Wat een heerlijk gevoel moet dat zijn!  Voor Dik kan zijn vakantie nú al niet meer stuk. En dan blijkt de outdoor-instructeur (dat is de man die zorgt dat iedereen weer veilig op de grond komt) ook nog een oude bekende te zijn van Dik zijn familie. Wat is de wereld toch klein hè?!

Narbonne wordt verkent met een toeristentreintje en in Ollonzac koopt hij op de karakteristieke Franse marktjes zijn souvenirs. Die gaan later mee naar huis, zodat Dik nog vaak kan terug denken aan deze bijzondere reis. Ook het kasteel van Carcasonne maakt met zijn imposante muren een grote indruk op Dik. Dik maakt op zijn beurt dan weer indruk op de Fransmannen: Hij spreekt namelijk al een aardig woordje Frans! Vlak voordat hij naar Frankrijk kwam, heeft hij voor zichzelf een lijstje gemaakt met Franse woorden en begroet nu iedereen vriendelijk met een bonjour! of neemt afscheid met een au revoir! Wat een talent!

Eenmaal terug op de camping wordt het Dik af en toe wel wat te warm, zo in die hete zon. Hij besluit maar eens bij het zwembad te kijken. Maar voordat hij in het zwembad mag duiken, zal hij eerst onder de koude(!) douche moeten! Deze bikkel stapt met gemak onder de douche en plonst vervolgens in het zwembad, wat nog best warm aanvoelt na zo’n koude douche. Stiekem is Dik wel blij dat er een zwembad op de camping is, want het zeewater vindt hij maar niks. Veel te zout en vooral veel te vies. Dan toch liever een koude douche!

Op zondag is er een openluchtdienst, gelukkig wel in het Nederlands. Zó goed is zijn Frans nou ook weer niet 😉 De rest van de zondag heeft hij lekker gepuzzeld en lekker ontspannen bij het zwembad. Even genieten van de rust die ook bij een vakantie hoort.

Wat Dik vooral belangrijk vindt is de Christelijke identiteit van ADIOS Reizen. Hij heeft zelf gebeden voor het eten, heeft samen met de groep gezongen en bijbel gelezen. Wat een rijkdom dat dat allemaal kan en mag. Dik heeft tijdens de reis zijn enthousiasme en liefde van en voor Jezus laten zien. Dik waardeert de vriendelijkheid en de zorgzaamheid van de reisbegeleiders, ze krijgen een dikke pluim! De reisbegeleiders hebben dan ook erg genoten van Dik en zijn grapjes, maar ook van de vrijmoedigheid waarmee hij over Jezus spreekt.

De vakantie van Dik was zeker geslaagd! Dik staat dan ook al te springen, sportief als hij is, om zijn volgende vakantie uit te zoeken. Welke vakantie dat is, dat weet Dik al. Weer naar Frankrijk natuurlijk! Van elke vakantie maakt Dik een vakantieboek en van deze reis heeft zijn fotoboek alweer op de plank staan. Zal er nog een ludieke foto van de begeleiding tussen zitten?

Tot volgend jaar, Dik!