Het eilandleven

Interview Rianne Boogaard – Canarische eilanden zonvakantie

Het eilandleven

Kind aan huis
Rianne is een trouwe boeker bij Adios. Ze gaat al vanaf 2007 met ons mee. Ze noemt zichzelf dan ook een kind aan huis. Ze vertelt dat ze Adios reizen een hele fijne organisatie vindt, omdat er op vakantie over het geloof wordt gepraat. Dit is belangrijk voor haar. Op de vakantie naar Fuerteventura (een eiland van Spanje)  was het thema dat centraal stond ‘de sterren’. Elke dag werd er een verhaal uit de Bijbel gelezen dat te maken had met dit thema. Samen met de groep werd er stilgestaan bij wat God allemaal voor ons geschapen heeft, zoals de sterren en de zon. Rianne vond het fijn dat er met elkaar over het geloof gepraat kon worden.

Familie
Het allerleukste aan de vakantie was voor Rianne het samenzijn met de groep. Ze hebben met elkaar veel leuke dingen gedaan. Ze zijn bijvoorbeeld een dagje naar het strand geweest en ze hebben heerlijk genoten van de Spaanse zon op een terrasje. Maar het echte samenzijn met de groep springt er voor Rianne toch wel bovenuit, want ze vertelt dat ook de busreis naar de activiteiten al leuk was dankzij de groep. De reisbegeleiding vond Rianne ook goed. Het voelde voor haar alsof de groep één familie was en alsof ze elkaar al jaren kenden.

Over het water scheuren
Op een dag dat het heel mooi weer was, is Rianne naar het eilandje Lobos gegaan. Of op zijn Spaans: Isla de Lobos. Dit eilandje ligt net boven Fuerteventura en dat betekende dat de groep er op een hele leuke manier naar toe ging: met de speedboot! Rianne vertelt dat ze dit spannend, maar toch ook leuk vond. Omdat de groep niet in één keer met zijn allen op het bootje paste, moest de speedboot twee keer varen. Vanaf de speedboot moesten ze nog een klein stukje lopen naar het strand en vervolgens hebben ze een dagje heerlijk op Lobos vertoeft. Ze hebben lekker gezond met elkaar. Zo veel zelfs dat ze allemaal verkleurd terugkeerden naar Fuerteventura.

Opgeruimd staat netjes
Rianne vertelt dat ze voor de reis naar Fuerteventura heeft gekozen omdat het eiland haar heel erg aansprak. Het was zoals ze verwachtte een heel mooi eiland. Zo mooi zelfs dat ze er nog een keer heen zou willen. Over de natuur op het eiland zegt ze dat het er allemaal heel mooi uitziet. Wat haar opvalt, is dat het er heel schoon is: er ligt geen afval in de struiken en alles wordt netjes bijgehouden. Hier kunnen wij in Nederland wel een voorbeeld aan nemen!