‘Ik word er gewoon blij van!’

De Adios vakantie van Carolien Kraamer.

Bij binnenkomst word ik begroet door een stralende Carolien. “Ik vind het zó gezellig dat je op bezoek komt!” roept ze uit. Carolien heeft alles tot in de puntjes voorbereid: er staat een dienblad met kopjes, kannen met koffie en thee en natuurlijk een gevulde koektrommel. Al snel raken we aan de praat. Als ik haar vraag naar de vakantieplannen voor komende zomer, begint Carolien te glunderen. “Ik ga naar Spanje!” vertelt ze enthousiast. “Met mijn vriend Henk,” voegt ze er trots aan toe. Ze kan zelfs al een beetje Spaans: “Ola!”

Carolien is in het afgelopen jaar twee keer op stap geweest met Adios Reizen, een organisatie die christelijke vakanties organiseert voor mensen met een beperking. Het is natuurlijk wel spannend om een hele week van huis te zijn. Gelukkig is er van tevoren een kennismakingsdag. Sommige deelnemers zijn al bekend bij Carolien, want die gaan wel vaker met Adios mee. Carolien vind het heerlijk om samen met anderen op vakantie te gaan. Je kunt fijn met elkaar kletsen, vooral ’s avonds. “Het is té gezellig om naar bed te gaan!”

Op Terschelling onderneemt het reisgezelschap allerlei activiteiten. Lekker winkelen, knutselen, uit eten, pootjebaden in de zee… Carolien gaat zelf graag aan de slag met papier en potloden. “Ik maak een klein cadeautje voor iedereen,” vertrouwt ze me toe. Ze maakt kleurrijke tekeningen over alles wat ze tijdens de vakantie heeft beleefd.

Iedere dag bespreekt de groep een Bijbelverhaal. Daarna komt de gitaar tevoorschijn en zingen de deelnemers liedjes met elkaar. “Is Jezus belangrijk voor jou?” vraag ik. Carolien antwoordt volmondig “Ja!” Als ik vraag waarom, dan volgt niets minder dan een geloofbelijdenis: “Ik geloof in Hem. Ik ben vervuld van God en ik word er gewoon blij van!”

Die blijdschap komt ook terug in de schilderijen die Carolien maakt. De huiskamer wordt opgefleurd door een prachtig schilderij over het Laatste Avondmaal. Met haar vrolijke tekeningen leert Carolien ons om vol vreugde uit te kijken naar een mooie toekomst, met elkaar en met God.