Reis door het land van de Bijbel

Reis door het land van de Bijbel

Israël staat bekend als het land van de Bijbel. Deze reis past daarom dus heel mooi bij Adios, waarbij het geloof een belangrijke plaats inneemt.
Adios gaat volgende zomer op reis naar Israël. Er zijn al een aantal enthousiaste deelnemers die heel veel zin hebben om met deze reis mee te gaan. Toen wij aan een deelnemer vroegen of hij zin had in de reis naar Israël, antwoordde hij met een volmondige ‘ja’. Hij vertelde dat hij ernaar uitziet om op reis naar Israël te gaan en interessante dingen te bekijken, zoals de Klaagmuur, het meer van Galilea en de Dode zee. Het lijkt hem leuk om te ervaren hoe het is om in de Dode zee te zwemmen. Ook een andere deelnemer vertelt vol enthousiasme dat hij zeker zin heeft om een leuke vakantie te vieren.

Verwachtingen op reis
Omdat Israël bekend staat om het geloof, verwachten onze deelnemers ook veel te gaan zien en doen wat met het geloof te maken heeft. Zo vertelt een deelnemer dat hij ook verwacht dat zij op reis het huis van Petrus zullen gaan bekijken, dat zij naar de Jordaan gaan en dat zij het graf van Jezus zullen gaan bekijken.
Een deelnemer is benieuwd naar wat het verschil is tussen nu en 2000 jaar geleden, toen Jezus in Israël heeft gelopen. Ze verwacht wel dat het anders zal zijn dan voeger. Ook verwacht ze dat het er heel mooi is en dat het lekker zonnig is.

Groepsreis
Naast leren over de geschiedenis en over het geloof, geeft een deelnemer aan dat hij uitkijkt naar de reis vanwege de groep. Hij vindt het leuk om met een groep op pad te gaan. Toen hij vorig jaar met een reis van Adios mee was, heeft hij met de groep iets vervelends gedeeld wat hij had meegemaakt. Maar wat hij zo fijn vond, was dat de groep hem helemaal heeft opgebeurd.