Het verhaal van reisbegeleider Jantiena

Het verhaal van reisbegeleider Jantiena

We gaan terug naar het jaar 2011. Een grote groep ADIOS reizigers staat gereed om te vertrekken richting Belgisch Limburg. De reisleiders hebben een aantal keren de koppen bij elkaar gestoken en een mooie reis voorbereid. Eén van hen is net 19 jaar en vindt het stiekem nog wel een klein beetje spannend.

Nu – 6 jaar later – Is deze jonge vrouw niet meer weg te denken bij ADIOS Reizen. Al meer dan één vijfde van haar leven zet zij zich in voor de reizigers van . Ze is pas 25 jaar, 6 jaar ‘ADIOS reisbegeleider’ en heeft nu al 13 reizen op haar naam staan. Geen reiziger zal ontsnappen aan haar grappen en grollen en er gaat geen dag voorbij zonder een lachsalvo. Ik heb het natuurlijk over Jantiena Heikoop!

In het dagelijkse leven werkt ze met mensen met een beperking. Dat is elke dag anders, voor de meeste mensen misschien een probleem, maar voor Jantiena is dit juist de uitdaging die ze zoekt in haar werk. Ook bij ADIOS Reizen is elke reis en reiziger anders. De één houdt van een praatje, de ander van muziek, weer een ander zit het liefst in alle rust even alleen, of geniet juist van de drukte van de groep. Jantiena is van alles wat: ze houdt van grapjes, van muziek maken en heeft oog voor degene die het even wat te druk vindt.

Jantiena is (net als al onze andere reisleiders) helemaal in haar nopjes als ze weer een ADIOS reis in het vooruitzicht heeft. Soms is het een lastminute en komt ze net uit de ene reis. Vaak duurt het nog even voordat de reis begint. Al ver voor die tijd kraakt Jantiena haar hersens over allerlei uitstapjes en activiteiten die passend zijn voor iedereen in de groep. Want dat is wat Jantiena het allerliefste doet: Het iedereen naar de zin maken. Ze geniet van mensen die genieten. Haar koffer zit dan ook vol met allerlei feestattributen, in-geval-van-regen-spelletjes en lekkere versnaperingen. Overal op voorbereid!

Als ze niet met ADIOS Reizen op vakantie is en ze hoeft niet te werken, dan speelt ze graag een nootje bij de muziekvereniging of bij de band van het gospelkoor Chananja. Ze is een beroemd toeteraar en weet de juiste noten te raken. Met het gospelkoor heeft ze zelfs al meerdere landsgrenzen overgestoken.

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat Jantiena houdt van gezelligheid. Tijdens een ADIOS reis wordt er uitbundig gelachen, feest gevierd en moppen getapt. De ene reiziger kent honderden grapjes uit z’n hoofd, de ander heeft geïmproviseerde humor en weer een ander heeft een super aanstekelijke lach. Jantiena is er dus zeker op haar plek.

Wat haar vooral trekt is de Christelijke identiteit van ADIOS Reizen en de eigenheid van de reizigers. Elke reiziger brengt iets nieuws mee, iets eigens. Iets waar Jantiena graag van leert. Ze luistert naar de levensverhalen van de reizigers en hoe zij in het leven staan. Of ze neuriet mee met een lied dat een reiziger zelf geschreven heeft. Op zulke momenten wordt zelfs Jantiena stil. Dát is ADIOS Reizen: Samen genieten van de mogelijkheden die God geeft, ieder op z’n eigen plek.

REISBEGELEIDERS GEZOCHT!

De deelnemers van ADIOS Reizen kunnen (net) niet zelfstandig op reis. Zij hebben jou als reisbegeleider nodig om een onvergetelijke vakantie te beleven! Vind jij het leuk om mee te gaan? Meld je hieronder aan:    [select* Onderwerp class:select-contact "Ik heb een vraag" "Ik wil reisbegeleider worden" "Ik heb een klacht" "Anders..."Ik heb alle sinterklaasjes gevonden" ]