Julian heeft fotograferen als hobby

Julian5

Julian ging voor de tweede keer mee met Adios Reizen. Hij houdt van verre reizen. Vorige jaar is hij naar Madeira geweest en toen hij terugkwam wist hij het direct : ‘’ Ik wil nog een keer mee met Adios’’. Zo snel als het kon heeft hij een reis naar Kroatië geboekt. Hij vindt het fijn om elke keer nieuwe mensen te leren kennen. Het leuke daarvan is dat het contact niet ophoudt bij de reis, maar dat je deze mensen ook ziet na de reis, bijvoorbeeld bij het Slotfeest.

Fotograferen als hobby

Julians hobby is fotograferen, hij heeft zijn camera meegenomen naar Kroatië. Er zit een lens op waarmee hij heel sterk kan inzoomen. Op de vraag waarom hij zo graag fotografeert zegt hij: ‘’Daardoor krijg ik rust in mijn hoofd’’. “Maar dat is het niet alleen”, zegt Julian want: “wanneer ik fotografeer kom ik in een compleet andere wereld terecht, en wanneer ik dan uiteindelijk mijn camera wegleg dan stap ik weer in de gewone wereld.’’

Mooie zonsopgang

Julian heeft het al helemaal gepland; op de tweede dag van de vakantie is hij ‘s ochtends vroeg om half zes al zijn bed uitgekomen om de mooie zonsopgang te fotograferen. Hij vertelt dat de kleuren die de zon geeft zo mooi en rustgevend zijn. De rode gloed of het felle geel, maar het oranje wat er tussen zit is ook schitterend.

Samen God zoeken

Voor Julian is het geloof belangrijk op reis; echt weten dat God met ons meegaat is dan ook af te lezen aan hem, wanneer hij dit vertelt. Het samen Bijbellezen, een verhaaltje uit een dagboek of gewoon samen zingen dat vindt hij fijn. ‘’Na het eten is er altijd een moment om samen God te zoeken.’’

Snorkelen in de zee 

Tijdens de reis heeft hij veel leuke dingen gedaan! “Wat zo mooi was, dat wij op maandag gingen snorkelen gewoon in de zee . Ik had een snorkelmasker op waardoor ik mijn hele gezicht bedekt had. Ik kon alles in de zee zo goed zien, er kwam zelfs een hele grote school vissen aanzwemmen. Je kon alle dieren in de zee zo mooi en goed zien!”

Als wij klaar zijn met het interview pakt Julian snel zijn camera om de prachtige maan te fotograferen, die in de Kroatische nacht reflecteert op de zee, en het dal helemaal verlicht.