‘Het was een topvakantie, alles klikte!’

Marianne.1

We spreken Marianne nog geen twee weken nadat ze in het zonnige Macedonië is geweest. Haar vakantieverhalen zitten nog vers in het geheugen! Onder het genot van een echte cappuccino komen de verhalen los. Enthousiast vertelt ze over haar vakantie. Echte toppers waren de boottocht over het meer van Ohrid en de jeepsafari. Tijdens de jeepsafari hadden ze een Nederlandse gids, die over de natuur en de geschiedenis van Macedonië vertelde. Ook deed de groep het wel eens een dagje rustig aan, dan gingen ze heerlijk relaxen op het strand.

Kleine groepen

Het is fijn dat je bij Adios Reizen op vakantie gaat met kleine groepen, vindt Marianne. Op deze manier leer je de deelnemers van de groep al snel kennen. En is er genoeg ruimte om dingen aan de reisleiders te vragen. Haar ervaring is dat de reisleiders echt de tijd voor je nemen. ‘Je kan ook een geloofsgesprekje voeren, dat is zo fijn als je met een christelijke reisorganisatie meegaat’, zegt ze.

Blij

Aan het begin van de Corona-tijd zat Marianne drie maanden thuis en mocht ze alleen boodschappen doen en buiten een rondje lopen. Dat was een moeilijke tijd, omdat ze juist gewend was om elke dag naar haar werk te gaan, bij Open Doors of De Aker. Ook voor haar hobby’s, zoals schilderen en boetseren, ging ze op pad. Daarvoor moest ze naar het klooster in Harderwijk. Gelukkig heeft ze haar werk en hobby’s weer op kunnen pakken. En Marianne is heel blij dat ze dit jaar weer op vakantie kon gaan.

Erop uit

Marianne gaat er graag op uit. En dan is het fijn als je, net zoals zij, dicht bij de bossen woont, waar ze regelmatig een fiets- of wandeltocht maakt. Op avontuur dichtbij, maar ook ver weg. Samen met Adios heeft ze al veel nieuwe plaatsen mogen ontdekken, onder andere tijdens de reizen naar Ommen, Fuerteventura, het Drielandenpunt en Macedonië. Marianne had me al verteld dat ze een grote voetbalfan is. Toen ik vroeg of ze nog een souvenir uit Macedonië had meegebracht liet ze met een grote glimlach een voetbalshirt zien van de club Macedonia.

Marianne over haar laatste vakantie: ‘Het was een topvakantie, alles klikte!’