‘we hebben Salsales gekregen van Sanne’

Mijn naam is Mario. Ik ben 31 jaar en ik woon in Putten. Naast mijn werk als als chef-kok in een lunchroom (ik maak alle broodjes hapklaar), beleef ik heel veel plezier aan schilderen en fotograferen. Het liefst bloemen, planten en allerlei andere dingen. Mensen fotografeer ik meestal niet, alleen als ze het heel graag willen. En natuurlijk hou ik van vakantie.

Afgelopen zomer ben ik voor de 9e keer mee geweest op een AdiosReis. 

Ik ben zelfs al een aantal keren in het buitenland geweest met Adios: Kroatië, Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland, een echte wereldreiziger dus. Maar afgelopen zomer ben ik dicht bij huis gebleven: Ommen. Het was de brandweer- en politiereis. En het zal je niet verbazen, maar ik hou van spektakel! En mensen redden is ook wat ik wel graag zou willen doen. Dus het bezoekje aan de brandweerkazerne en het politiebureau in Ommen vond ik dan ook super gaaf. Bij de brandweer mocht ik spuiten met een echte brandslang, daar komt echt super veel water uit, en dat gaat heel hard! We moesten proberen een pion te raken. Ook mochten we in een spiksplinternieuwe brandweerauto zitten en ik heb geleerd hoe je door de portofoon moet praten. We zijn de stad Ommen in geweest. Een hele kleine stad met weinig winkels, maar de verse patatjes en wat drinken op een terras was toch wel sfeervol. We waren met een groep van 11 plus nog begeleiders. Die waren gelukkig heel aardig en gezellig. We zaten in een groot huis, de ouderen zaten aan de ene kant en de jongeren aan de andere kant.

Op de laatste avond hebben we een bonte avond gehouden.

Ik heb toen gedanst en we hebben Salsales gekregen van Sanne. De mooiste momenten van de reis waren: het bezoek aan de brandweerkazerne en de tips over fotograferen van fotograaf Bert. Deze reis krijgt van mijn een 9,5! Volgend jaar ga ik zeker weer mee met Adios, want dat wordt de 10e keer! En ik weet nu al waar die naartoe gaat: de Canarische eilanden.