Matthijs en Arjan zoeken een nieuwe huisgenoot

Welkom
Benieuwd naar verhalen van onze deelnemers zijn we deze keer op bezoek geweest bij Matthijs Visser en Arjan van Rijssen. Sinds de zomer van 2017 wonen ze in hun nieuwe thuis in Apeldoorn met de mooie naam: “De Parel”. Een huis met 9 appartementen in Apeldoorn. Ook Wietze Kampen Kampen woont hier, maar hij kon niet bij het interview aanwezig zijn. Met een kop koffie in de hand gingen we naar het appartement van Arjan, waar ze mij heel hartelijk welkom heetten.

Vrienden
Matthijs, Arjan en Wietze zijn niet alleen vrienden, ze zijn ook trouwe vakantiegangers bij Adios Reizen. Samen hebben ze al heel veel reizen ondernomen in binnen- en buitenland. Matthijs en Arjan hadden wel zin in een interview over hun vakanties; vol trots hadden ze hun Adios shirt aangetrokken. Arjan zei: “Dan zijn we gelijk goed herkenbaar”, en Matthijs geeft het shirt een gelukkig gevoel.

Vakanties
De drie vrienden zijn al vaak met Adios Reizen op vakantie geweest. Macedonië, Kroatië, Zeeland, Texel, Zuid-Frankrijk, Lemele en Zwitserland; om maar wat bestemmingen te noemen. Wietze is vorig jaar mee geweest met de reis “Vlieg er eens uit”. De groep heeft toen Vanaf vliegveld Teuge hebben ze een stukje van Nederland ontdekt vanuit de lucht in een Cessna!
Matthijs is met het vliegtuig naar Italië geweest. Gelukkig had Matthijs oordopjes in tijdens de vlucht, anders zou hij last van zijn oren krijgen. Hij vond het heerlijk om te zwemmen in het zwembad bij het appartement. Matthijs houdt van wel van een grap, dus het was natuurlijk heel leuk om Mark (één van de reisleiders) in het water te duwen. Ook heeft Matthijs al een keer een reis naar Turkije gemaakt en daar met dolfijnen gezwommen.
Voor deze zomer heeft Arjan een kampeervakantie naar Engeland geboekt. Vorig jaar heeft hij gekampeerd bij de Bodensee en dat was hem zo goed bevallen dat hij dit jaar wel weer een sportieve vakantie wilde doen. Hij houdt van de natuur en van rust om zich heen. Zij reis naar “Hart van Holland” bracht hem bij het Spoorwegmuseum in Utrecht. Arjan heeft wel iets met treinen, want hij houdt alle NS storingen bij. In het museum kon hij ervaren hoe het is om een echte machinist te zijn en hoe het voelt om een trein te besturen!
Matthijs gaat dit jaar naar Israël. Zijn vader en moeder zijn er ook geweest en kwamen terug met enthousiaste verhalen, dus Matthijs heeft er veel zin in om te gaan. Hij denkt ook dat het voor zijn geloof heel fijn zal zijn om in Israël rond te reizen.

Arjan en Matthijs zeiden allebei dat ze het fijn vinden als er tijdens de reis Bijbelverhalen vertelt worden en ze met elkaar mooie liedjes zingen.

Ondernemend
Het was leuk om kennis te maken en te ontdekken dat Matthijs en Arjan niet alleen tijdens vakanties maar ook in het gewone leven ondernemende mensen zijn. Matthijs houdt van schaken en speelt ook wel eens een wedstrijd. Hij werkt bij de Spar, dus het interview moest om 11:00 afgerond zijn, want hij wilde niet te laat bij zijn werk zijn.
Arjan houdt onder andere van turnen; hij mag zelfs mee met het Special Olympics Team NL naar de Wereldspelen in Abu Dhabi.

De Parel
Matthijs en Arjan willen ook nog even vertellen dat ze het heel fijn vinden om in “De Parel “ te wonen. Het is een christelijk huis met persoonlijke zorg door de begeleiders van ’s Heerenloo. Er is nog een appartement beschikbaar voor een extra bewoner. Graag zouden ze nog een meisje erbij willen, omdat er nu veel jongens wonen. Als jij nog een leuke woonplek zoekt, dan kun je meer informatie vinden op: http://www.deparel-apeldoorn.nl. Matthijs en Arjan zullen je van harte welkom heetten.