Ontmoeten doe je op vakantie

De Adios reis van Lisette Blokland

Lisette Blokland is een bezige bij. Ze schildert, houdt van dansen en luistert graag naar muziek. Onlangs stond de 27-jarige op de planken met het toneelstuk ‘Plooiboek en Hanenkam’. Lisette speelde het typetje van slimmerik. “Grote bril op, iets vertellen over de jaren tachtig, en gewoon heel intelligent doen!” vertelt ze trots.

Lisette is een vrolijke meid die volop geniet van de mensen om haar heen. Ze houdt van gezelligheid. “Ik probeer andere mensen aan het lachen te krijgen,” vertelt ze. Ze gaat daarom graag op reis met Adios, een christelijke reisorganisatie die vakanties organiseert voor mensen met een handicap. Afgelopen zomer is Lisette naar de Belgische Ardennen geweest. Dat was best spannend, want alles en iedereen is nieuw. Gelukkig was er van tevoren een kennismakingsdag.

Eén groot avontuur
De groene heuvels en dichte bossen van de Belgische Ardennen nodigen uit tot een ontspannende vakantieweek. Fietsen, wandelen, zwemmen… het kan allemaal. De groep maakt gezellige uitstapjes en geniet van de prachtige natuur. Ondertussen wordt er heel wat afgekletst. ’s Avonds is het tijd voor het Bijbelverhaal. Ook wordt er samen gezongen. Dat vindt Lisette heerlijk. “Zingen maakt me blij. Ik wordt er vrolijk van!” vertelt ze enthousiast. Op de vraag wat haar favoriete lied is, antwoordt ze stellig: “De Heer is mijn Herder.”
De laatste avond is het feest. Er wordt gelachen en gedanst. Natuurlijk ontbreekt de polonaise niet. Lisette denkt met veel plezier terug aan alle gezelligheid. Op vakantie gaan is één groot avontuur!

Het ‘echte’ buitenland
Deze zomer staat een reis naar Tsjechië op het programma. Het is voor het eerst dat Lisette op vakantie gaat naar het ‘echte’ buitenland. In België spreken de mensen tenslotte niet alleen Frans maar ook Nederlands. Waarom heeft Lisette voor Tsjechië gekozen? “Lisette vindt eigenlijk alles leuk,” vertelt haar moeder. “Ze is heel enthousiast. Voor haar is de groep het belangrijkste.” Lisette knikt instemmend. Dan zegt ze glunderend: “Het allermooiste van op vakantie gaan, is het ontmoeten van nieuwe mensen!”