Op de tafel liggen de fotoboeken vol vakantieherinneringen al klaar

Het is vrijdagavond half acht. De koffie pruttelt en in ‘De Haven’ word ik gastvrij ontvangen door Charlotte. Vol enthousiasme word ik rondgeleid door haar leuk ingerichte appartement. Overal zie ik artikelen van Feijenoord, posters van Jan Smit en veel leuke foto’s van haar familie en vriendinnen. Op de tafel liggen de fotoboeken vol vakantieherinneringen al klaar. We ploffen neer op de bank en zetten de fotopresentatie op play. We kijken de presentatie en zo neemt Charlotte ons mee naar de Kerstvakantie met Adios Reizen van 2011. 

Aan de voet van het Drielandenpunt klinken galmende stemmen van kinderen, het is de Kerstnacht van 2011. In de grot zing ik zachtjes mee, het is zo bijzonder! Samen met de Adios groep geniet ik van de Kerstnachtdienst in Valkenburg, de rillingen lopen over m’n lijf. Het is al laat als we met z’n allen weer terug gaan naar ons vakantiehuis. De lucht is vol sterren en met een lach op m’n gezicht val ik in slaap. Ik had hier al zo lang naar uitgekeken.

 

Opeens wordt er hard op de deur gebonkt. De lachende gezichten van twee knotsgekke begeleiders komen vanachter de deur tevoorschijn. Het was pas acht uur ‘s ochtends en ik moet dan al zo snel mogelijk uit bed komen! Pff, wat is dat vroeg. Het is Kerst! Ik trek m’n mooiste kleren aan. In de kamer staat een heerlijk kerstontbijt klaar. Na het eten gaan we met z’n allen naar de stad van André Rieu, Maastricht. Wat is die stad mooi en wat is er veel te zien! Maar eerst gaan we natuurlijk naar de Kerstdienst. Ook daar is het heel fijn. Ik heb zo’n fijn kerstgevoel, juist omdat ik weet dat Hij, Jezus, voor mij naar de wereld gekomen is.

 

We zijn natuurlijk niet iedere dag naar de kerk geweest, ook al was dat wel heel leuk. Maar het leukste vond ik toch het zwemmen. Waarom ik zwemmen zo leuk vind? Ik zit erop en juist in het water kun je lekker vrij zijn. In het zwembad was een hele toffe wildwaterglijbaan, die ging echt heel hard. Ook bond ik met Petra, dat is iemand van de leiding, de strijd aan in een wedstrijdje borstcrawl. Ik had dik van haar gewonnen, maar ik heb dan ook al heel veel zwemdiploma’s.
We hadden erg veel lol, het was zo’n leuke groep! Het maakte niet uit of we nu in Valkenburg in het miljoenentreintje zaten, aan het varen waren over de Maas of gezellig aan het bingoën waren in ons vakantiehuis. Maar de meeste pret hadden we nog wel in bed. Dan moesten we gaan slapen, maar samen met mijn kamergenoten Hedewien en Carolien lag ik steeds helemaal dubbel van het lachen!

 

Helaas ging de vakantie veel te snel voorbij en moesten we onze kamer gaan opruimen. Wat kan het na een week een bende zijn! Ik vond het erg jammer dat we afscheid moesten gaan nemen. Deze vakantie had gewoon niet beter gekund! Ik heb er zo van genoten, we hadden zulke toffe leiding en zo’n leuke groep. Het was echt een vakantie die ik nooit meer zal vergeten.

Adios en tot volgend jaar!

 

Charlotte