Op stap met mijn vakantievriendinnen!

esmeralda

Esmeralda hoefde er geen seconde over na te denken. Toen de koetsier vroeg of ze voor op de bok van de paardentram wilde zitten zei ze: ‘Ja, graag!’ Tijdens het dagje uit van Adios Reizen naar de Veluwe maakten de deelnemers een tocht door de mooie bossen bij Garderen. Twee prachtige zwarte paarden liepen voorop en de paardentram er gezellig hobbelend achteraan. ‘Super leuk’, zei Esmeralda ‘Ik hou van paarden!’ Die dag stond ook een bezoek aan het Veluws Zandsculpturenfestijn op het programma. Het thema was: ’75 jaar bevrijding’. Er waren indrukwekkende zandcreaties te zien over de oorlog en de bevrijding. Zo kon je er zomaar tussen de bevrijders op het strand in Normandië staan.

Eerste kennismaking

Esmeralda gaat al bijna tien jaar met Adios Reizen mee. Haar eerste kennismaking met de reisorganisatie was tijdens een concert van Elly en Rikkert, wat door Adios Reizen georganiseerd was.

Dat we een christelijke reisorganisatie zijn, vindt Esmeralda belangrijk. Ze wil graag meer leren van Jezus, en zegt ze: ’Tijdens de reizen is het zo fijn om over mijn geloof te praten. Je kan gewoon van alles vragen en dan leggen de begeleiders het uit.’

Esmeralda houdt van avontuur. Ze is al een paar keer naar het buitenland met vakantie geweest. Vliegen vindt ze nog steeds spannend, maar dat houdt haar niet tegen om soms toch te kiezen voor een vliegreis. Op de vraag wat ze zo leuk vindt aan vakanties zegt ze: ‘Ik houd van avontuur en dingen ontdekken; lekker in de natuur de omgeving verkennen. En dan vooral met een leuke groep, veel dingen samen doen’.

Vakantievriendinnen

Door de vakanties heeft Esmeralda veel vriendinnen gekregen. Ze houden contact via Facebook of videobellen. Zo vertelt ze: ‘Volgend jaar wil ik een reis doen met Eveline en Maureen. Ik ken hen via Adios. We willen een binnenlandse vakantie uitzoeken; niet te ver weg. Voor Maureen zal dat de tweede reis zijn. Zij wil nog niet te ver. Daar houden wij dan rekening mee’.

Lekker bezig en heel creatief

Esmeralda heeft een druk bestaan en is daarbij heel creatief bezig. Ze werkt in de winkel, rijdt paard en schildert. Ze zegt: ‘Ik schilder in opdracht. Een klant vertelt welk schilderij hij wil hebben en dan maak ik eerst een schets.’ Ze is daarin heel precies, want zegt Esmeralda: ‘De klant moet wel krijgen wat hij zoekt!’ Een vakantie of een dagje uit met Adios is voor Esmeralda een fijne onderbreking.

Ze zegt: ’Het is dan gewoon lekker om even uit je eigen omgeving te zijn.’