Pauline in de boeien!

Oei! Pauline in de boeien!

Dat is even schrikken: Pauline wordt tijdens de kennismaking dag van ADIOS Reizen in de boeien geslagen door een politieagent! Wat is er aan de hand? Wat heeft Pauline gedaan? Is ze een boef en moet ze mee in de politieauto?

Pauline houdt wel van spanning en sensatie en heeft in 2017 de themareis brandweer- en politie bij ons geboekt.  De politieagent heeft haar natuurlijk weer bevrijd uit de (echte!) handboeien, zodat ze gelukkig toch met ADIOS Reizen mee naar Ommen kon. Dat was een gave vakantie! Ze voelde zich een échte brandweervrouw tijdens het ritje op de brandweerauto en kreeg een rondleiding door het politiebureau. In de brandweerkazerne lieten ze de sirenes afgaan. Pauline hield haar handen tegen haar oren, maar de sirenes loeiden er hard doorheen.

Het thema van de reis was Helden uit de Bijbel. Er werd over David gelezen, die met een klein kiezelsteentje uit de beek de reus Goliath versloeg. God gaf David de kracht en het geloof om met dat ene kleine kiezelsteentje de grote reus te verslaan. Voor Pauline is God een held. Ze vertelt over haar lievelingslied: Zie hoe Jezus daar loopt in Jeruzalem. God heeft zijn eigen zoon gegeven omdat Hij zo ontzettend veel van ons houdt. En dat raakt Pauline. Het lied luistert ze vaak op de computer. Dan zet ze de volumeknop op z’n hardst en zingt met luide stem mee. Aan God de eer!

Buiten de vakanties om werkt Pauline bij het activiteitencentrum in Borne, waar ze zelf op de fiets naartoe gaat. Hier werkt ze in de keuken, pakt ze spulletjes in of maakt ze kunstwerken van mozaïek. En in de pauze gaat ze theeleuten met heerlijke koekjes. Thuis doet ze ook nog van alles: Puzzelen, lezen, voorgelezen worden, schrijven, in de tuin werken. Elke vrijdag rijdt ze paard op de manege. En ze leert zichzelf breien via internet. Ze is een kanjer in het breien van sjaals en tovert er zelfs een paar steken bij, waardoor de sjaal ineens dubbel zo breed wordt. Een uniek exemplaar dus!

Pauline is al meer dan 8 keer meegeweest met Adios Reizen: Brabant, Lemelerveld, Texel, de Ardennen en Ommen (2 keer zelfs). Pauline is de ‘vrolijke Frans’ van de groep en een echte grappenmaker. Niemand kan chagrijnig blijven als Pauline in de buurt is. Ze houdt van mensen om haar heen en van gezelligheid. Haar reis naar Ommen was daarom extra speciaal: Gözde, een vriendin van Pauline, ging mee naar Ommen! En die reis samen is zo goed bevallen dat Pauline heel graag nog een keer met haar op reis wil gaan. Pauline is al vrij zeker van haar volgende vakantie: Legoland! En ook Gözde is enthousiast over de reis naar het land van het beroemde speelgoed. Het zal een lange busreis worden, maar met heel veel snack-stops, broodjes tonijn, pannenkoeken en pizza’s houdt Pauline dat vast wel vol.

Nu maar hopen dat ze bij deze reis niet in de boeien wordt geslagen.