Sfeervolle Kerstreis

Kerstverlichting
Wim is dit jaar meegeweest op de sfeervolle kerstreis naar Belgie. En ‘sfeervol’ klopt zeker, want Wim vond de reis erg gezellig. Wim houdt wel van sfeer, want hij vertelt hoe mooi hij de kerstversiering in het restaurant vond. Omdat zij hier gingen eten rondom de kerstperiode, was het restaurant versierd. Wim vertelt dat er lampjes op tafel stonden en dat er schemerlampjes waren. Dat Wim van lampjes houdt, is niet te missen. Vol trots laat hij zijn rollator zien die hij heeft versierd met mooie gekleurde lampjes. Naast het feit dat het er erg gezellig uitziet met deze lampjes, is het ook erg praktisch. Zo kunnen mensen hem in het donker op straat goed zien. Een verstandige keuze dus om de lampjes op de rollator te hangen.

Lekker koken
Dichtbij het huisje waar Wim verbleef op reis was een restaurant waar zij heerlijk hebben gegeten. Wims keuze viel op patat met een frikandel. Wat Wim ook heel lekker vindt, is vla of youghurt met verse, eigen geteelde aardbeiden. Hij heeft namelijk een moestuin op de zorgboerderij waar hij werkt. Naast aardbeien, groeien hier ook courgettes. Hier weet Wim wel raad mee, want hij kookt altijd voor de ouderen op de zorgboerderij. Op de kerstreis werden de rollen een keer omgedraaid en kookte de reisleiding voor de groep. Wim heeft met het Kerstdiner genoten van allerlei soorten groenten, vlees en ook nog toetjes na. Er werd goed voor de deelnemers gezorgd op reis! Het ontbijt was ook genieten geblazen, want hier at Wim spijsbrood.

Kerstsfeer
Om helemaal in de kerstsferen te zijn, had Wim zijn twee kersttruien mee op reis. Hij had een grijze en een blauwe mee. Ook droeg hij met Kerst een kerstmuts. Als ik Wim vraag hoe hij het vond om Kerst te vieren op reis met Adios, zegt hij: ‘super!’ Hij steekt hij zijn duim omhoog en zegt vol enthousiasme: ‘zo!’ Met de kerstdagen hebben zij dan ook leuke dingen gedaan. Op de eerste Kerstdag zijn ze naar de kerk geweest. Op de tweede Kerstdag zijn zij naar de dierentuin geweest.

Activiteiten
Het allerleukste aan de reis vond Wim om te gaan winkelen. Hij heeft op reis kerstkaarten gekocht. Ook hebben zij op reis een kerstmarkt bezocht en zijn de naar de dierentuin geweest. Hier heeft hij onder andere kamelen met twee bulten gezien en kleine aapjes. Omdat Wim zo gek is op winkelen, heeft hij hier ook nog een pluchen pinguin gekocht; een leuk aandenken aan deze mooie reis! Wat Wim ook niet zal vergeten aan deze reis is de terugreis vanuit de boswandeling. De bus kwam toen namelijk vast te zitten in de blubber. De blubber was ontstaan doordat het had geregend die dag. Maar door de bus eerst naar voren te duwen en dan weer naar achter, kon de bus gelukkig los worden gemaakt.

Meer reizen
Voor Wim was dit niet de eerste keer dat hij mee ging met een reis van Adios, en uit zijn enthousiasme blijkt dat dit ook zeker niet de laatste keer is. Hij vertelt dat hij volgend jaar graag weer mee zou willen op de Kerstreis. Naast het feit dat hij dus vaker met Adios op vakantie zou willen, zou hij ook nog wel langer willen. Hij vond 8 dagen kort voor een reis, zo gezellig vindt hij de reizen van Adios!