The big five

Interview Adrianne Vreugdenhil – Op safari in Zuid-Afrika

The big five

De dieren van The Big Five
Een olifant, een neushoorn, een buffel, een leeuw en een luipaard; deze dieren behoren tot de Big Five van Afrika. Volgens jagers zijn de 5 diersoorten uit de Big Five de moeilijkste dieren om op te jagen. Adrianne heeft deze indrukwekkende dieren mogen spotten op haar vakantie naar Zuid-Afrika. Zij is keer in een busje op safari geweest en twee keer in een Landrover, zo vertelt Adrianne. Naast deze dieren uit de Big Five, heeft ze ook nog giraffen, apen, vogeltjes en zebra’s gezien. Het spotten van deze dieren op safari vond Adrianne dan ook het allerleukste aan haar vakantie. Gelukkig kan ze deze dieren thuis ook nog bewonderen, want ze heeft heel veel mooie foto’s kunnen maken. Voor deze vakantie had ze speciaal een fototoestel meegenomen, die ze onder andere voor haar verjaardag heeft gekregen. Hiermee kon ze de dieren goed kon vastleggen en heeft ze heel veel mooie kiekjes gemaakt. Aan de foto op Facebook kun je wel zien dat fotograferen haar hobby is, hè?

Wandelen door Afrika
Naast het spotten en fotograferen van de dieren, heeft Adrianne ook genoten van de mooie natuur van Zuid-Afrika. Op haar vakantie heeft ze hiervan kunnen genieten door het maken van een wandeling, die langs prachtige paadjes en door de bergen ging. Ook heeft ze mooie watervallen kunnen zien tijdens de wandeling.

Dansen op zijn Afrikaans
In Zuid-Afrika heeft Adrianne ook gezien hoe de plaatselijke bevolking leeft. Een leuke ervaring die Adrianne met de Afrikaanse bevolking heeft gehad is dat zij samen een typisch Afrikaanse dans hebben gedaan. Adrianne vertelt ook wat haar was opgevallen aan de mensen in Afrika: ze zijn arm en dragen niet dezelfde kleding als wij. Als er bij ons een gat in ons shirt zit, kunnen we naar de winkel voor een nieuwe, maar de mensen in Zuid-Afrika kunnen dat helaas niet. Zij lopen vaak met versleten kleding. Ook de huizen zijn niet hetzelfde als bij ons: veel stenen huizen in Afrika waren namelijk kapot.

De kookkunsten van de reisleider
Wat ook erg leuk was op haar vakantie was de groep waarmee Adrianne op reis was. Ze konden allemaal goed met elkaar opschieten. Ook was Adrianne blij met de kookkunsten van de reisleider die de hele reis heerlijk voor ze had gekookt. Na zo’n dag in de wildernis is het natuurlijk wel belangrijk om goed en lekker te eten! Ook zijn ze een keer bij een bed and breakfast wezen eten, waar ze heel veel verschillende dingen heeft geproefd. De smaakpapillen zijn dus ook geprikkeld op reis! Ook kon een reisleider erg veel vertellen over Zuid-Afrika, waardoor Adrianne zowel met een vol hoofd als met een volle maag huiswaarts ging. Wat een leuke avonturen!