Ton geniet van mensen om zich heen en zo af en toe een sigaar!

Ton houdt van reizen! Hij heeft al heel veel reizen met Adios Reizen gedaan. Volgens Ton is hij al 15 keer met een reis mee geweest!! Onder andere naar het 3-landen punt, de Belgische Ardennen en Texel. Voor ons een rede om eens te gaan kijken hoe het met hem tijdens de reis Zeeuws Genieten is. We zijn bij hem op bezoek geweest in West-Kapelle, in een mooi vakantiehuis vlakbij de duinen. Onder het genot van een kop koffie mochten we hem een paar dingen vragen.

Wie is Ton?

Ton is 71 jaar en een geboren Maaslander. Vroeger was hij te vinden in de kassen van zijn vader. In de kassen groeiden tomaten, sla en ook wel bloemen. Hij houdt ervan om lekker bezig te zijn. Tegenwoordig werkt hij als vrijwilliger bij een woongroep in de buurt, waar hij mensen in een rolstoel heen en weer rijdt. Hij gaat er op de fiets naartoe.

Fietsen doet hij graag en ook zwemmen vindt hij fijn, daarom vindt hij het erg jammer dat hij last heeft van zijn knie en niet alles meer kan doen wat hij wil. Tijdens de vakantie in Zeeland hebben we gewandeld naar het Poldermuseum, maar dat was bijna te ver voor hem. Gelukkig hebben onderweg even uitgerust op een terrasje en gezellig koffie gedronken met de groep. In het Poldermuseum was veel te zien over de Tweede Wereldoorlog. Er was een echte schuilkelder gebouwd en er waren soldatenuniformen te zien. Ook hebben we in een film gezien hoe de Duitsers het land onder water lieten lopen. De groep was daar erg van onder de indruk.

Ton woont op zichzelf en met wat hulp kan hij zich heel goed redden. Hij houdt van technische snufjes, want vol trots liet hij zijn horloge zien, die op zonne-energie werkt. Hij zei: “Nooit geen batterijen vervangen en nooit onthouden om ‘m op te winden”. Heel handig dus. Ook is hij een echte verzamelaar. Hij verzamelt onder andere sleutelhangers, dus ook nu heeft hij in de souvenirwinkel een mooie sleutelhanger gekocht met de vuurtoren van West-Kapelle erop.

Wat is zo leuk aan vakanties?

Het leuke aan vakantiehouden vindt hij de gezelligheid en leuke dingen doen met elkaar. Zo hebben we een sjoel-wedstrijd gehouden. Ton speelde fanatiek mee. Bij de picto-bingo hebben we erg gelachen en waren er mooie prijsjes te winnen. Hij geniet ook als hij een sigaartje kan opsteken. Dat is voor hem in de vakantie echt deel van de pret. Daarover waren goede afspraken gemaakt tussen de reisbegeleiders en het thuisfront. De reisbegeleiders hadden voor hem een speciaal rookhoekje achter het huis bedacht. Daar kon hij op zijn gemak zijn sigaartje roken en had verder niemand last van de rook. Het thuisfront wordt niet vergeten tijdens de vakantie. Ton vindt het belangrijk om iets mee te nemen voor zijn vrienden. Hij had al iets bedacht, dus dat komt vast goed.

Hij gaat beslist weer mee. Graag zou hij nog een keer een reis naar Tsjechië maken; dus Adios, neem deze tip maar mee!

Ton bedankt voor het interview! Was gezellig!