‘Uren denkwerk en vervolgens dagenlang nagenieten’

foto RL auktje 1 kopie

Auktje Knol (63 jaar) uit Hasselt ging afgelopen zomer voor de tweede keer als reisbegeleider op pad met Adios Reizen.

Ze vertelt: ‘Toen ik vorig jaar voor de eerste keer met Adios Reizen mee ging, was ik net gestopt met mijn werk als begeleider bij mensen met een beperking. Mijn werk was mijn grootste hobby en bij Adios Reizen kon ik zo verder.’

Waar ging jouw reis dit jaar naar toe?

‘In augustus ben ik naar Ommen geweest. De reis had het thema ‘Heel Ommen bakt’. Pizza’s, appeltaarten, cakes… We maakten alles zelf! Dit was een reis die we met de coronamaatregelen goed konden uitvoeren. In en rondom onze accommodatie konden we goed aan de slag met dit thema. Eén van de meest waardevolle herinneringen aan deze reis is het feit dat één van onze deelnemers voor het eerst in 50 jaar zonder familie op vakantie ging. Ik heb hem zeven dagen lang zien genieten van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat.’

Wat was een grappig moment op jullie reis dit jaar?

‘Een begeleidster uit ons team heeft iedereen sprakeloos doen staan, door op haar hoofd te gaan staan in plaats van op haar voeten. Wat hebben we gelachen.’

Wat zorgt er voor dat je hart hebt voor deze doelgroep?

‘Deze bijzondere mensen geven ons zóveel blijdschap. Je ervaart hoe heerlijk het is om samen met hen te genieten. Ondertussen geef je de zorg die nodig is. Een week als begeleider mee gaan geeft je uren denkwerk in de voorbereiding en vervolgens geniet je nog dagenlang na.’

Hoe zou je Adios Reizen in 5 woorden omschrijven?

‘Dan denk ik aan vakantieplezier, waardevol, kinderen van één Vader, genieten en gedreven. Ik doe dit met mijn hart.’

Lijkt reisbegeleider worden jou ook wel wat? Laat het ons weten via [email protected] of bel ons op 0346-212897. Op www.adiosreizen.nl/reisbegeleiding vind je meer informatie.