Dansen door de woonkamer

Het Adios avontuur van Hanneke van der Kuijp.

Hanneke van der Kuijp (29) is een echte actieveling. Iedere dag maakt ze een heerlijke wandeling met haar hond Flora. En als ze niet in de woonkamer zit te knutselen, gaat ze lekker fietsen in het bos. Want Hanneke woont in het dorpje Putten en daar is bos genoeg!
Ook in de vakantie gaat Hanneke graag op stap. Al heel veel zomers gaat ze op reis met Adios, een christelijke organisatie die vakanties aanbiedt aan mensen met een beperking. “Mijn eerste Adios reis was een bezoek aan Disneyland Parijs. Dat was super!” vertelt Hanneke enthousiast. Sindsdien is ze verkocht en kiest ze ieder jaar een nieuwe bestemming uit. “De keuze wordt steeds lastiger,” grapt Hanneke “want ik heb al zoveel reizen gemaakt!”

Bijzondere uitstapjes
Afgelopen zomer bracht Hanneke een bezoek aan de Ardennen. Samen met de groep heeft ze allerlei bijzondere uitstapjes gemaakt. Zo ging ze railbiken – fietsen op een oude spoorbaan. Dat was best wel spannend. “Net een achtbaan!” griezelt ze. “Maar het was heerlijk, zo met de wind door je haren.” Een bezoekje aan het toeristenplaatsje Monschau mocht natuurlijk niet ontbreken. Ook de papegaaien- en roofvogelshow heeft veel indruk gemaakt. “Ging het vlaggetje omhoog, dan begon de show. Ging het vlaggetje naar beneden dan was het afgelopen,” vertrouwt ze me toe.

Gezelligheid
Maar het fijnste was de gezelligheid in de groep. “Ik heb veel nieuwe mensen ontmoet,” vertelt Hanneke. “Dat is even wennen, maar al snel heb je samen heel veel lol!” Ze denkt met plezier terug aan de avondwandeling met reisleider Henk. “We liepen de hele weg hard te zingen. Volgens mij sloegen de koeien ervan op hol,” grinnikt ze. En voegt er vervolgens aan toe: “We deden lekker gek met elkaar, weet je wel. Soms maakten we een dansje door de woonkamer!”

Intussen kijkt Hanneke alweer uit naar de volgende vakantie. Tot die tijd geniet ze na van het Ardennen avontuur. Een filmpje brengt haar terug in de tijd. “Kijk, we doen de polonaise…!”