Wat Benji zo fijn vindt aan de reizen van Adios? “Even weg in een andere omgeving en even rust van mijn werk”

Benji is nog maar nét terug van zijn vakantie naar Denemarken als we bij hem op bezoek zijn. Hij staat te popelen om zijn reisverhalen met ons te delen. Op de vraag of hij klaar is voor het interview, zegt hij: “Ja, ik wel! Wil je koffie?” En dan komen de verhalen los.

Enthousiast vertelt hij: “Ik ben samen met een collega van mijn werk met Adios Reizen naar Legoland geweest. Wat ze daar kunnen bouwen met die kleine blokjes is geweldig!” Zo heeft Benji er een boom van Lego gezien van enkele meters hoog; en dan geen holle boom, nee, echt helemaal van Lego. Hij is er nog van onder de indruk. Zelf bouwt Benji ook graag met Lego, maar dit was allemaal een tikje groter. Ook het Vikingmuseum was een bezoekje waard: “Die Viking-strijders met hun zwaardvechten, dat vind ik écht mooi om te zien!” En alsof dat nog niet genoeg was, is de groep ook nog op safari geweest in de dierentuin.

Voor het eerst alleen op reis

Benji’s eerste kennismaking met Adios Reizen was in 2016. Hij was toen 21 jaar en ging mee met een jongerenreis naar de Bodensee, kamperen. Een logische keuze voor Benji, “Want anders ging ik altijd met mijn ouders kamperen.” Benji weet zich nog te herinneren dat het ver rijden was, maar dat hij een heerlijke vakantie heeft gehad. “Het leukste waren de groep en de uitstapjes”, vertelt hij. “Met een skilift zijn we bovenop een berg geweest met een prachtig uitzicht!”

Even helemaal weg

Wat Benji zo fijn vindt aan de reizen van Adios? “Even weg in een andere omgeving en even rust van je werk”, antwoordt hij. Benji houdt van structuur. Hij vond het fijn dat het programma van elke dag van tevoren werd verteld en dat het programma dan ook verliep zoals afgesproken. Ook vindt hij het gezellig om er met een groep op uit te gaan. Buiten de vakanties om is Benji een drukbezette man, want hij heeft een volle werkweek en heel wat hobby’s. Soms kun je hem vinden in de bossen bij Ermelo op zijn mountainbike. Ook gamen en lezen doet hij graag. “Ik houd van spannende boeken, zoals de boeken van de Grijze Jager serie”, licht hij toe.

Benji’s tweede reis met Adios ging naar Cantignergues. In dit heerlijk rustige vakantiedorp in Zuid-Frankrijk viel van alles te beleven: wandelen in de bergen, dorpjes bezoeken en zwemmen in het zwembad. Ook werden er stoere activiteiten georganiseerd, zoals klimmen, abseilen en boogschieten. “Isebrand (medewerker Outline Travel/ Adios Reizen) had dat goed geregeld voor ons”, vertelt Benji. Tijdens één excursie was het voor Benji wel erg spannend geworden. Hij herinnert het zich nog goed: “Toen we een bergwandeling deden, waren we bijna verdwaald, dus toen zijn we maar dezelfde weg teruggelopen… Gelukkig is het goed gekomen!”

Hoe groter, hoe mooier

Benji werkt vijf dagen in de week op een sociale werkplaats. Het liefst zou hij een baan hebben als heftruckchauffeur, in een distributiecentrum bijvoorbeeld. Hij is daarom bezig om zijn heftruckcertificaat te halen. Benji houdt van alles wat rolt, hoe groter hoe mooier. Op de vraag welke reis hij nog zou willen maken, antwoordt hij: “Het liefst naar Canada of Amerika, of als het even kan naar Australië, want ik wil die grote vrachtwagens wel eens van dichtbij zien. De roadtrains (= hele lange vrachtwagens) lijken mij supertof!”

Nou Benji, wie weet staat er in de Adios gids de reis van jouw dromen!