‘Ze zijn zo lekker enthousiast’

Hoe kwam je bij Adios Reizen terecht?
Ik vond mensen met een verstandelijke beperking altijd al leuk. Ik was voor mijn studie Fysiotherapie ooit eens met deze doelgroep op vakantie geweest. Toen een vriendin van mij vertelde dat ze een reis ging leiden bij Adios Reizen, besloot ik meteen om mee te gaan. inmiddels hebben we samen al twee reizen van Adios geleid.

Wat heb je met deze Doelgroep?

af en toe kom ik voor mijn werk in huizen waar mensen met een verstandelijke beperking wonen. Ik vind het heerlijk om met die doelgroep te werken. De mensen zijn zo lekker enthousiast en kunnen genieten van kleine dingen. Met ze op vakantie gaan, is natuurlijk helemaal een feest!

Hoe zijn De Reizen bevallen?

Heel goed! Het mooie van aDioS Reizen vind
ik dat je als reisbegeleider zelf het programma mag samenstellen. je kunt activiteiten uitkiezen die niet alleen voor de doelgroep leuk zijn, maar die je zelf ook leuk vindt. Daarnaast bepaal je met je team hoe druk of rustig de vakantie wordt. zo hebben we de zondag bewust heel rustig gehouden en doordeweeks wat meer activiteiten ondernomen. en wat ik ook belangrijk vind: aDioS Reizen is christelijk!

Wat is je het meest bijgebleven?

De band die je met de deelnemers opbouwt. Dat vind ik echt bijzonder. je leert elkaar in een week tijd best goed kennen. Daarnaast is het gewoon heel gezellig. je hebt een hoop lol samen.

Grootste uitdaging?

Je moet wel goed opletten en kunt deelnemers niet alleen op pad sturen en soms schiet er wel eens een deelnemer uit zijn slof. Na zo’n week ben je ook wel kapot, maar dat heb ik er graag voor over!

Grappigste moment?

tijdens een avondsluiting wilden we het verhaal van de goede Herder uitspelen met de deelnemers. De deelnemer die het verloren schaapje mocht spelen, nam zijn rol nogal serieus en had zich vér voordat de avondsluiting begon al iets té goed verstopt. We zijn wel een half uur met z’n allen aan het zoeken geweest! gelukkig is het ‘schaapje’, net als in het bijbelverhaal, weer teruggevonden.

Wat moet je kunnen om een adios reis te leiden?
Iedereen kan het. Ervaring is niet nodig, want er gaat iedere reis ook een ervaren kracht mee en je krijgt als reisleider een uitgebreide training. je moet het natuurlijk wel leuk vinden om met deze doelgroep te werken en ook een beetje humor hebben. Samen plezier maken is belangrijk. Ik kan het iedereen aanbevelen.