Zonder je ouders op kampeervakantie

jurrian

Een maand nadat Jurrian met vakantie is geweest naar de Bodensee, zijn we op bezoek bij hem. Als we aanbellen zwaait de deur open en begroeten we elkaar met de elleboog. Al snel komen de enthousiaste verhalen los over zijn kampeervakantie in Zwitserland.

Veel gedaan

Elke dag zijn ze er met de groep op uit geweest om leuke dingen te doen. Ze hebben het Zeppelin museum bezocht en, zei Jurrian: “We hebben zelfs een zeppelin in de lucht zien zweven”! Een hoogtepunt van de reis was een bezoek aan de Rheinfall. Het is de grootste waterval van Europa. Heel indrukwekkend hoor. Jurrian vertelt: “We zijn er met een rondvaartboot vlakbij geweest”. Ook zijn ze op het bloemeneiland Mainau, in de plaats Konstanz geweest. Een stad met een prachtig oud centrum, met kronkelige steegjes. Het is een Duitse stad. Een vakantie in drie landen dus, want Jurrian vertelde dat ze ook nog een wandeling in Oostenrijk hebben gemaakt. Jurrian’s wens was om een buitenlandse reis te maken. Die wens is helemaal uitgekomen, want tijdens zijn vakantie heeft hij Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk bezocht!

Ook op de camping was het prima vertoeven. Je hoefde maar honderd meter te lopen naar het meer waar je een heerlijke duik kon nemen. Het water was wel koud, maar zei Jurrian: “Als je even in het water was viel de kou wel mee”.

Andere mensen leren kennen

Het leuke aan de vakantie vond Jurrian dat je nieuwe mensen leerde kennen. En dat je alles samen doet met de groep; eten koken, de vaat doen en erop uit gaan. Jurrian vond het heerlijk om even de vrijheid te hebben en andere dingen te doen als thuis.

Een drukke werkweek

Door de week werkt Jurrian bij een groot bedrijf waar hij assistent logistiek medewerker is. “Lange naam hè”, zei Jurrian. Daarom heeft hij even uitgelegd wat hij allemaal deed. Onder andere rijdt hij op de heftruck. Gelukkig is er naast de drukke werkweek nog tijd voor ontspanning, zoals vissen en fitness.

Voor het eerst zonder ouders op reis

Jurrian was voor het eerst zonder zijn ouders op vakantie. Op de vraag wat hij daarvan vond zei hij: “Helemaal prima hoor”. Zo af en toe hield hij zijn ouders via een berichtje op de hoogte hoe het ging.

Het was de eerste reis met Adios Reizen, maar zo te horen denk ik dat dit niet de laatste zal zijn. Jurrian kijkt in elk geval al uit naar de nieuwe reisgids. En als het even kan gaat hij weer graag mee naar het buitenland.