Meer dan zomaar een stukje fietsen…

gehandicapten vakanties

ADIOS reisleidster Ada vertelt

In 2010 vergezelt Ada Klein deelneemster Lisette naar het ADIOS slotfeest in Barneveld. Onderweg naar het feest wordt de vakantie van Lisette nog eens uitgebreid besproken. Lachend en vol enthousiasme arriveren de dames op de feestlocatie. Wanneer Ada het gebouw binnenstapt, gaat er een nieuwe wereld voor haar open! Haar voorliefde voor het werken met mensen met een verstandelijke beperking is geboren.

Nog geen maand later meldt Ada zich aan als vrijwilliger bij P@per en Hout, een werk- en winkelplaats van Syndion waar Ada mensen met een handicap mag begeleiden en opleiden tot verkoopster. Samen met de cliënten doet ze inkopen bij de groothandel, bedenkt ze leuke acties en zorgt ze ervoor dat de producten op de juiste manier aan de man worden gebracht. “Het is werkelijk fantastisch wat je allemaal meemaakt! Als collega wordt je al snel vriendin van de mensen, doordat ze zo eerlijk en puur zijn. Zo kom je zelf helemaal tot bloei.” Naast haar vrijwilligerswerk bij Syndion is Ada betrokken bij hulptransporten naar Roemenië. In kerken, ziekenhuizen, scholen en verpleeghuizen daar is gebrek aan allerlei materialen. Van tafels, bedden en fietsen tot rolstoelen: alles is welkom!

Ada kan haar passie voor mensen ook helemaal uitleven in haar reisleiderschap voor ADIOS. Zo bezorgt ze zeven deelnemers een fantastische fietsvakantie in Zeeland. Onderweg is het natuurlijk volop genieten: van het schitterende weer, de paarden op het strand, een relaxte picknick in het gras en een frisse duik in de Noordzee. Nadat iedereen weer is opgedroogd, is het tijd voor de lievelingsmaaltijd van de deelnemers: patat met mayo en als toetje een ijsje! De dag vliegt voorbij en voor je het weet is het alweer zondagmorgen, tijd om naar de kerk te gaan. “In de kerk worden we hartelijk welkom geheten door de dominee. Écht mooi hoe je als groep door de gemeente wordt opgenomen!”, aldus Ada. ’s Middags heerst er een vrolijke sfeer in het vakantiehuis. Overal zijn de vakantiegasten bezig met het versieren van koeken, het bereiden van lekkere fruithapjes en het feestelijk opmaken van de eettafel. Want ’s middags staat er geen boterham op het menu, maar een heuse high tea! Er wordt heerlijk gesmuld van de broodjes, zoete hapjes en fruitspiesjes.

Iedere dag opnieuw geniet Ada volop met en van de vakantiegasten, van grote en kleine dingen, van het organiseren van activiteiten tot het geven van een complimentje. Wat is het toch heerlijk om op vakantie te zijn! Helaas komt ook aan deze ADIOS reis veel te snel een eind. Het afscheid is altijd het moeilijkste moment van de vakantie, maar gelukkig vindt een maand later alweer een reünie plaats, met als verrassing een optreden van Marcel en Lydia Zimmer.

Ada kijkt vol tevredenheid terug op een vermoeiende, maar oh zo leuke vakantieweek. Als ik vraag waarom ze zo graag met de vakantiegasten van ADIOS op reis gaat, hoeft ze niet lang na te denken: “Je mag ze verwennen, leuke dingen met ze doen en laten voelen dat ze er mogen zijn, net zoals zij dat bij jou doen. Een waardevolle ervaring! Ik kan het reisleiderschap iedereen aanraden die ook een hart voor deze mensen heeft. Want uiteindelijk doe je het niet voor jezelf, maar voor hen die net dat extra zetje nodig hebben en voor Hem die ons de liefde daarvoor geeft.”

 

Bekijk hier de verschillende reizen:
Begeleide vakantie mensen met een beperking
Begeleide vakanties
Begeleide vakantie verstandelijk gehandicapten
Gehandicapten begeleide reizen
Gehandicaptenreizen
Gehandicapten reizen buitenland
Gehandicaptenreizen met begeleiding
Reizen met verstandelijke beperking
Vakantie gehandicapten met zorg
Vakanties voor mensen met een verstandelijke beperking
Vakantie verstandelijke beperking
Vakantie verstandelijk gehandicapten
Vakantie voor mensen met het syndroom van down
Vakantie voor mensen met een autisme
Gehandicapten vakantie